Hopp til innhold

Tarjei Bø «rømte» fra familien før seieren: – Det funka bra

Tarjei Bø viste knallform med seier under sesongåpningen på Sjusjøen. Forberedelsene ble lagt med å «rømme» fra kjæresten Gita og sønnen Aron.

Tarjei Bø med familie

VANT: Tarjei Bø kunne feire seier i sønnen Arons aller første skiskytterrenn.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

– Jeg har en hemmelighet å fortelle. Du kan tro om han sov hjemme i natt eller om han snek seg opp på lodgen og fant et ledig rom for å få en god natts søvn, forteller Vetle Sjåstad Christiansen smilende etter målgang på Sjusjøen.

Han hadde nettopp blitt slått med 22 sekunder av Tarjei Bø, og mente han fortjente litt av æren for lørdagens seier. Sjåstad Christiansen endte på tredjeplass bak Bø og Sturla Holm Lægreid.

– Jeg fikk en melding sent i går kveld om jeg kunne gjøre klart et rom til ham, sier han.

For brødrene Bø bor som vanlig på hytta på Sjusjøen med resten av familien under sesongåpningen, men storebror snek seg altså ut natta før sesongåpningen.

– Han fikk ikke lov å lufte på rommet, så da trengte han en god natts søvn. Det så ut som det hjalp. Litt takk må jeg få fra ham etterpå. Jeg la ikke på sengetøyet, men jeg la det klart på senga hans i posen, forteller Sjåstad Christiansen muntert.

Sesongstart skiskyting

– Nederst på rangstigen

Bø bekrefter selv at han snek seg ut fra familieidyllen på grunn av temperaturen.

– Jeg gjorde faktisk det. Det var ikke på grunn av skrikinga egentlig, men jeg lå på hytta til Johannes på en køyeseng helt opp til taket. Der var det så varmt og så ville ikke Gita lufte i tilfelle Aron skulle bli kald, forteller Bø og konkluderer:

– Da følte jeg at jeg var nederst på rangstigen og måtte komme opp til de andre i natt for å få en full natt. Tydeligvis funka det bra, sier han fornøyd.

Sesongstart skiskyting

NEDERST: Tarjei Bø innså at han var nederst på rangstigen i egen familie før lørdagens seier.

Foto: Javad Parsa / NTB

Lørdagens seier ble ekstra spesiell siden det var det første rennet som sønnen Aron fulgte.

– Da har vi den historia i boks, pappa vant første skiskytterrennet han var på. Da har han i hvert fall opplevd en seier om det ikke skal bli mer, spøker Bø.

Og hvor effektiv oppladningen var overrasket storebror Bø.

– Det var kjempebra. Litt bedre enn jeg hadde trodd, egentlig. Jeg likte ikke snømangelen. Jeg var veldig bestemt at det ikke passet meg perfekt, men jeg hadde lyst til å overbevise, sier Bø.

Sjåstad Christiansen mener lørdagens seierherre har vært supersmart før sesongstart.

– Han har ikke for vane å være best i åpninger, han pleier å være som Johannes å gå seg litt inn. Men jeg tror han har vært veldig smart i år og tatt idrettslige konsekvenser av å bli far, mener han.

– Brutal start

Lillebror Johannes Thingnes Bø endte med to bom på stående, noe som ødela sjansene hans.

– Det er helt rått. Kjempebra løp av alle tre, og på mange måter mitt også. Jeg må justere litt, men kjekt å gå skirenn. Med to bom skal man tape for disse her, sier Thingnes Bø til NRK, og viser til Bø, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen.

Sesongstart skiskyting

SESONGSTART: Sturla Holm Lægreid fikk en god start på sesongen.

Foto: Javad Parsa / NTB

Han måtte altså nøye seg med fjerdeplass, etter at Lægreid og Sjåstad Christiansen slo tiden hans da de passerte målstreken.

Lægreid omtaler sesongstarten som «brutal».

– Ja, jeg var redd for å gå ned i asfalten, for det var kraftig skyv opp bakken, men jeg kom meg heldigvis til mål. Det er en brutal start. Sesongstart er jo gøy, men det er først og fremst vondt for kroppen, sier Lægreid.

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste