Tegnet pandemiforsikring for 20 år siden – nå får de over 1,4 milliarder

Mens store idrettsarrangementer utsettes på ubestemt tid, valgte Wimbledon-arrangøren å avlyse. Dermed er de sikret nesten halvannen milliard i erstatning.

Djokovic Wimbledon

STORE PENGER: Novak Djokovic med Wimbledon-trofeet fra i fjor. I år er turneringen avlyst.

Foto: Tim Ireland / AP

Wimbledon arrangeres hver sommer på tennisanlegget like utenfor London, og er verdens eldste tennisturnering. I juni skulle den 134. utgaven vært spilt på de tradisjonsrike gressbanene i England.

I stedet ble Wimbledon avlyst for første gang siden andre verdenskrig.

1,45 milliarder

Ifølge nettstedet Action Network tegnet Wimbledon-arrangøren, The All England Club, pandemiforsikring for 20 år siden. Britiske The Times oppgir det samme, og at prisen er rapportert å være rundt 20 millioner kroner i året.

– Vi har alltid tenkt på å kjøpe så stor dekning som mulig i forsikringen, sier en talsperson for Wimbledon til Action Network.

Det er grunnen til at turneringen ble avlyst, og ikke utsatt på ubestemt tid, slik mange andre idrettsarrangementer har gjort. Avlysningen utløser pandemiforsikringen, som ifølge nettstedet er på 110 millioner pund, i overkant av 1,45 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Dekningsbeløpet er dog lavere enn estimerte inntekter for turneringen. The All England Club hadde en estimert omsetning på drøyt tre milliarder kroner. De største inntektene kommer fra sponsorer, billettsalg og TV-rettigheter.

FILE PHOTO: Wimbledon Spring Press Conference 2016

WIMBLEDON-SJEF: Richard Lewis er administrerende direktør i The All England Club, som arrangerer tennisturneringen Wimbledon.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

– Selvfølgelig er vi heldige som har forsikringen. Det hjelper oss, men det løser ikke alle problemene. Detaljene vil ikke være klare på flere måneder, sier Wimbledon-sjef Richard Lewis.

Mandag denne uken ble den tradisjonsrike golfturneringen The Open også avlyst. Arrangøren, Royal & Ancient, har også tegnet pandemiforsikring, men beløpet som utbetales er ikke kjent.

Store tap

Virus Outbreak Japan Tokyo 2020

DYRT: Tokyo 2020 ble til Tokyo 2021, og det koster mye penger.

Foto: Koji Sasahara / AP

Idrettsarrangører over hele verden sliter tungt ettersom arrangementer avlyses. Størst tap er det trolig for arrangøren av OL i Tokyo. Økonomieksperter antydet at OL-utsettelsen koster mellom 67 og 70 milliarder kroner.

Den franske tennisturneringen Roland Garros skulle egentlig ha startet i mai, men er utsatt til september. De har ikke en lignende forsikring, og risikerer å tape store penger hvis ikke turneringen spilles i år.

Ifølge avisen Daily Mail risikerer det franske tennisforbundet et tap på 2,9 milliarder kroner.

Roland Garros

RISIKERER TAP: Den franske turneringen Roland Garros.

Foto: Thomas Samson / AFP

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Biles trakk seg fra USAs finalelag

  USAs superstjerne Simone Biles gjorde en grov bom i starten på tirsdagens lagfinale i turn. Senere ble hun tatt ut av laget med en trolig skade.

  Biles er en av OLs aller største profiler. Tirsdag ga hun USA en dårlig innledning på lagkonkurransen da hun misset i den innledende sprangøvelsen.

  24-åringen fikk ikke til landingen skikkelig. Der pådro hun seg samtidig en skade. Etterpå gikk Biles ut med en fysioterapeut, og senere var den ene foten hennes teipet stramt.

  Tokyo Olympics Artistic Gymnastics
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Jarstein tilbake i trening

  Fire måneder etter at Rune Almenning Jarstein ble smittet av korona, er landslagskeeperen endelig tilbake i trening for klubblaget Hertha Berlin.

  Det melder Jarstein selv på sin Instagram.

  – Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter koronasykdom, fikk jeg gode nyheter i dag om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening for å bygge meg opp igjen. Ser frem til å være med laget igjen, skriver Jarstein.

  Jarstein ble så syk at han ble innlagt på sykehus. Etter 14 dager i sykesengen i dårlig form, har han brukt lang tid på å komme seg på bena igjen.

  Han mistet resten av sesongen, men nå skal altså 36-åringen være klar til å trene seg opp til en ny sesong.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Britene med enorm opphenting

  Storbritannia lå under 0–21 mot USA i OL-kvartfinalen i sjumannsrugby, men scoret 26 poeng på rad og tok seg til semifinale.

  Amerikanerne herjet før pause og så ut til å ha sikret semifinaleplass. Britene hadde også mistet lagkaptein Tom Mitchell på grunn av skade og så ut til å være fortapt.

  Laget ville ikke gi seg og sto for en mektig opphenting, som ble fullført etter at amerikanerne ble redusert til seks mann med en tidsbegrenset utvisning.

  – Jeg sliter med å holde fatningen nå, sa Dan Norton til BBC etter kampen. Det var han som scoret lederpoengene to minutter før slutt.

  Storbritannia møter New Zealand i semifinalen onsdag. Finalen spilles senere samme dag. (NTB)

  Tokyo Olympics Rugby
  Foto: Shuji Kajiyama / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal