NRK Meny
Normal

Ekspertens favoritter

Federer? Nadal? Mauresmo? Williamns? Her er Jan Frode Andersens favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Foto: Scanpix

 

NRK Sportens tennisekspert Andersen er selvsagt med rikskringkastingen til Wimbledon i år igjen.

Sammen med kommentator Christian Nilssen skal Andersen lose seerne igjennom to uker med fartsfyllt og spennende tennis. Og den tidligere tennisproffen er full av forventninger.

Soleklar favoritt blant gutta

NRKSport.no tok seg en prat med eksperten om forventningene foran årets turnering, og det kom klart fram at det, etter Andersens mening, er langt åpnere blant kvinnene, enn blant herrene.

- Det er vanskelig å komme utenom Roger Federer på herresiden. Underlaget er perfekt for ham, og et interessant poeng i år er at han kan vinne turneringen for femte år på rad. Det er det kun Bjørn Borg som har gjort før ham.

- Rafael Nadal må selvsagt også nevnes. De to møttes i finalen i fjor, og Nadal var ikke ufarlig. At Nadal kommer rett fra en finaleseier mot nettopp Federer i French Open kan også gi spanjolen et psykisk overtak. Likevel var den finalen på hard court og ikke på gress som i Wimbledon. Gress er Federers dekke.

 

Underlaget forandrer seg

- Trekningen blir viktig for Nadal, ikke for Federer. Federer kjører nok over hvem som helst, men de første kampene kan bli avgjørende for Nadal. I starten av turneringen er gresset lengre, og ballen går fortere. Møter Nadal en knallgod server som for eksempel serbiske Novak Djokovic i starten, kan det gå rett vest.

- Federer skal ikke delta i noen oppkjøringsturnering før Wimbledon, og det er det eneste usikkerhetsmomentet knyttet til sveitseren.

Trøbbel i Sverige

I forhold til eventuelle outsidere, nevner Andersen tidligere nevnte Djokovic og Lleyton Hewitt fra Australia. Hewitt har vunnet turneringen tidligere (2002), og vet godt hva som skal til. Klaffer det, kan det gå langt.

Av våre nærmeste naboer fremholder tennisseksperten finske Jarkko Nieminen og svenskenes Robin Söderling, men uten at han tror noen av de to kan nå helt opp:

- Jarkko har vært i slag, jeg er mer usikker på Söderling. Sverige er nede i en bølgedal nå, tennismessig, sier Andersen.

 

Mer usikkert blant kvinnene

- Her er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal si. Det er tre, kanskje fire det står mellom.

- Belgiske Justin Henin-Hardenne, Amerikanske Serena Williams og fjorårsvinner Amelie Mauresmo. Russiske Maria Sjarapova holder jeg som en outsider. Jeg tror blir er for mye utenomsportslige ting for henne i England til at hun får det til å klaffe der igjen. Hun kommer nok til å ha The Sun og News Of The World hengende etter seg i to uker, flirer Andersen.

- Det året hun vant (2004) var det mye som stemte for Sjarapova, alt det er ikke på plass i dag.

Imponerende Henin-Hardenne

Henin-Hardenne kommer fra en overbevisende seier i French Open, og Andersen tror Henin-Hardenne kan klare å vinne i år. Det er i så fall den eneste av de store Grand Slam-turneringene hun ikke har vunnet.

- Klarer hun å ta med seg selvtilliten inn i Wimbledon, Kan hun gå til topps i år.

Det var nettopp Henin-Hardenne som tapte fjorårsfinalen mot Mauresmo, en annen av Andersens favoritter på kvinnesiden:

- Men jeg er usikker på Mauresmos form. Det vil vise seg under oppkjøringsturneringen i forkant av Wimbledon. Hun har nivået inne, hvir formen kommer.

- Serena Williams kan jo også vinne mot hvem som helst på sin dag. Slår hun ballen som vi vet hun kan på sitt beste, er det ingenting i veien for at hun tar sin fjerde Wimbledon-tittel. Vi får vente å se hva som skjer...

Se mer: NRK sender Wimbledon på TV og i nett-TV fra 25. juni til finalen 8. juli.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm