Hopp til innhold

Tårevåt avskjedskamp for tennisspilleren Roger Federer

Tårene trillet hos Roger Federer da han avsluttet sin historiske tenniskarriere i Laver Cup natt til lørdag. – Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sa han.

TÅRENE TRILLET: Det ble en følelsesladd avskjed for tennisspilleren Roger Federer i London 23. september 2022

Tårene kom da Roger Federer takket de europeiske lagkameratene i Laver Cup, mens applausen rundet i tennishallen.

– Takk, kunne publikum lese på leppene til tennisstjernen, som klappet tilbake til publikum.

Amerikanerne Jack Sock og Frances Tiafoe slo sveitsiske Federer og spanske Nadal 4-6, 7–6 (7-2), 11–9 i turneringen der et lag med spillere fra Europa spiller mot et lag fra resten av verden. Det siste settet ble spilt som en tiebreak til 10 poeng etter at konkurrenten hadde vunnet hvert sitt sett.

– Det har vært en fantastisk dag. Jeg er ikke lei meg, det er flott å være her. Det føles som en feiring. Det var akkurat det jeg håpet på, sa Federer etter det som ble hans siste kamp som profesjonell tennisspiller.

Federer beskrev tenniskarrieren sin som en «perfekt reise».

Roger Federer og Rafael Nadal under deres doublekamp mot Team Worlds Jack Sock og Frances Tiafoe på 02 Arena London 23. september 2022

Roger Federer og Rafael Nadal under deres doublekamp mot Team Worlds Jack Sock og Frances Tiafoe på 02 Arena London 23. september 2022

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Takket kona

– Dette er et flott øyeblikk i min karriere. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sa en rørt Federer etter kampen.

Publikum i salen hyllet Federer med klapp og jubel. Deriblant satt også hans kone, fire barn og foreldre.

– Jeg er så takknemlig for all støtten jeg har fått.

Gråtkvalt takket han spesielt kona, som har støttet ham gjennom mange år.

– Hun kunne ha satt en stopper for denne karrieren min, men hun har vært helt fantastisk, sa Federer mens tårene rant.

Roger Federer takket og omfavnet sin kone Mirka Federer etter hans siste kamp.

Roger Federer takket og omfavnet sin kone Mirka Federer etter hans siste kamp.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– En av de største

Sveitseren takket også Nadal for kampen. På banen har de vært arge konkurrenter i en årrekke, men privat er tonen god. Derfor passet det bra at de spilte sammen i turneringen, som Federer hadde kunngjort ville bli hans siste som proff.

– Det var vært vennlig rivalisering. Det har ikke alltid vært enkelt, for vi har kjempet om de samme titlene, men våre personlige forhold har vært viktigst, sa Nadal før kampen og la til at han var takknemlig for at han fikk spille i Federers siste kamp.

Roger Federer i aksjon under sin doublekamp i London 23. september 2002

Tennislegenden Roger Federer i aksjon under sin doublekamp med Rafael Nadal mot Team Worlds Jack Sock og Frances Tiafoe i London 23. september 2022.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sist han spilte konkurranse var da han røk ut i kvartfinalen i Wimbledon i fjor sommer.

– Han er en av de største utøverne, uansett sport, gjennom tidene. Publikum kommer til å ha sitt livs opplevelse i kveld, sa den norske tennisstjernen Casper Ruud før kampen

Roger Federer med Team Europe-kaptein Bjørn Borg på slutten av sin siste kamp etter å ha kunngjort at han går av. 
23. september 2022

Roger Federer med Team Europe-kaptein Björn Borg på slutten av sin siste kamp etter å ha kunngjort at han går av. 23. september 2022

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Rekorder og seirer

Med fredagens match i London satte Federer punktum for en proffkarriere som startet i 1998. I til sammen seks år har han vært rangert som verdens beste mannlige tennisspiller, inkludert de lengste sammenhengene perioden noen har hatt den førsteplassen, i fire og et halvt år – nærmere bestemt i 237 uker – fra februar 2004 til august 2008.

Han har innkassert åtte singleseire i Wimbledon, flere enn noen annen mannlig spiller og har til sammen vunnet 20 Grand Slam-titler.

Firebarnsfaren har spilt inn 127,5 millioner dollar i karrieren, rundt 1,2 milliarder norske kroner.

Selv om Laver Cup er punktumet for en 24 år lang proffkarriere, har Federer sagt at han kommer til å fortsette å spille også i fremtiden, bare ikke på dette nivået.

Team Europes Roger Federer blir løftet av medspillere etter å ha spilt med Rafael Nadal i en Laver Cup-dobbeltkamp mot Team Worlds Jack Sock og Frances Tiafoe på O2-arenaen i London, fredag ​​23. september 2022

Team Europes Roger Federer blir løftet av medspillere etter å ha spilt med Rafael Nadal i en Laver Cup-dobbeltkamp mot Team Worlds Jack Sock og Frances Tiafoe på O2-arenaen i London, fredag ​​23. september 2022

Foto: Kin Cheung / AP

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal