NRK Meny
Normal

Tennislegende: – Vi ble ikke engang testet

Tennisikon og vinner av hele 18 grand slam-titler, Chris Evert, sier at hun vet at flere spillere brukte prestasjonsfremmende midler i tennis da hun var aktiv.

Chris Evert og Maria Sjarapova

TENNISIKONER: Chris Evert (til venstre) sammen med Maria Sjarapova.

Foto: CHRIS PIZZELLO / Ap

Tennislegenden er på plass som tenniskommentator for ESPN under den pågående turneringen Indian Wells og innrømmer at hun ble overrasket da Maria Sjarapova nylig innrømmet bruk av meldonium.

Maria Sjarapova

Sjarapova fra pressekonferansen der hun fortalte om dopingtesten.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters

Evert hevder imidlertid at hun visste om spillere som dopet seg i hennes aktive karriere.

– Jeg vet om spillere på kvinnenes tour som brukte doping - som brukte prestasjonsfremmende midler, og vi ble ikke engang testet, sier Evert.

Les også: Meldonium-sjokket: 99 positive dopingprøvar

– Hodet i sanden

Amerikanske Evert var i sin tid en av verdens beste tennisspillere.

Hun rakk å bli rangert som verdens beste spiller fem år på rad, vinne French Open sju ganger og ta fire US Open-titler før hun la opp i 1989.

Da hadde hun 18 Grand Slam-titler å se tilbake på.

– Du må ha hodet ditt i sanden hvis du ikke tror at det blir brukt prestasjonsfremmende midler i alle profesjonelle idretter, sier hun.

–Holder med resten av året

Maria Sjarapova kan nå i verste fall få en fire års utestengelse av Det internasjonale tennisforbundet etter den positive dopingtesten i januar.

Det har blitt avslørt at flere idrettsutøvere fra Øst-Europa har brukt den latviske hjertemedisinen. Den kom derfor på WADAs forbudsliste 1. januar i år.

Tennisprofilen hevder imidlertid at hun har brukt hjertemedisinen i 10 år på grunn av helseproblemer.

Evert mener lengden på Sjarapovas utestengelse bør avhenge av hva hennes medisinske journaler viser.

– Man må undersøke nøyaktig hva hennes tilfelle er og størrelsen på doseringene. Er alt greit, mener jeg at det holder å utestenge henne for resten av året, mener den tidligere tennisspilleren.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal