NRK Meny
Normal

Tennisens Lisbeth Salander

Ana Ivanovic vil kjempe seg tilbake i verdenstoppen i tennis og sammenligner seg med Stieg Larsson-heltinnen Lisbeth Salander.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic har fått smilet tilbake

Foto: Kathy Willens / Ap

Noomi Rapace / Lisbeth Salander

Noomi Rapace spiller Lisbeth Salander i filmene om Millennuim-trilogien

Foto: Knut Koivisto / Ap

- Jeg kjenner meg igjen i henne. Jeg er veldig sta og liker ikke å gi opp, sier serbiske Ana Ivanovic til danske Ekstrabladet.

Den tidligere verdenseneren har falt til 40. plass til på verdensrankingen, men vil i likhet med romanheltinnen Salander ikke være den som gir seg så lett. Ivanovic har forøvrig kommet 50 sider ut i den tredje boken i Millennium-trilogien.

- Det kan være irriterende for treneren men, men han må ta hensyn til mine dårlige sider også, sier hun videre.

Ekstra gir

At Ivanovic er på vei tilbake til toppen viste hun til fulle i tredjerundeoppgjøret i US Open mot franske Virginie Razzano. Det stod 5-5 i første sett, men så satte Ivanovic inn et ekstra gir og vant de neste åtte gamene og kampen.

I neste runde får hun enda tøffere motstand når belgiske Kim Klijsters står på den andre siden av nettet, men Ivanovic har troen på at hun kan komme videre fra den kampen også.

- Nå begynner jeg å få orden på spillet mitt igjen, og jeg har tro på meg selv. Hun er veldig bra og har ikke tapt her på lang tid, men jeg har nå muligheten til å slå en av de virkelig store spillerne. Jeg ser virkelig fram til den kampen, sier Ivanovic.

Siste nytt

 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før morgendagens langrenn.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • 3.-plass på Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en suveren 3.-plass under dagens Super-G i Val d'Isere i Frankrike. Hun kom 39 hundredeler bak vinneren Lindsey Vonn. 25-åringen jubler i målområdet. Italienske Sofia Goggia tok andreplassen.

  Solid av Ragnhild Mowinckel
 • Neymar klar for å møte Rennes

  Neymar, som dro tre dager tilbake til Brasil tidligere denne uken, bør være spilleklar for Paris Saint-Germain denne helgen, mener trener Unai Emery. Neymar fløy til Brasil på grunn av et «familieproblem» og returnerte til Paris onsdag, skriver NTB.

  Neymar
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup hopp: Laghopp kvinner
V-cup langrenn: 15 km fri teknikk, menn