Ekspertens favoritter

Federer? Nadal? Mauresmo? Williamns? Her er Jan Frode Andersens favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Foto: Scanpix

 

NRK Sportens tennisekspert Andersen er selvsagt med rikskringkastingen til Wimbledon i år igjen.

Sammen med kommentator Christian Nilssen skal Andersen lose seerne igjennom to uker med fartsfyllt og spennende tennis. Og den tidligere tennisproffen er full av forventninger.

Soleklar favoritt blant gutta

NRKSport.no tok seg en prat med eksperten om forventningene foran årets turnering, og det kom klart fram at det, etter Andersens mening, er langt åpnere blant kvinnene, enn blant herrene.

- Det er vanskelig å komme utenom Roger Federer på herresiden. Underlaget er perfekt for ham, og et interessant poeng i år er at han kan vinne turneringen for femte år på rad. Det er det kun Bjørn Borg som har gjort før ham.

- Rafael Nadal må selvsagt også nevnes. De to møttes i finalen i fjor, og Nadal var ikke ufarlig. At Nadal kommer rett fra en finaleseier mot nettopp Federer i French Open kan også gi spanjolen et psykisk overtak. Likevel var den finalen på hard court og ikke på gress som i Wimbledon. Gress er Federers dekke.

 

Underlaget forandrer seg

- Trekningen blir viktig for Nadal, ikke for Federer. Federer kjører nok over hvem som helst, men de første kampene kan bli avgjørende for Nadal. I starten av turneringen er gresset lengre, og ballen går fortere. Møter Nadal en knallgod server som for eksempel serbiske Novak Djokovic i starten, kan det gå rett vest.

- Federer skal ikke delta i noen oppkjøringsturnering før Wimbledon, og det er det eneste usikkerhetsmomentet knyttet til sveitseren.

Trøbbel i Sverige

I forhold til eventuelle outsidere, nevner Andersen tidligere nevnte Djokovic og Lleyton Hewitt fra Australia. Hewitt har vunnet turneringen tidligere (2002), og vet godt hva som skal til. Klaffer det, kan det gå langt.

Av våre nærmeste naboer fremholder tennisseksperten finske Jarkko Nieminen og svenskenes Robin Söderling, men uten at han tror noen av de to kan nå helt opp:

- Jarkko har vært i slag, jeg er mer usikker på Söderling. Sverige er nede i en bølgedal nå, tennismessig, sier Andersen.

 

Mer usikkert blant kvinnene

- Her er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal si. Det er tre, kanskje fire det står mellom.

- Belgiske Justin Henin-Hardenne, Amerikanske Serena Williams og fjorårsvinner Amelie Mauresmo. Russiske Maria Sjarapova holder jeg som en outsider. Jeg tror blir er for mye utenomsportslige ting for henne i England til at hun får det til å klaffe der igjen. Hun kommer nok til å ha The Sun og News Of The World hengende etter seg i to uker, flirer Andersen.

- Det året hun vant (2004) var det mye som stemte for Sjarapova, alt det er ikke på plass i dag.

Imponerende Henin-Hardenne

Henin-Hardenne kommer fra en overbevisende seier i French Open, og Andersen tror Henin-Hardenne kan klare å vinne i år. Det er i så fall den eneste av de store Grand Slam-turneringene hun ikke har vunnet.

- Klarer hun å ta med seg selvtilliten inn i Wimbledon, Kan hun gå til topps i år.

Det var nettopp Henin-Hardenne som tapte fjorårsfinalen mot Mauresmo, en annen av Andersens favoritter på kvinnesiden:

- Men jeg er usikker på Mauresmos form. Det vil vise seg under oppkjøringsturneringen i forkant av Wimbledon. Hun har nivået inne, hvir formen kommer.

- Serena Williams kan jo også vinne mot hvem som helst på sin dag. Slår hun ballen som vi vet hun kan på sitt beste, er det ingenting i veien for at hun tar sin fjerde Wimbledon-tittel. Vi får vente å se hva som skjer...

Se mer: NRK sender Wimbledon på TV og i nett-TV fra 25. juni til finalen 8. juli.

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag