NRK Meny
Normal

Telen stopper Arna-Bjørnar på nytt

Toppserielaget fra Bergen må stå over også andre serierunde på grunn av dårlige baneforhold. – Utrolig kjedelig å ikke få komme i gang, sier Tina Algrøy.

Arna Idrettspark stengt

STENGT: Bergen kommune har stengt gresset på Arna Idrettspark på grunn av tele og fare for overvann.

Foto: Tore Thorsen

Forrige helg gikk bergenserne glipp av seriestarten fordi bortekampen mot Kolbotn ble utsatt . Årsaken var dyp tele i jorden på Sofiemyr stadion.

LES OGSÅ: - LSK tar gullet i jevn serie

– Kamp vil ødelegge banen

Nå er det klart at også årets første hjemmekamp på Arna idrettspark, mot Trondheims-Ørn, ryker.

– Det har vært kraftig tele i bakken. Siste uken har vi hatt mildvær med mye regn. Vannet har ikke trukket ned i jorden og derfor blir det mye overvann, sier Tore Thorsen i Arna-Bjørnar til NRK.no.

– Hvis vi spiller der nå, ødelegger vi banen for resten av sesongen, sier spiss Tina Algrøy.

Trude Johannessen og Tina Algerøy

SANDVIKEN I GANG: Tina Algrøy (i rødt) må vente til tredje serierunde med å få spille. Her i kamp med Sandvikens Trude Johannessen i fjor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Spiller treningskamp mot guttelag

Hun legger ikke skjul på at spillerne er frustrerte over ikke å få startet sesongen.

– Vi er klare og vil gjerne i gang. Men det er ikke så mye vi kan gjøre med situasjonen. Vi trener godt og spiller treningskamper for å få matchtrening, sier Algrøy.

Lørdag spiller laget i stedet en treningskamp på Landås i Bergen mot et guttelag.

– Vår første kamp får komme når den kommer. Dette blir uansett en veldig spennende sesong, hvor jeg har god tro på at vi skal klare å ta medalje igjen, sier Algrøy.

– Kan ikke bytte hjemmebane

Ifølge Tore Thorsen har klubben ikke adgang til å spille kampen på kunstgress eller bytte til seg bortekamp for få få spilt serierunden. Dermed så Arna-Bjørnar ingen annen utvei enn å avlyse.

– Avgjørelsen ble tatt torsdag, blant annet av hensyn til bortelaget. Da var banen ikke spillbar. Men jeg har godt håp om at den skal bli klar til neste hjemmekamp, sier Thorsen.

– Hvilke konsekvenser får utsettelsene for dere?

– Én utsettelse er ikke noe problem. Men når det begynner å bli flere, blir det noen praktiske utfordringer med tanke på å få unnagjort disse kampene senere. Vi får et tettere kampprogram enn de andre klubbene, og vi må også få de kampene til å klaffe med jobb og skole for spillerne, sier Thorsen.

Bergens andre toppserielag, Sandviken, spilte sin første hjemmekamp som planlagt forrige helg og tapte 0-5 for Madeleine Giske og LSK. Laget møter denne helgen Medkila borte.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner