NRK Meny
Normal

Tennisfeber i Storbritannia

Forventningene er enorme til Andy Murray.

Andy Murray

Andy Murray har hele Storbritannia i ryggen.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Både billettpriser og seertall når nye høyder i Storbritannia ettersom Andy Murray nærmer seg finalen i Wimbledon.

Andy Murray følges med arugsøyne av idrettsglade briter. Den 22 år gamle skotten har skapt liv i håpet om den første britiske tittelen på herresiden siden 1936.

I dagens kvartfinale møter Murray, spanjolen Juan Carlos Ferrero og forventningene foran den kampen er enorme.

Rekordhøye billettpriser

I følge den engelsek avisen The Independent er interessen for dagens kamper på Center Court er enorme. På internett bytter billettene hender for 18500 kroner, selv om billetten selges for 800 kroner over disk.

Også tilskuerantallet i resten av turneringen har gått kraftig opp fra i fjor, selv uten verdenseneren Rafael Nadal på plass.

Ved slutten av den første uka hadde 266 264 tilskuere vært innenfor dørene i Wimbledon. 24 000 flere enn i 2008. Ved tirsdag kveld hadde tallet steget til nesten 350 000.

Også BBC melder om stor interesse. Hele 12,6 millioner briter satt klistret foran skjermen da Andy Murray slo Stanislas Wawrinka i fem sett mandag kveld.

- Målet mitt er å vinne

Selv har ikke Andy Murray planer om å gi seg helt ennå.

- Det er ikke sånn at jeg er fornøyd med en kvartfinale. Jeg har muligheten til å gå lenger enn jeg gjorde i fjor, og å vinne turneringen. Det er det som er målet mitt, sier Murray til The Guradian.

Andy Murray og Juan Carlos Ferrero spiller på Center Court like etter at kampen mellom Roger Federer og Ivo Karlovic er ferdigspilt.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag