Landslagsløper i langrenn fikk bot for å bruke rulleski på Autobahn

En langrennsløper fikk denne uken bot av tysk politi under landslagssamling i Oberhof. Utøveren skal ha gått på rulleski langs motorveien for å hente bensin.

Autobahn/faksimilie

Den tyske motorveien Autobahn er kjent for sine høye fartsgrenser, og er sånn sett ikke spesielt godt egnet til rulleskigåing. Innfelt: Faksimile, südthüringen.de.

Foto: MORRIS MAC MATZEN / REUTERS

Faksimile

Den norske skiløperen ser ikke ut til å ta boten spesielt tungt. Faksimile: Südthüringen.de.

Den tyske nettavisa Südthüringen.de skrev fredag en liten, kuriøs artikkel om en atletisk nordmann som gikk på rulleski langs motorveien Autobahn.

Avisa skriver at den anonyme nordmannen hadde gått tom for bensin, og like godt spente på seg rulleskiene for å skøyte til nærmeste bensinstasjon.

Det norske langrennslandslaget er på treningsleir i Oberhof, like ved der hendelsen skjedde.

Bekrefter hendelsen

På spørsmål fra NRK.no innrømmer landslagstrener Trond Nystad at det var en norsk landslagsløper som ble tatt med rulleski på beina.

– Det stemmer nok det. Han gikk tom for bensin, sier Nystad.

Langrennsløperen sparte nok noen minutter, men kan ikke ha følt seg spesielt høy i hatten da han ble stoppet av tysk politi rett før han nådde tilbake til bilen.

Han fikk bot, før han fikk kjøre videre - med bensinen han hadde strevd for på tanken.

Men hvilken av landslagsløperne det var, det forteller ikke Nystad.

– Jeg vet ikke hvem det er, sier en noe ordknapp landslagstrener.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Solli seg for å slå rekorden. På 32 timer fra tirsdag til onsdag gikk Solli over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP
 • Norge-Serbia utsettes

  Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia.

  Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert.

  Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes.

  – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

  Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.

  Trening Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal