NRK Meny
Normal

Tennislegende: – Vi ble ikke engang testet

Tennisikon og vinner av hele 18 grand slam-titler, Chris Evert, sier at hun vet at flere spillere brukte prestasjonsfremmende midler i tennis da hun var aktiv.

Chris Evert og Maria Sjarapova

TENNISIKONER: Chris Evert (til venstre) sammen med Maria Sjarapova.

Foto: CHRIS PIZZELLO / Ap

Tennislegenden er på plass som tenniskommentator for ESPN under den pågående turneringen Indian Wells og innrømmer at hun ble overrasket da Maria Sjarapova nylig innrømmet bruk av meldonium.

Maria Sjarapova

Sjarapova fra pressekonferansen der hun fortalte om dopingtesten.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters

Evert hevder imidlertid at hun visste om spillere som dopet seg i hennes aktive karriere.

– Jeg vet om spillere på kvinnenes tour som brukte doping - som brukte prestasjonsfremmende midler, og vi ble ikke engang testet, sier Evert.

Les også: Meldonium-sjokket: 99 positive dopingprøvar

– Hodet i sanden

Amerikanske Evert var i sin tid en av verdens beste tennisspillere.

Hun rakk å bli rangert som verdens beste spiller fem år på rad, vinne French Open sju ganger og ta fire US Open-titler før hun la opp i 1989.

Da hadde hun 18 Grand Slam-titler å se tilbake på.

– Du må ha hodet ditt i sanden hvis du ikke tror at det blir brukt prestasjonsfremmende midler i alle profesjonelle idretter, sier hun.

–Holder med resten av året

Maria Sjarapova kan nå i verste fall få en fire års utestengelse av Det internasjonale tennisforbundet etter den positive dopingtesten i januar.

Det har blitt avslørt at flere idrettsutøvere fra Øst-Europa har brukt den latviske hjertemedisinen. Den kom derfor på WADAs forbudsliste 1. januar i år.

Tennisprofilen hevder imidlertid at hun har brukt hjertemedisinen i 10 år på grunn av helseproblemer.

Evert mener lengden på Sjarapovas utestengelse bør avhenge av hva hennes medisinske journaler viser.

– Man må undersøke nøyaktig hva hennes tilfelle er og størrelsen på doseringene. Er alt greit, mener jeg at det holder å utestenge henne for resten av året, mener den tidligere tennisspilleren.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge