NRK Meny
Normal

Teknikken sviktet igjen

I den nest siste konkurransen før OL skuffet Andreas Thorkildsen med bare 4.-plass og 82,31 meter i Golden Gala i Roma.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Tero Pitkamaki gikk til topps i konkurransen etter at han har slitt litt tidligere i år. Det er en strekk i ryggen som har plaget finnen, men i Roma fredag kveld var han på topp.

Han vant med 87,70 meter, tre centimeter kortere enn årsbestekastet til Thorkildsen fra Bislett Games.

- Jeg var nervøs, og det var tøft i begynnelsen, men etter hvert gikk det bedre og bedre for meg. Nå er jeg veldig glad, for jeg kastet sesongbeste og følte meg veldig bra, sa Pitkamaki.

Håpløst

- Dette var helt håpløst. Det var rett og slett dårlig og mange småting som ikke klaffet i hvert eneste kast, sa Andreas Thorkildsen til NRK etter konkurransen.

Nett-TV: Thorkildsen forklarer hva som gikk galt

Han innledet konkurransen med et kast på 80,83 meter. Deretter ble det 79,30 meter, dødt, 80,26, 81,17 og 82,31 meter. Han fikk opp sitt beste kast i avslutningen, men det var drøye fem meter for kort.

Thorkildsen kastet forrige gang i europacupen i Leiria i Portugal 22. juni, men heller ikke der fikk han opp noen skikkelig lange kast. Han var likevel lengst av samtlige i Europa og sikret Norge maksimalt med poeng, slik at Norge er med i det gode selskap i 1. divisjon neste år.

- Det blir mye drilling på kasting på treningene framover, men det var rart at denne konkurransen skulle gå slik, for det har gått veldig bra for meg på trening i det siste. Derfor tror jeg dette kan snu fort, sa den regjerende olympiske mesteren fra Aten for fire år siden.

Står over Paris

Andreas Thorkildsen har en konkurranse igjen før han reiser til OL i Beijing, og det blir DN Gallaen på Stockholm stadion 22. juli. Han står over Golden League-stevnet i Paris, og han kommer heller ikke til å stille i NM i Trondheim.

- Ja, det var rart at det skulle gå så dårlig her, men noen gode treningsøkter nå og et bra resultat i Stockholm vil gjøre at jeg glemmer det som skjedde her veldig fort.

- Jeg er enig i at det er rart det skulle gå så dårlig her i Roma, for den siste treningen var veldig bra. Jeg tror også at dette kan snu seg veldig fort. Det som skjedde i kveld var litt overraskende, slo Åsmund Martinsen fast overfor NTB.

Han sa at den treningen Thorkildsen skal gjøre den kommende uken kommer han til å gjøre unna i hjemlige omgivelser i Oslo.

- Det er lenge til OL, så Andreas har mer enn nok tid til å rette på feilene han gjør og finne toppformen. Derfor tror jeg nok det blir tøff konkurranse i OL, selv om jeg var best i dag, sa Pitkamaki i Roma.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag