Hopp til innhold

Her renn gledestårene for verdsmeister Tarjei Bø (22)

- Det må vere lov å grine litt no, sa Tarjei Bø då Christoph Sumann bomma med sitt aller siste skot på 20-kilometeren i VM i skiskyting.

Video baabab80-43c0-4238-af72-4c6b2fee7b02.jpg

Under det direkte tv-intervjuet med NRK kom tårene for Tarjei Bø.

For austerrikaren Sumann hadde skote feilfritt og gjekk til siste skyting med ei leiing som skulle halde til gull. Fire blinkar gjekk rett ned, så kom bommen. Då var Tarjei Bø verdsmeister individuelt for første gong.

Då kom tårene, direkte på NRK1.

- Dette må vere lov på ein slik dag. Dersom det blir gull, då, la han til, litt usikker.

Video: Men her har han fått smilet tilbake. - Eg er nok betre til å le enn å grine

Video b51fd187-b7dc-42a0-9f99-9c98f1bd6fbb.jpg

- Eg hadde stålkontroll på skytinga, og prøvde å halde jamn fart og beholde roen. I dag var eg sjefen over meg sjølv, sa verdsmeisteren.

Men det tok si tid etter at Bø hadde gått i mål før gullet var klart. For første gong var Bø individuell verdsmeister, og tok samstundes sin første verdscupsiger på 20-kilometeren.

- No går det betre. Eg datt litt i hop i stad. No er eg berre glad. Eg er nok betre på å smile enn å grine, sa Bø då gullet var heilt sikkert.

Video: Tarjei Bø går i mål

Video Tarjei over målstreken

- Mitt beste løp nokonsinne

- Eg føler at det er gulløp, så er det ikkje sikkert det blir medalje likevel. Det er litt kjipt. Denne ventetida er den verste, sa Bø, som starta tidlig. - Men eg gjekk sisterunden fort, den skal folk slite med å slå, seier han.

- Dette var kjempebra, eg er fornøgd. No kan eg ikkje klage sjølv om det ikkje blir medalje. Kanskje det beste løpet mitt nokonsinne, sa Tarjei Bø til NRK etter at han hadde gått i mål, men medan mange av dei hardaste konkurrentane framleis var ute i løypa.

- Eg har fått høyrt at du ikkje er skikkeleg mannfolk før du vinn 20-kilometeren. Det har eg no, sa Bø.

Bjørndalen "back i business"

Bø såg veldig godt bommen, det nest siste skotet på tredje skyting.

- Eg tippar den sat ute til høgre, sa han, noko ekspertkommentator Ola Lunde kunne stadfeste.

Nokre få minutt etterpå kom Ole Einar Bjørndalen inn til siste skyting, med kurs for leiing framfor Bø. Så bomma han på første skotet. Der rauk gullsjansen.

Video: Bjørndalen første skyting:

Video Fullt hus for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen skjøt godt på 20-kilometeren, er på første skyting

Så bomma Sumann, og så var gullet i praksis sikra for Bø. Då kom tårene. - Det må vere lov å grine litt no, sa Bø direkte på NRK.

Maxim Maxov skaut feilfritt, men var ikkje i nærleiken av Bø sin fart i avslutninga. Russaren tok sølv 40 sekund bak Bø. Sumann tok bronsen.

Bø er glad på Bjørndalens vegne.

- Det var godt at han fekk det til i dag. Ole har vore mitt førebilete, og det har vore vondt å sjå at han har slite i det siste. Derfor varmar det når han får det til, seier Bø.

Svendsen sekund frå pallen

Emil Hegle Svendsen bomma to gonger på andre skyting. Det skulle vise seg å bli dyrt. Han ende på fjerdeplass, 49,7 sekund bak Bø og 4,2 sekund frå pallen.

Men han gledde seg over unnguten frå Stryn.

- Han er heilt fantastisk. Den karen imponerer meg veldig. Det er berre å ta av seg hatten og la seg inspirere, sa Svendsen.

Video: - Det vart ein bom for mykje, sa Emil Hegle Svendsen

Video Emil: - En bom for mye

Ole Einar Bjørndalen slo kraftig tilbake etter fiaskoen i dei første VM-konkurransane. Farten i sporet var jamn og god, og skytinga var av toppklasse. Heilt til første skotet på siste skyting. Då rauk medaljen også for Bjørndalen. Han vart nummer seks, 1.24 bak Bø.

Siste nytt

 • Brennhet Hovland med ellevill hole-in-one

  Viktor Hovland synes å være i praktslag foran fredagens Ryder Cup-start i Roma. Nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag.

  Prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. Hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one.

  Det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet.

  Europatouren har lagt ut et videoklipp av at Hovland henter ballen opp fra koppen etter superslaget.

  Årets Ryder Cup-utgave starter fredag morgen i Roma. Hovland er en av Europas viktigste spillere når laget skal forsøke å revansjere tapet for USA i 2021.

  (NTB)

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Norges Fotballforbund stiller seg bak kollegaene i Sverige og Danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. Dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med Ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som Europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

  Hun sier at NFF ikke var kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra Uefa.

  Fotballpresident Klaveness sier følgende om det argumentet:

  – I utgangspunktet støtter vi holdningen om at barn ikke skal ekskluderes fra fotball eller andre arenaer på grunn av voksnes og myndigheters handlinger. Dette er et hensyn som skal og bør stå veldig sterkt, uansett situasjon. Fotball skal binde sammen, ikke splitte.

  – Vi vurderer likevel at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sier Klaveness.

  Russland kan få plass allerede i EM-kvalifiseringen i høst. Administrasjonen i Uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (NTB)

  Pressekonferanse med Norges Fotballforbund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste