NRK Meny
Normal

Stafettdrømmen kan ryke for Bø-brødrene

SOTSJI (NRK.no): Hele sesongen har Tarjei Bø og lillebror Johannes Thingnes Bø drømt om å gå OL-stafetten sammen, men etter storebrors skuffende OL er stafettplassen hans truet.

Tarjei og Johannes

Tarjei Bø og lillebror Johannes Thingnes Bø er sammen i et OL for første gang. Hele sesongen har drømmen vært å gå OL-stafetten sammen, nå kan drømme ryke.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er ikke uaktuelt at Vetle går stafetten, sier landslagstrener Roger Grubben etter Tarjei Bøs skuffende 26.-plass på 20-kilometeren i OL.

Stafett-reserve Vetle Sjåstad Christiansen er på plass i OL sammen med resten av laget, og mens de andre har gått renn har Sjåstad Christiansen trent.

Nå kan det hende 21-åringen får en etterlengtet mulighet på OL-stafetten på bekostning av Tarjei Bø.

– Vetle har forberedt seg maksimalt til å gå stafetten. Det er hans jobb som reserve, sier Grubben.

Bø er den svakeste

Før mesterskapet var Tarjei Bø selvskreven på laget, men etter flere svake resultater i OL er det plutselig han som er det svakeste leddet av de fire som har gått.

Vetle Sjåstad Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen er på plass i OL som stafett-reserve. Bildet er fra verdenscupen i Ruhpolding i januar.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er den eneste som ikke har levert noe toppløp enda, erkjenner Bø når NRK snakker med han torsdag kveld.

Der ble det nok en skuffende plassering. Etter tre OL-øveler har han plasseringene 39-27-26. De svake resultatene gjorde at han ikke klarte å kvalifisere seg til søndagens fellesstart.

Ikke flere muligheter

Det betyr også at det ikke er flere muligheter for Bø til å vise seg frem før stafettlaget tas ut.

En plass på mixed-stafettlaget kan han trolig også se langt etter siden det er tre mannlige løpere foran han i kampen om de to herreplassene.

– Det betyr at vi må bruke skjønn og se an formutvikligen før den tid, sier Grubben om laguttakt.

– Det er mulig å kjøre hardøkter for å se hvordan det går før laget tas ut.

Stafetten er den siste OL-øvelsen for skiskytterne og går neste lørdag.

Matches mot Berger

Ifølge Grubben skal Sjåsad Christiansen kjøre en hardøkt fredag, der han skal trene på å bruke ekstraskudd slik vanlig er i stafett. Senere i uken skal han matches mot den andre reserven Lars Berger.

Berger var imidlertid reserve til sprinten og er trolig uaktuell til stafetten.

– Må skjerpe oss

Tross Bjørndalens OL-gull har den norske laginnsatsen vært svakere enn ønsket hittil i mesterskapet. Skiskytterforbundet har hele tiden sagt at målet er å ha minst én nordmann som kjemper om medalje i hvert renn.

Torsdag var ingen i nærheten når den endelige resultatlista var klar.

Emil Hegle Svendsen erkjenner at Norge ikke lengre er storfavoritter på stafetten - slik vi har vært så mange ganger før.

– Vi må skjerpe oss skal vi ha en sjanse, sier han og tenker på stafettgull.

– Alle andre er redde for det norske stafettlaget, men det er kanskje greit for oss at vi ikke har det soleklare favorittstemplet, sier Johannes Thingnes Bø som fortsatt lever i håpet om å få stå øverst på OL-pallen sammen med broren.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge