Bø: – Jeg gikk egentlig fire spurtrunder

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Tarjei Bø berget en tredjeplass på fellesstarten i Ruhpolding etter en imponerende avslutning.

Tarjei Bø på veg ut frå standplass

STERK AVSLUTNING: Tarjei Bø gikk seg opp til en tredjeplass på fellesstarten.

Foto: Rune Fossum / NRK

Tarjei Bø fikk beste langrennstid på fellesstarten, men pådro seg tre bom.

Bø så ut til å være sjanseløs til en pallplassering, men stryningen holdt stor fart i sporet og kjempet seg altså til en tredjeplass på sisterunden.

Jeg kan ikke helt skjønne at jeg klarte å komme meg opp igjen der, jeg fikk en verst tenkelig start. Det var sterk vind på første skyting, og jeg fikk to bom. Det var bare å kaste på seg stavene. Jeg gikk egentlig fire spurtrunder etter det, sier han.

– Slet meg til en tredjeplass

Emil Hegle Svendsen

SKUFFET: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter målgang lå Bø helt utmattet i målområdet.

– Jeg slet meg inn til en tredjeplass. Jeg var bestemt på å gå tøft ut på siste skyting, og det gikk akkurat.

– Det er en god egenskap at du kan hente ut alle kreftene når du må. Han ville ha den tredjeplassen og da går han helt i kjelleren, kommenterte NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid.

Sviktet på siste skyting

Martin Fourcade sikret seg sin 41. verdenscupseier. Ondrej Moravec fra Tsjekkia tok andreplassen.

Løpet ble en skuffelse for Emil Hegle Svendsen, som gikk seg opp i ledelsen sammen med Martin Fourcade etter fullt hus på tredje skyting.

Svendsen og Martin Fourcade kom sammen inn til fjerde og siste skyting, men mens franskmannen traff på samtlige fem skudd, gikk alt galt for nordmannen.

– Jeg var rett og slett ikke god nok, sier han skuffet.

– Jeg ble stående litt anspent og fant ikke helt stillingen, da blir du straffet. Det er jo den duellen man vil ha egentlig, men så var det jeg som sprakk denne gangen. Det var surt, sier Svendsen.

– Må bli flinkere

Trønderen pådro seg hele tre bom på den siste skytingen, og måtte dermed se langt etter en pallplassering. Han endte til slutt på 13.-plass.

– Jeg må rett og slett bli flinkere på den siste ståserien, og få ned blinkene der. Jeg gjør jo de samme feilene gang på gang, forteller han frustrert.

Johannes Thingnes Bø ble nummer ti, mens Ole Einar Bjørndalen kom på 12.-plass.

Fredag sikret brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen en helnorsk pall i Ruhpolding. Siden har det gått litt tråere i Tyskland. Lørdag ble Tarjei Bø beste nordmann på 4.-plass.

Fellestart
Tarjei Bø blir nummer 3

Siste nytt

 • Fire russere utestengt

  Fire russiske bobkjørere ble onsdag utestengt frem til desember 2020, som et resultat av deres deltakelse i den systematisk dopingen under Sotsji-OL i 2014. De fire inkluderer Alexander Zubkov, som bar flagget under åpningsseremonien.

  SPORT-DOPING/RUSSIA-ZUBKOV
  Foto: AI Project / Reuters
 • Ruud med seier i Tyskland

  Casper Ruud er klar for 3. runde i challengerturneringen i Koblenz i Tyskland. Mot italienske Raul Brancaccio vant nordmannen 6-4, 4-6, 6–3. Ruud møter nederlandske Tallpon Griekspoor i den neste runden.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Andersen fra Strømsgodset til Molde

  Eirik Ulland Andersen har signert for Molde. Det melder klubben på sine hjemmesider. 26-åringen kommer fra Strømsgodset, hvor han scoret ni mål på 35 kamper i 2018. Midtbanespilleren har signert en kontrakt på fire år.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Strømsgodset (2-2). Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak arena.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag