NRK Meny
Normal

Tennisens Lisbeth Salander

Ana Ivanovic vil kjempe seg tilbake i verdenstoppen i tennis og sammenligner seg med Stieg Larsson-heltinnen Lisbeth Salander.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic har fått smilet tilbake

Foto: Kathy Willens / Ap

Noomi Rapace / Lisbeth Salander

Noomi Rapace spiller Lisbeth Salander i filmene om Millennuim-trilogien

Foto: Knut Koivisto / Ap

- Jeg kjenner meg igjen i henne. Jeg er veldig sta og liker ikke å gi opp, sier serbiske Ana Ivanovic til danske Ekstrabladet.

Den tidligere verdenseneren har falt til 40. plass til på verdensrankingen, men vil i likhet med romanheltinnen Salander ikke være den som gir seg så lett. Ivanovic har forøvrig kommet 50 sider ut i den tredje boken i Millennium-trilogien.

- Det kan være irriterende for treneren men, men han må ta hensyn til mine dårlige sider også, sier hun videre.

Ekstra gir

At Ivanovic er på vei tilbake til toppen viste hun til fulle i tredjerundeoppgjøret i US Open mot franske Virginie Razzano. Det stod 5-5 i første sett, men så satte Ivanovic inn et ekstra gir og vant de neste åtte gamene og kampen.

I neste runde får hun enda tøffere motstand når belgiske Kim Klijsters står på den andre siden av nettet, men Ivanovic har troen på at hun kan komme videre fra den kampen også.

- Nå begynner jeg å få orden på spillet mitt igjen, og jeg har tro på meg selv. Hun er veldig bra og har ikke tapt her på lang tid, men jeg har nå muligheten til å slå en av de virkelig store spillerne. Jeg ser virkelig fram til den kampen, sier Ivanovic.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal