Tennislegende dømt for trippel voldtekt

Bob Hewitt, som vant 15 Grand Slam-titler i tennis i sin karriere, ble mandag dømt for tre voldtekter han skal ha begått på 80- og 90-tallet.

South Africa Hewitt Trial Bob Hewitt

Bob Hewitt fra rettssalen tidligere i år.

Foto: Ap

Hewitt har nå blitt 75 år gammel, og ble mandag dømt for to voldtekter på 80-tallet og et seksuelt overgrep på 90-tallet.

South Africa Hewitt Trial

Slik så han ut da han var i aksjon, Bob Hewitt. Her fra Wimbledon i 1965.

Foto: Ap

Hewitt bor i Sør-Afrika, og rettsaken forgikk i Johannesburg.

Hewitt satt uttrykksløs på tiltalebenken med kona like i nærheten, mens dommeren brukte to timer på å lese opp dommen. skriver Boston Globe.

– Det er en slående likhet i måten han har operert på, sa dommeren Bert Bam. Han beskrev alle kvinnene som søte, unge jenter, sjarmert av at en så renommert spiller ga dem oppmerksomhet.

– At de ikke kjempet imot skulle aldri blitt sett på som et samtykke, sa dommeren.

Saken setter et punktum for en lang rettsprosess, og også langt flere kvinner enn de tre har stått fram med sine historier. Hewitt var i politiets søkelys for misbruk av unge jenter allerede i 1981, men ble aldri straffeforfulgt da.

Strippet for status

– Jeg tror han fortsatt ikke mener at han har gjort noe galt, sa Suellen Sheehan, en av kvinnene som anmeldte den pensjonerte tennisspilleren. Hewitt var treneren hennes, og hun bare tolv år da han forgrep seg på henne i 1980.

Hewitt vant totalt 15 Grand Slam-titler i double og mixed-double i perioden fra 1961 til 1979. I singel kom han aldri lenger enn til semifinale.

Han var høyt ansett i tennismiljøet som følge av hans prestasjoner, men da overgrepssaken så dagens lys i november 2012, mistet han raskt plassen i tennisens «Hall of Fame».

Siste nytt

  • Seier til Skarpnord

    Marianne Skarpnord tok seier i europatourturneringen i Australian Ladies Classic søndag. Seieren er hennes fjerde i turneringen. Spanske Nuria Itturrios og australske Hannah Green tok en delt andreplass.

  • Rangers-seier uten Zuccarello

    Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

    Mats Zuccarello
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal