NRK Meny
Normal

– En av de råeste storslalåmomgangene vi har sett

Amerikanske Ted Ligety bedrev en helt annen idrett enn sine konkurrenter i Alta Badia, og vant storslalåmrennet med over to sekunder foran andreplasserte Marcel Hirscher.

Ted Ligety utklasserte de andre alpinistene i 1. omgang av storslalåmrennet i Alta Badia.

Se den utrolige førsteomgangen til Ted Ligety her.

– Dette er den mest ekstreme omgangen man har vært vitne til på mange, mange år sa NRKs alpintekspert Marius Arnesen om Ligetys kjøring.

– Styrer buen bedre, raskere og tidligere enn alle andre

Ted Ligety kjørte en nærmest perfekt første omgang i Alta Badia og krysset mållinjen på tiden 1.17,10. Tiden i seg selv sier kanskje ikke så mye, men når man legger til at nærmeste konkurrent, Marcel Hirscher, er 2,40 sekunder bak, så skjønner man hvor utrolig amerikanerens omgang var.

– Han klarer å få hele tyngden sin over ytterskien veldig raskt og få den på vinkel mot snøen slik at han har tyngden til å styre buen tidligere, bedre og raskere enn alle andre, sier Arnesen når han skal forklare hvorfor Ligety var så overlegen i bakken i Italia.

Artikkelen fortsetter under

Se rennet til Ted Ligety her.

Ligetys finaleomgang var ikke like overlegen, men god nok til at amerikaneren havnet 2,04 sekunder foran nestemann.

Finaleomgangen var ikke like overlegen, amerikaneren kjørte litt mer uryddig, men klarte likevel å holde avstanden til de andre såpass stor at det ble utklassingssifre til slutt.

I mål var han 2,04 sekunder foran Marcel Hirscher med tiden 2.37,27 sammenlagt.

Nordmennene langt bak

Den norske laginnsatsen var stabil, men det lille ekstra som skal til for å hevde seg helt i toppen manglet.

Aksel Lund Svindal fikk nok en topp-ti-plassering i Alta Badia med sin 9. plass, 4,86 sekunder bak Ligety. Nordmannen lå på 10. plass etter første omgang og kjørte seg opp én plassering til tross for en noe skuffende andre omgang.

– Slik dette rennet utviklet seg synes jeg ikke 9.-plassen er så dårlig, men på den annen side kan jeg ikke være helt fornøyd. Det er partier i kjøringen i dag som fungerte brukbart, mens andre partier ikke satt som de skal, sa Svindal til NTB.

– Jeg ikke har noen muligheter til å slå Ted Ligety i et storslalåmrenn på det knallharde isunderlaget som er her. Jeg kan nok komme nærmere ham ved å justere utstyret mitt opp mot hans. Men jeg føler at det ikke bare er å bytte til helt annet utstyr, for det vil kreve litt trening for mitt vedkommende. Det gjør at jeg nå i første omgang satser på å holde stabiliteten i super-G og utfor, fortalte Svindal.

Artikkelen fortsetter under

Aksel Lund Svindal havnet på 9. plass i storslalåmrennet i Alta Badia.

Se finaleomgangen til Aksel Lund Svindal.

Nest beste nordmann ble Leik Kristian Haugen med en sterk 15. plass, 5, 39 sekunder bak vinneren.

Et feilskjær kostet Kjetil Jansrud en bedre plassering enn 19. plass etter første omgang, men nordmannen skuffet også i den andre omgang og endte på 20. plass til slutt, 5, 89 sekunder bak den overlegne amerikaneren.

Truls Ove Karlsen var 5,77 sekunder bak Ligety halvveis og hadde med det en 26. plass da andre omgang startet. Til slutt ble det en forbedret 22. plass og 6, 32 sekunder bak Ligety sammenlagt.

Spesialøvelse

Ted Ligety har storslalåm som sin favorittøvelse og har tre ganger vunnet storslalåmcupen sammenlagt- I 2011 tok han og VM-gull i øvelsen. I årets sesong har han to verdenscupseire i storslalåm så langt.

Se rennene til Kjetil Jansrud og Aksel Svindal i 1.omgang fra storslalåmrennet i Alta Badia.

Se Svindal og Jansrud sine første omganger her.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal