Tennisfeber i Storbritannia

Forventningene er enorme til Andy Murray.

Andy Murray

Andy Murray har hele Storbritannia i ryggen.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Både billettpriser og seertall når nye høyder i Storbritannia ettersom Andy Murray nærmer seg finalen i Wimbledon.

Andy Murray følges med arugsøyne av idrettsglade briter. Den 22 år gamle skotten har skapt liv i håpet om den første britiske tittelen på herresiden siden 1936.

I dagens kvartfinale møter Murray, spanjolen Juan Carlos Ferrero og forventningene foran den kampen er enorme.

Rekordhøye billettpriser

I følge den engelsek avisen The Independent er interessen for dagens kamper på Center Court er enorme. På internett bytter billettene hender for 18500 kroner, selv om billetten selges for 800 kroner over disk.

Også tilskuerantallet i resten av turneringen har gått kraftig opp fra i fjor, selv uten verdenseneren Rafael Nadal på plass.

Ved slutten av den første uka hadde 266 264 tilskuere vært innenfor dørene i Wimbledon. 24 000 flere enn i 2008. Ved tirsdag kveld hadde tallet steget til nesten 350 000.

Også BBC melder om stor interesse. Hele 12,6 millioner briter satt klistret foran skjermen da Andy Murray slo Stanislas Wawrinka i fem sett mandag kveld.

- Målet mitt er å vinne

Selv har ikke Andy Murray planer om å gi seg helt ennå.

- Det er ikke sånn at jeg er fornøyd med en kvartfinale. Jeg har muligheten til å gå lenger enn jeg gjorde i fjor, og å vinne turneringen. Det er det som er målet mitt, sier Murray til The Guradian.

Andy Murray og Juan Carlos Ferrero spiller på Center Court like etter at kampen mellom Roger Federer og Ivo Karlovic er ferdigspilt.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal