NRK Meny
Normal

Tennisfeber i Storbritannia

Forventningene er enorme til Andy Murray.

Andy Murray

Andy Murray har hele Storbritannia i ryggen.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Både billettpriser og seertall når nye høyder i Storbritannia ettersom Andy Murray nærmer seg finalen i Wimbledon.

Andy Murray følges med arugsøyne av idrettsglade briter. Den 22 år gamle skotten har skapt liv i håpet om den første britiske tittelen på herresiden siden 1936.

I dagens kvartfinale møter Murray, spanjolen Juan Carlos Ferrero og forventningene foran den kampen er enorme.

Rekordhøye billettpriser

I følge den engelsek avisen The Independent er interessen for dagens kamper på Center Court er enorme. På internett bytter billettene hender for 18500 kroner, selv om billetten selges for 800 kroner over disk.

Også tilskuerantallet i resten av turneringen har gått kraftig opp fra i fjor, selv uten verdenseneren Rafael Nadal på plass.

Ved slutten av den første uka hadde 266 264 tilskuere vært innenfor dørene i Wimbledon. 24 000 flere enn i 2008. Ved tirsdag kveld hadde tallet steget til nesten 350 000.

Også BBC melder om stor interesse. Hele 12,6 millioner briter satt klistret foran skjermen da Andy Murray slo Stanislas Wawrinka i fem sett mandag kveld.

- Målet mitt er å vinne

Selv har ikke Andy Murray planer om å gi seg helt ennå.

- Det er ikke sånn at jeg er fornøyd med en kvartfinale. Jeg har muligheten til å gå lenger enn jeg gjorde i fjor, og å vinne turneringen. Det er det som er målet mitt, sier Murray til The Guradian.

Andy Murray og Juan Carlos Ferrero spiller på Center Court like etter at kampen mellom Roger Federer og Ivo Karlovic er ferdigspilt.

Siste nytt

 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal