NRK Meny
Normal

Tarjei Bø sliter med mystiske plager: – Vi vet ikke hva som er galt

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Tarjei Bø må droppe helgas sesongåpning, og det er usikkert når han gå renn igjen.

Tarjei Bø

UKJENTE PLAGER: Tarjei Bø sliter nok en gang med kroppen, men ingen vet hva som er galt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tarjei Bø går ikke helgens sesongåpning på Sjusjøen grunnet mystiske fysiske plager. 28-åringen har hatt en omfattende sykdomshistorikk i løpet av sin karriere, men denne gangen er landslagsledelsen rådville.

– Vi vet ikke hva som er galt. Vi har ikke noe godt svar på det. Jeg vil ikke si at han er sjuk, men det er noe som ikke stemmer. Han er ikke der han skal være fysisk, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

– Har god erfaring med å være syk

Bø trente med resten av lagkameratene forrige uke, men måtte kaste inn håndkleet og reise hjem denne uka. Nå tar Stryn-karen det helt med ro i påvente av resultater på medisinske tester.

– Tarjei har dessverre tatt et steg tilbake. Nå skal vi ta noen nye prøver, mens Tarjei tar det rolig og forhåpentligvis kan starte opptreningen igjen, forteller idrettssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Svendsen

FØLER MED LAGKAMERATEN: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Og påpeker:

– Vi gir ikke opp, for vi må finne ut hva som feiler han. Tarjei gjør i hvert fall det han kan. Hvis det er noen som kan å være syk, så er det han. Tarjei har god erfaring i å være sjuk, og vet hva som skal til.

Kristiansen innrømmer at Bø kan gå glipp av verdenscupåpningen i Östersund 25, november, samt flere verdenscuphelger etter det.

– Jeg tror det er ekstremt viktig at Tarjei tenker langsiktig. Han må ikke tenke for mye på de første verdenscuphelgene. Da får han fryktelig dårlig tid. Han må tenke på at han har god tid, og at det er noe som skjer etter jul som er viktigere enn at han skal gå skirenn nå, sier Kristiansen, og tenker på VM i Hochfilzen i februar.

Hegle Svendsen: – Kjempetrist

Emil Hegle Svendsen er på sin side frisk som en trønderfisk, men føler med sin gode lagkamerat.

– Det er kjempetrist. Det er det kjedeligste som finnes for en idrettsutøver, når man må stå utenfor på den måten. Det er tungt og kjedelig. Jeg føler med ham, sier Hegle Svendsen til NRK.

– Alle har mest lyst til å konkurrere. Det er det vi trener for. Derfor er dette det verste som kan skje. Det er tunge tider når man er plaget med sykdom, sier Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal