Hopp til innhold

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Tarjei Bø viser lovende takter ved sesongstart. Under søndagens mixed stafett viste skiskytteren god, gammel superform da Norge vant mixed stafett i skiskyting.

Fullt hus for Bø

VIDEO: Se Tarjei Bøs "superserie" på liggende.

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre enn dette, sier NRKs ekspert Ola Lunde om storebror Bø.

Skiskytteren gjorde ikke noen feil på standplass og skjøt to gode serier uten å bruke et eneste ekstraskudd. Spesielt den liggende skytingen var imponerende.

– Jeg var litt usikker på skytingen, men jeg har jobbet hardt og fikk det til å stemme utover uka etter Sjusjøen, sier Tarjei Bø, som ikke fikk det til å stemme på standplass under sesongåpningen.

Nå skryter NRK-ekspert Halvard Hanevold av Bøs innsats og gjennomføring søndag.

– Han skyter fantastisk. Se på det blikket. Han er som limt fast til blinken. Det er morsomt for en gammel skiskytter å se, sier han.

Stafett-suksess

Norges stafettlag under søndagens mixed stafett i Östersund bestod av Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Kvartetten skulle forsøke å følge opp suksessen fra single mixed-stafetten, der Lars Helge Birkeland og Kaia Wøien Nicolaisen gikk inn til seier tidligere på dagen.

Det lyktes de med.

Norge gikk i mål over halvminuttet før Tyskland på stafetten. Nå forventer Hanevold at Tarjei Bø får en supersesong.

– Jeg forventer at han er blant verdens beste, men konkurransen blir selvfølgelig hard, påpeker han.

Trøbbel ved veksling

Norge og Birkeland fikk riktignok en dårlig begynnelse på stafetten da skiskytteren brakk staven like etter start. Etter 2. skyting var Norge 13,6 sekunder bak Tyskland etter at Birkeland ble nødt å bruke ekstraskudd på både liggende og stående.

– Det var greit, men jeg syntes det gikk litt trått i bakkene, sier Birkeland om sin egen innsats.

Birkeland gikk seg imidlertid opp til en 2.-plass og kunne sende Tiril Eckhoff ut på sin etappe kun 3,1 sekunder bak teten etter en litt rotete veksling (se video under).

Første veksling

– Hadde startvansker

Eckhoff gikk offensivt ut, men måtte bruke til sammen tre ekstraskudd på sin etappe. Hun kunne likevel sende Johannes Thingnes Bø ut på sin etappe noen knappe tiendedeler før Tsjekkia.

– Jeg forsøkte å være offensiv i dag, jeg hadde noen startvansker. Men jeg er fornøyd. Det lover bra for resten av uka, sier Eckhoff.

Johannes Thingnes Bø skjøt en feilfri serie på sin liggende skyting, og fikk en luke på 13,2 sekunder ut fra standplass.

På stående måtte Bø bruke alle ekstraskuddene, men han beholdt likevel ledelsen siden både Tyskland og Tsjekkia fikk problemer med skytingen.

Han kunne dermed sende storebror Tarjei avgårde med en komfortabel ledelse. Han gikk i mål 33,6 sekunder foran Tyskland. Tsjekkia tok 3. plassen, 1,11.5 bak Norge.

Tarjei Bø

Siste nytt

 • Latvia truer med OL-boikott dersom Russland får delta

  Latvia vil avstå fra å delta i Paris-OL neste sommer dersom russiske idrettsutøvere får grønt lys til å være med samtidig som krigen i Ukraina i vedvarer.

  En talsperson for den latviske OL-komiteen opplyser om landets ståsted i et intervju i med nyhetsbyrået Reuters onsdag. Komiteens leder Zorzs Tikmers kom med likelydende uttalelser til nasjonale medier tidligere denne uken, melder AP.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet sist uke for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett. Dette må i så fall skje med utgangspunkt i strenge kriterier, som at de aktuelle utøverne konkurrerer som nøytrale, ifølge komiteen.

  Utspillet har skapt debatt både i Norge og internasjonalt.

  Får russiske og belarusiske utøvere klarsignal til å konkurrere i Paris-OL, kan det bli på bekostning av de latviske.

  – Hvis vi måtte ha tatt en avgjørelse nå, ville vi selvfølgelig ikke deltatt i en slik konkurranse. Men Paris-lekene er halvannet år unna. Vi får se hva som skjer i Ukraina – vi håper det ukrainske folket vinner denne krigen, og da vil vi være i en ny situasjon, sier talspersonen for den latviske OL-komiteen.

  (©NTB)

  latvia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Saudi-Arabia fikk plass i Fifa-styret

  Saudi-Arabia fortsetter å øke innflytelsen i verdensfotballen. Onsdag sikret landet seg en representant i styret til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Det var den saudiske fotballpresidenten Yasser Almisehal som sammen med seks andre styreledere fra ulike asiatiske fotballforbund ble valgt inn i Fifa-styret ut 2027. Saudi-Arabia er også den eneste kandidaten til å være vertskapet for Asiamesterskapet samme år.

  Valgseieren på den asiatiske foballkonføderasjonens årlige møte skjedde i kjølvannet av Al Nassrs signering av Cristiano Ronaldo forrige måned. Det er også forventet at Saudi-Arabia kommer til å søke om å få være vertsnasjon under fotball-VM i 2030 eller 2034.

  Qatars fotballpresident Sheikh Hamad Al Thani ble også valgt til å sitte på styret for første gang. Qatar har nylig hatt fotball-VM i landet og skal igjen fungere som vertskap for Asiamesterskapet i januar neste år.

  Den saudiarabiske fotballpresidenten ble valgt inn i Fifa-styret etter å ha fått 35 av 45 mulige stemmer. Sheikh Hamad ble stemt inn etter å ha fått 40 av mulige 45 stemmer. De to utkonkurrerte Du Zhaocai fra Kina og sørkoranske Chung Mong.

  Fifa-styret har til sammen 37 medlemmer med Gianni Infantino som president.

  (©NTB)

  Yasser Almisehal
  Foto: AMER HILABI / AFP
 • Tottenham manager skal opererast - må ta ufrivilleg pause

  Tottenham-manager Antonio Conte er diagnostisert med kolecystitt, ein betennelse i galleblæra som krev operasjon. Dermed må Conte ta ein ufrivillig pause frå trenarrolla.

  Det er ikkje kjent kor lenge Tottenham-sjefen blir borte. Assistenttrenar Cristian Stellini får ansvaret for å leie laget i Contes fråvær.

  Tottenhams neste kamp er mot Manchester City komande søndag. Det er berre tre poeng som skil laget frå Manchester United som ligg på fjerde plass.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste