Fleipet etter fall: - Jeg var bare glad, for jeg fikk en liten pause

Akkurat idet Petter Northug skulle avansere inn mot oppløpet, ble han hindret av at rivalen Dario Colognas fall. Dermed ble det «bare» andreplass på Petter Northug i Tour de Ski-jaktstarten.

Video Teichmann fikk seieren servert

Axel Teichmann fikk seieren servert da Dario Cologna falt og hindret alle forfølgerne inn mot oppløpet.

– Jeg lå bak Heikkinen der inn mot oppløpet. Så måtte jeg ut i dypsnøen, og da var det for langt opp til Teichmann, sier Petter Northug når han skal oppsummere den dramatiske innspurten.

– Ble du stresset da Cologna falt?

– Nei, jeg var bare glad. Jeg var såpass sliten, så det var godt med en liten pause der, sa en spøkefull Northug etter målgang.

Da Dario Cologna falt og hindret flere av rivalene inn mot oppløpet, fikk tyske Axel Teichmann en solid luke. Den holdt han inn til mål, og dermed ble det hjemmeseier på 15 kilometer jaktstart i Oberhof.

Petter Northug kom noen få meter bak etter å ha spurtslått Cologna og resten av feltet på de siste meterne.

Gikk ut i tet

Northug gikk ut i tet etter gårsdagens prolog-seier, men som ventet ble han hentet inn av et stort felt relativt raskt. Flere av rivalene gikk knalltøft i håp om å riste av seg Northug, som så ut til å ha glatte ski.

Spesielt gikk Lukas Bauer og flere av russerne sterkt underveis, og flere ganger så det ut til at Northug måtte slippe. Han klarte imidlertid å bite seg fast.

På den siste runden var det en gruppe på omkring ti løpere som gikk samlet. Petter Northug og Eldar Rønning var de to eneste som hang med på dette kjøret.

I den siste bakken var det tyske Axel Teichmann som tok føringen. Idet løperne gikk inn mot oppløpet falt sveitsiske Dario Cologna, og han dro med seg flere andre i fallet.

Også Petter Northug ble hindret, selv om han ikke falt.

Sveitserens fall førte til at Teichman fikk en liten luke, men Petter Northug tok opp jakten. Han klarte imidlertid aldri å ta inn tyskeren, og dermed vant han spurten greit foran Northug og Cologna.

Video: Artikkelen fortsetter under

Video Northug etter dagens etappe

Northug etter 2. plass på 15 kilometer jaktstart

Ikke bitter

Petter Northug er normalt en som klarer å navigere seg godt gjennom feltet i denne typen situasjoner.

Gjennom hele rennet var planen å gå smart for å unngå kollisjoner. Det gikk altså bra helt til den siste kilometeren.

– Jeg prøvde å unngå uhell og ligge litt bak og ha klaring i utforkjøringen. Det er noen ekle svinger, så det gjelder å være forsiktig, sier Northug.

Nå er Northug nummer to i sammendraget før sprinten i morgen. Det synes Northug er bra.

– Det er fortsatt to løp igjen før det er hviledag, så det er viktig å være rå og prioritere tid til hvile, sier han.

Eldar Rønning gikk seg opp fra 57. til en 7.-plass. Dermed ble han nest beste nordmann. Sjur Røthe ble nummer 18, Niklas Dyrhaug nummer 33, Petter Eliassen nummer 38, Kristian Tettli Rennemo nummer 45 og Ola Vigen Hattestad nummer 68.

Med seieren sikret Teichmann seg 15 bonussekunder. Han har dermed 7,3 sekunders ledelse til Northug, som fikk 10 bonussekunder, mens Cologna er 12,9 etter lederen.

Tour de Ski fortsetter med sprint klassisk i Oberstdorf lørdag.

Siste nytt

 • Må bruke munnbind og være stille

  Lørdag får Ole Gunnar Solskjær og hans menn endelig publikum på tribunene i kampen mot West Ham i Premier League. Kampen er den første som blir tillatt med tilskuere på høyeste nivå i England etter nedstengingen i mars.

  Fansen må derimot bruke munnbind under hele oppholdet, og blir frarådet å synge eller rope for mye. Det skriver BBC.

  2000 mennesker får innpass på tribunen. Fans fra samme husstand får sitte sammen, resten må spre seg ut med god avstand.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: OLI SCARFF / Reuters
 • Sesongdebut for Jansrud

  Norges Skiforbund sender ni utøvere til helgens to storslalåmrenn i italienske Santa Catarina. Rennene er flyttet fra Val d'Isère og markerer Jansruds debut i 2020/21-sesongen.

  Følgende ni løpere er tatt ut:

  Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb

  Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL

  Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub

  Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin

  Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL

  Lucas Braathen, Bærums Skiklub

  Fabian Wilkens Solheim, IL Heming

  Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub

  Patrick Haugen Veisten, Nero

  Kjetil Jansrud
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Spiller smittet i «boblen»

  Det har blitt rettet kritikk mot at håndball-EM skulle spilles i det hele tatt. Norge sa fra seg mesterskapet på grunn av smittefaren, og nå er det første tilfellet av smitte skjedd i «boblen» i Kolding.

  En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark. Serbias EM-tropp er isolert og skal testes igjen fredag. Resten av spillerne har testet negativt, men må være i karantene til de får en ny negativ test.

  Det melder Det europeisk håndballforbundet (EHF).

  EHF frykter at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

  Utsettelsen av Serbia – Nederland gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning verken spillere eller ledere setter pris på.

  EM Kolding
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal