NRK Meny
Normal

Ekspertens favoritter

Federer? Nadal? Mauresmo? Williamns? Her er Jan Frode Andersens favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Mauresmo, Federer, Henin-Hardenne, Djokovic, S. Williams og Nadal er blant årets favoritter.

Foto: Scanpix

 

NRK Sportens tennisekspert Andersen er selvsagt med rikskringkastingen til Wimbledon i år igjen.

Sammen med kommentator Christian Nilssen skal Andersen lose seerne igjennom to uker med fartsfyllt og spennende tennis. Og den tidligere tennisproffen er full av forventninger.

Soleklar favoritt blant gutta

NRKSport.no tok seg en prat med eksperten om forventningene foran årets turnering, og det kom klart fram at det, etter Andersens mening, er langt åpnere blant kvinnene, enn blant herrene.

- Det er vanskelig å komme utenom Roger Federer på herresiden. Underlaget er perfekt for ham, og et interessant poeng i år er at han kan vinne turneringen for femte år på rad. Det er det kun Bjørn Borg som har gjort før ham.

- Rafael Nadal må selvsagt også nevnes. De to møttes i finalen i fjor, og Nadal var ikke ufarlig. At Nadal kommer rett fra en finaleseier mot nettopp Federer i French Open kan også gi spanjolen et psykisk overtak. Likevel var den finalen på hard court og ikke på gress som i Wimbledon. Gress er Federers dekke.

 

Underlaget forandrer seg

- Trekningen blir viktig for Nadal, ikke for Federer. Federer kjører nok over hvem som helst, men de første kampene kan bli avgjørende for Nadal. I starten av turneringen er gresset lengre, og ballen går fortere. Møter Nadal en knallgod server som for eksempel serbiske Novak Djokovic i starten, kan det gå rett vest.

- Federer skal ikke delta i noen oppkjøringsturnering før Wimbledon, og det er det eneste usikkerhetsmomentet knyttet til sveitseren.

Trøbbel i Sverige

I forhold til eventuelle outsidere, nevner Andersen tidligere nevnte Djokovic og Lleyton Hewitt fra Australia. Hewitt har vunnet turneringen tidligere (2002), og vet godt hva som skal til. Klaffer det, kan det gå langt.

Av våre nærmeste naboer fremholder tennisseksperten finske Jarkko Nieminen og svenskenes Robin Söderling, men uten at han tror noen av de to kan nå helt opp:

- Jarkko har vært i slag, jeg er mer usikker på Söderling. Sverige er nede i en bølgedal nå, tennismessig, sier Andersen.

 

Mer usikkert blant kvinnene

- Her er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal si. Det er tre, kanskje fire det står mellom.

- Belgiske Justin Henin-Hardenne, Amerikanske Serena Williams og fjorårsvinner Amelie Mauresmo. Russiske Maria Sjarapova holder jeg som en outsider. Jeg tror blir er for mye utenomsportslige ting for henne i England til at hun får det til å klaffe der igjen. Hun kommer nok til å ha The Sun og News Of The World hengende etter seg i to uker, flirer Andersen.

- Det året hun vant (2004) var det mye som stemte for Sjarapova, alt det er ikke på plass i dag.

Imponerende Henin-Hardenne

Henin-Hardenne kommer fra en overbevisende seier i French Open, og Andersen tror Henin-Hardenne kan klare å vinne i år. Det er i så fall den eneste av de store Grand Slam-turneringene hun ikke har vunnet.

- Klarer hun å ta med seg selvtilliten inn i Wimbledon, Kan hun gå til topps i år.

Det var nettopp Henin-Hardenne som tapte fjorårsfinalen mot Mauresmo, en annen av Andersens favoritter på kvinnesiden:

- Men jeg er usikker på Mauresmos form. Det vil vise seg under oppkjøringsturneringen i forkant av Wimbledon. Hun har nivået inne, hvir formen kommer.

- Serena Williams kan jo også vinne mot hvem som helst på sin dag. Slår hun ballen som vi vet hun kan på sitt beste, er det ingenting i veien for at hun tar sin fjerde Wimbledon-tittel. Vi får vente å se hva som skjer...

Se mer: NRK sender Wimbledon på TV og i nett-TV fra 25. juni til finalen 8. juli.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld