Fleipet etter fall: - Jeg var bare glad, for jeg fikk en liten pause

Akkurat idet Petter Northug skulle avansere inn mot oppløpet, ble han hindret av at rivalen Dario Colognas fall. Dermed ble det «bare» andreplass på Petter Northug i Tour de Ski-jaktstarten.

Video Teichmann fikk seieren servert

Axel Teichmann fikk seieren servert da Dario Cologna falt og hindret alle forfølgerne inn mot oppløpet.

– Jeg lå bak Heikkinen der inn mot oppløpet. Så måtte jeg ut i dypsnøen, og da var det for langt opp til Teichmann, sier Petter Northug når han skal oppsummere den dramatiske innspurten.

– Ble du stresset da Cologna falt?

– Nei, jeg var bare glad. Jeg var såpass sliten, så det var godt med en liten pause der, sa en spøkefull Northug etter målgang.

Da Dario Cologna falt og hindret flere av rivalene inn mot oppløpet, fikk tyske Axel Teichmann en solid luke. Den holdt han inn til mål, og dermed ble det hjemmeseier på 15 kilometer jaktstart i Oberhof.

Petter Northug kom noen få meter bak etter å ha spurtslått Cologna og resten av feltet på de siste meterne.

Gikk ut i tet

Northug gikk ut i tet etter gårsdagens prolog-seier, men som ventet ble han hentet inn av et stort felt relativt raskt. Flere av rivalene gikk knalltøft i håp om å riste av seg Northug, som så ut til å ha glatte ski.

Spesielt gikk Lukas Bauer og flere av russerne sterkt underveis, og flere ganger så det ut til at Northug måtte slippe. Han klarte imidlertid å bite seg fast.

På den siste runden var det en gruppe på omkring ti løpere som gikk samlet. Petter Northug og Eldar Rønning var de to eneste som hang med på dette kjøret.

I den siste bakken var det tyske Axel Teichmann som tok føringen. Idet løperne gikk inn mot oppløpet falt sveitsiske Dario Cologna, og han dro med seg flere andre i fallet.

Også Petter Northug ble hindret, selv om han ikke falt.

Sveitserens fall førte til at Teichman fikk en liten luke, men Petter Northug tok opp jakten. Han klarte imidlertid aldri å ta inn tyskeren, og dermed vant han spurten greit foran Northug og Cologna.

Video: Artikkelen fortsetter under

Video Northug etter dagens etappe

Northug etter 2. plass på 15 kilometer jaktstart

Ikke bitter

Petter Northug er normalt en som klarer å navigere seg godt gjennom feltet i denne typen situasjoner.

Gjennom hele rennet var planen å gå smart for å unngå kollisjoner. Det gikk altså bra helt til den siste kilometeren.

– Jeg prøvde å unngå uhell og ligge litt bak og ha klaring i utforkjøringen. Det er noen ekle svinger, så det gjelder å være forsiktig, sier Northug.

Nå er Northug nummer to i sammendraget før sprinten i morgen. Det synes Northug er bra.

– Det er fortsatt to løp igjen før det er hviledag, så det er viktig å være rå og prioritere tid til hvile, sier han.

Eldar Rønning gikk seg opp fra 57. til en 7.-plass. Dermed ble han nest beste nordmann. Sjur Røthe ble nummer 18, Niklas Dyrhaug nummer 33, Petter Eliassen nummer 38, Kristian Tettli Rennemo nummer 45 og Ola Vigen Hattestad nummer 68.

Med seieren sikret Teichmann seg 15 bonussekunder. Han har dermed 7,3 sekunders ledelse til Northug, som fikk 10 bonussekunder, mens Cologna er 12,9 etter lederen.

Tour de Ski fortsetter med sprint klassisk i Oberstdorf lørdag.

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal