Hopp til innhold

– Det var nesten bra noen kom og slo meg

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Tarjei Bø viste lovende takter i sesongåpningen, men ble slått av tyske Simon Schempp etter to strafferunder på stående.

Fullt hus på første skyting.

Tarjei Bø viste god form under sesongåpningen på Sjusjøen og åpnet sterkt med en perfekt serie på liggende skyting.

Bø fikk imidlertid vanskelige vindforhold å stri med på stående og måtte tåle to runder. Det kostet ham seieren.

– Du fortjener ikke å vinne med to bom. Det har ikke skjedd de siste to årene. Det var nesten bra noen kom og slo meg, sier Bø til NRK.

Fornøyd med åpningen

Stryningen gikk likevel såpass fort i sporet at det holdt til en foreløpig ledelse.

Tiden til Bø holdt likevel ikke mot Simon Schempp. Tyskeren ledet utfra 2. skyting og holdt på den ledelsen inn til mål. Schempp var drøye 13 sekunder foran Bø i mål.

– Jeg bestemte meg for å jobbe hardt og satse i vinden, sier Tarjei Bø, som alt i alt er fornøyd med sesongåpningen.

– Jeg har lyst til å være bra hele vinteren. Jeg tror jeg er den typen som kan være bra fra start til slutt.

– Nerver som slo inn

Bror Johannes Thingnes Bø hadde ingen god dag på standplass. Det ble hele tre bom på liggende skyting. Han tok det imidlertid igjen på stående da han leverte feilfri skyting.

– Det var litt nerver som slo inn, forklarer han om den første serien.

– Det var ræva skyting på liggende. Men dette blir en spennende sesong, det er godt å være i gang. Jeg kunne ikke gå forbi Tarjei, for da kunne han ha mistet seieren, smiler han.

Schempp: – Fantastisk å vinne første renn

Simon Fourcade ble nummer tre i lørdagens renn, mens bror Martin kom på fjerdeplass.

Det var fantastisk å vinne første renn. Jeg har følt meg bra på trening i hele år, og det er godt å få bekreftet at treningsformen har holdt seg, sier lørdagens vinner, Simon Schempp til NRK.

Sesongåpningen gikk uten både Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. Bjørndalen valgte å stå over, mens Svendsen har vært plaget av sykdom.

Skuffende andre skyting av Bø.

Siste nytt

 • Pellegrino tatt ut på Tanzanias landslag

  Amahl Pellegrino har alltid vært åpen om at han drømmer om å spille for det norske landslaget. Nå har han blitt tatt ut på Tanzanias landslag.

  Det skriver Bodø/Glimt på sine nettsider.

  – Selvfølgelig er det en stor nyhet. Det er kult for både meg og familien. I hvert fall for foreldrene mine. Jeg har jo røtter i Tanzania, så selv om jeg er født i Norge er det veldig kult for oss, sier Pellegrino.

  Etter Pellegrino-nyheten sier Norges landslagssjef Ståle Solbakken til NRK at han har vært klar over at Pellegrino kan representere Tanzania.

  – Vi tar til enhver tid ut de vi mener er riktige, også med tanke på Pellegrino. Og vi ville aldri tatt ut noen i hans alder bare for å sikre at han ikke kunne spille for et annet land, sier Solbakken.

  Dersom Pellegrino representerer Tanzania lukker døren seg for å spille for Norge. Derfor har Pellegrino en tøff avgjørelse å ta.

  – Det er stort å bli tatt ut for Tanzania, men det hadde det vært å spille for Norge også. Valget er veldig vanskelig, samtidig som det er kult å ha den muligheten. Det blir nok litt tenking nå, sier Glimt-stjernen.

  Tanzania er rangert som nummer 130 på Fifa-rankingen.

  Eliteserien i fotball 2023: Bodø/Glimt-Stabæk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Djokovic slet seg videre i Roland-Garros

  Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic måtte virkelig jobbe for avansementet i Roland Garros da han møtte Alejandro Davidovich Fokina i åttedelsfinalen.

  Serberen gikk likevel videre etter å ha vunnet i strake sett med sifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 6-2. Kampen varte i 3 timer og 36 minutter.

  Etter to jevnspilte og tette sett, som begge måtte avgjøres i tiebreak, viste verdenstreeren muskler og gikk raskt opp i 3-0 ledelse etter å ha brutt spanjolens serve.

  Spanjolen tviholdt likevel i det lille halmstrået som holdt han inne i turneringen, fram til Djokovic igjen brøt serven hans og vant settet 6-2.

  I semifinalen møter Djokovic vinneren av kampen mellom peruanske Juan Pablo Varillas og polske Hubert Hurkacz. (NTB)

  Novak Djokovic
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Verstappen viste muskler i Barcelona

  Red Bull-stjernen Max Verstappen satte beste rundetid på begge Formel 1-treningene i Barcelona fredag.

  Den regjerende verdensmesteren klokket på den første treningsøkten inn på 1.14,606. Det var 0,768 sekunder foran lagkamerat Sergio Perez, som tok 2.-plassen. Alpines Esteban Ocon ble nummer tre, 0,812 sekunder bak nederlenderen.

  Red Bull-føreren var imidlertid ikke like overlegen på den andre treningen, da han noterte beste rundetid på 1.13,907. Da fulgte Aston Martins Fernando Alonso bare 0,170 sekunder bak.

  Verstappen leder VM-sammendraget med 144 poeng, 39 poeng foran Sergio Perez. Alonso følger på 3.-plass med 93 poeng. (NTB)

  Verstappen
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste