NRK Meny
Normal

Tarjei Bø sliter med mystiske plager: – Vi vet ikke hva som er galt

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Tarjei Bø må droppe helgas sesongåpning, og det er usikkert når han gå renn igjen.

Tarjei Bø

UKJENTE PLAGER: Tarjei Bø sliter nok en gang med kroppen, men ingen vet hva som er galt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tarjei Bø går ikke helgens sesongåpning på Sjusjøen grunnet mystiske fysiske plager. 28-åringen har hatt en omfattende sykdomshistorikk i løpet av sin karriere, men denne gangen er landslagsledelsen rådville.

– Vi vet ikke hva som er galt. Vi har ikke noe godt svar på det. Jeg vil ikke si at han er sjuk, men det er noe som ikke stemmer. Han er ikke der han skal være fysisk, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

– Har god erfaring med å være syk

Bø trente med resten av lagkameratene forrige uke, men måtte kaste inn håndkleet og reise hjem denne uka. Nå tar Stryn-karen det helt med ro i påvente av resultater på medisinske tester.

– Tarjei har dessverre tatt et steg tilbake. Nå skal vi ta noen nye prøver, mens Tarjei tar det rolig og forhåpentligvis kan starte opptreningen igjen, forteller idrettssjef Morten Aa Djupvik til NRK.

Svendsen

FØLER MED LAGKAMERATEN: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Og påpeker:

– Vi gir ikke opp, for vi må finne ut hva som feiler han. Tarjei gjør i hvert fall det han kan. Hvis det er noen som kan å være syk, så er det han. Tarjei har god erfaring i å være sjuk, og vet hva som skal til.

Kristiansen innrømmer at Bø kan gå glipp av verdenscupåpningen i Östersund 25, november, samt flere verdenscuphelger etter det.

– Jeg tror det er ekstremt viktig at Tarjei tenker langsiktig. Han må ikke tenke for mye på de første verdenscuphelgene. Da får han fryktelig dårlig tid. Han må tenke på at han har god tid, og at det er noe som skjer etter jul som er viktigere enn at han skal gå skirenn nå, sier Kristiansen, og tenker på VM i Hochfilzen i februar.

Hegle Svendsen: – Kjempetrist

Emil Hegle Svendsen er på sin side frisk som en trønderfisk, men føler med sin gode lagkamerat.

– Det er kjempetrist. Det er det kjedeligste som finnes for en idrettsutøver, når man må stå utenfor på den måten. Det er tungt og kjedelig. Jeg føler med ham, sier Hegle Svendsen til NRK.

– Alle har mest lyst til å konkurrere. Det er det vi trener for. Derfor er dette det verste som kan skje. Det er tunge tider når man er plaget med sykdom, sier Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street