Tennisprofiler i heftig krangel på banen: – Du er den verste av alle

Det gikk fryktelig hett for seg i Wimbledon lørdag. Ajla Tomljanovic beskyldte Jelena Ostapenko for å lyve om en skade. Da smalt det.

Ajla Tomljanovic beskyldte Jelena Ostapenko

KRANGLET: Ajla Tomljanovic (til venstre) møtte Jelena Ostapenko i Wimbledon lørdag.

Foto: AP

Ostapenko lå under 0-4 i det tredje og avgjørende settet da hun ba om en medisinsk time out. Motstander Tomljanovic gikk sporenstreks fram til nettet og fyrte løs mot både dommer og motstander:

– Du vet at hun lyver, sa hun ved nettkanten.

Etter kampen takket de for kampen, slik spillerne vanligvis gjør. I stedet for et par høflighetsfraser og lykkeønskinger fortsatte kampen over nettet.

Ordkrigen

Da var tennisball byttet ut med engelske gloser:

Ostapenko: – Hvis du tror jeg lyver kan du snakke med fysioterapeuten.

Tomljanovic: – Jeg håper du føler deg bedre.

Ostapenko: – Oppførselen din er forferdelig. Du har null respekt.

Tomljanovic: – Du er den som prater.

Ostapenko: – Hva? Så dårlig, så dårlig. Du er den verste spilleren på touren.

Krangelen fikk langt mer oppmerksomhet enn selve kampen på pressekonferansen etter kamp. Da kokte det fortsatt bra i toppen på begge.

– Hun har ikke rett til å si noe; hun vet ingenting. Hun er ikke meg, og kjenner ikke smerten, sa Ostapenko.

pNkE3Orxw18

MERITTERT: Jelena Ostapenko med trofeet som viser at hun vant French Open i 2017.

Foto: David Vincent / AP

– Respektløst

Tomljanovic var ikke enig.

– Det var ingenting galt gjennom hele kampen, men på 0-4 spør hun om pause når jeg skal serve. På toppen av det kaller hun meg respektløs etter kampen, det er latterlig, sier Tomljanovic og slår fast:

– Forferdelig oppførsel.

– Fra min side er det respektløst av henne, svarer Ostapenko.

Til BBC sier hun at hun hadde så store magesmerter at hun ikke klarte å serve ordentlig.

Tomljanovic er fra Australia og er rangert som nummer 75 i verden. Ostapenko er nummer 34 i verden og har tidligere vunnet French Open, en av de fire største turneringene i tennis.

– Hvis jeg hadde spilt på femti prosent hadde jeg slått henne, sier Ostapenko.

Resultat i kampen: Ajla Tomljanovic - Jelena Ostapenko 2-1 (6-4, 4-6, 2-6).

Resultat i ordkrigen: Usikkert.

Latvia's Jelena Ostapenko

PROBLEM: Smertene var så store at Ostapenko ikke klarte å serve ordentlig.

Foto: Alberto Pezzali / AP

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal