Teknikken kollapset – kommenterte Klæbos triumf under en jakke

QUEBEC (NRK): Sammenkrøpet under en jakke i Quebec-sola kommenterte Jann Post og Torgeir Bjørn norsk skihistorie.

Jann Post og Torgeir Bjørn

IMPORVISERTE: Da kommentatorbua ikke hadde kontakt med Norge, løp Jann Post og Torgeir Bjørn ut for å finne en mikrofon som kunne få lyden over Atlanterhavet.

Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Først vant Marit Bjørgen, som hun stort sett alltid gjør. Så var det dagen for nye opplevelser i Quebec:

Johannes Høsflot Klæbo gjorde noe han aldri før har gjort – vant et distanserenn i verdenscupen.

Jann Post og Torgeir Bjørn gjorde noe de aldri før har gjort – kommentert et langrenn i friluft. Da NRKs kommentatorer skulle på lufta, kom lyden rett og slett ikke fram til Oslo og norske TV-seere.

– Nervøs for å gå glipp av ting

– Da ble det tatt en lynkjapp beslutning. Vi hadde én mikrofon som fungerte. Det var den nede i mixed zone som Ida Nysæter Rasch akkurat hadde snakket i. Da var det bare å komme seg ned dit og se på en skjerm som sto midt i påskesola. Vi gjemte oss under en jakke og kommenterte så godt vi kunne med det vi så derfra, forteller Post.

Normalt sett ser de både rennet på en skjerm og har utsikt til løypa – i tillegg til at de har god tilgang på andre informasjonskilder.

– Man blir litt nervøs for å gå glipp av ting. Men det er ikke verre enn som så. Etter hvert fikk vi en benk og til slutt fikk vi også noen tider på en skjerm ekstra, så det ble bra til slutt, sier Post, som tar det hele med godt humør.

– Hva var galt?

– Det lurer jeg også på. Sannsynligvis satellittproblemer, men det skjønner jeg meg ikke på. Jeg bare prater og håper at teknikken er i orden. Jeg har aldri sittet ute og kommentert på den måten før, men det hender jo at det er teknisk trøbbel. Denne gangen var vi heldig at i hvert fall Idas mikrofon gikk igjennom. Da ble det en mulighet, sier Post.

– Hadde det ganske moro

Kommentatorene ser det komiske i situasjonen.

– Det artigste var da Ida banket på jakken, stakk hånda under og forlangte å få tilbake mikrofonen fordi hun skulle intervjue Niklas Dyrhaug. Da vi så fram, så og vi rett på Niklas Dyrhaug som sto en halv meter fra oss.

– Så dere spurten til Klæbo?

– Det fikk vi i hvert fall med oss, at Johannes Høsflot Klæbo vant. Så vi hadde det ganske moro under jakka.

Men selv om de bare satt noen meter unna, fikk de ikke med seg begivenheten i levende livet.

– Nei, vi satt under jakka og så det på skjermen, humrer Jann Post.

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal