NRK Meny
Normal

Stafettdrømmen kan ryke for Bø-brødrene

SOTSJI (NRK.no): Hele sesongen har Tarjei Bø og lillebror Johannes Thingnes Bø drømt om å gå OL-stafetten sammen, men etter storebrors skuffende OL er stafettplassen hans truet.

Tarjei og Johannes

Tarjei Bø og lillebror Johannes Thingnes Bø er sammen i et OL for første gang. Hele sesongen har drømmen vært å gå OL-stafetten sammen, nå kan drømme ryke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

– Det er ikke uaktuelt at Vetle går stafetten, sier landslagstrener Roger Grubben etter Tarjei Bøs skuffende 26.-plass på 20-kilometeren i OL.

Stafett-reserve Vetle Sjåstad Christiansen er på plass i OL sammen med resten av laget, og mens de andre har gått renn har Sjåstad Christiansen trent.

Nå kan det hende 21-åringen får en etterlengtet mulighet på OL-stafetten på bekostning av Tarjei Bø.

– Vetle har forberedt seg maksimalt til å gå stafetten. Det er hans jobb som reserve, sier Grubben.

Bø er den svakeste

Før mesterskapet var Tarjei Bø selvskreven på laget, men etter flere svake resultater i OL er det plutselig han som er det svakeste leddet av de fire som har gått.

Vetle Sjåstad Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen er på plass i OL som stafett-reserve. Bildet er fra verdenscupen i Ruhpolding i januar.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er den eneste som ikke har levert noe toppløp enda, erkjenner Bø når NRK snakker med han torsdag kveld.

Der ble det nok en skuffende plassering. Etter tre OL-øveler har han plasseringene 39-27-26. De svake resultatene gjorde at han ikke klarte å kvalifisere seg til søndagens fellesstart.

Ikke flere muligheter

Det betyr også at det ikke er flere muligheter for Bø til å vise seg frem før stafettlaget tas ut.

En plass på mixed-stafettlaget kan han trolig også se langt etter siden det er tre mannlige løpere foran han i kampen om de to herreplassene.

– Det betyr at vi må bruke skjønn og se an formutvikligen før den tid, sier Grubben om laguttakt.

– Det er mulig å kjøre hardøkter for å se hvordan det går før laget tas ut.

Stafetten er den siste OL-øvelsen for skiskytterne og går neste lørdag.

Matches mot Berger

Ifølge Grubben skal Sjåsad Christiansen kjøre en hardøkt fredag, der han skal trene på å bruke ekstraskudd slik vanlig er i stafett. Senere i uken skal han matches mot den andre reserven Lars Berger.

Berger var imidlertid reserve til sprinten og er trolig uaktuell til stafetten.

– Må skjerpe oss

Tross Bjørndalens OL-gull har den norske laginnsatsen vært svakere enn ønsket hittil i mesterskapet. Skiskytterforbundet har hele tiden sagt at målet er å ha minst én nordmann som kjemper om medalje i hvert renn.

Torsdag var ingen i nærheten når den endelige resultatlista var klar.

Emil Hegle Svendsen erkjenner at Norge ikke lengre er storfavoritter på stafetten - slik vi har vært så mange ganger før.

– Vi må skjerpe oss skal vi ha en sjanse, sier han og tenker på stafettgull.

– Alle andre er redde for det norske stafettlaget, men det er kanskje greit for oss at vi ikke har det soleklare favorittstemplet, sier Johannes Thingnes Bø som fortsatt lever i håpet om å få stå øverst på OL-pallen sammen med broren.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal