NRK Meny
Normal

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Tarjei Bø viser lovende takter ved sesongstart. Under søndagens mixed stafett viste skiskytteren god, gammel superform da Norge vant mixed stafett i skiskyting.

Fullt hus for Bø

VIDEO: Se Tarjei Bøs "superserie" på liggende.

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre enn dette, sier NRKs ekspert Ola Lunde om storebror Bø.

Skiskytteren gjorde ikke noen feil på standplass og skjøt to gode serier uten å bruke et eneste ekstraskudd. Spesielt den liggende skytingen var imponerende.

– Jeg var litt usikker på skytingen, men jeg har jobbet hardt og fikk det til å stemme utover uka etter Sjusjøen, sier Tarjei Bø, som ikke fikk det til å stemme på standplass under sesongåpningen.

Nå skryter NRK-ekspert Halvard Hanevold av Bøs innsats og gjennomføring søndag.

– Han skyter fantastisk. Se på det blikket. Han er som limt fast til blinken. Det er morsomt for en gammel skiskytter å se, sier han.

Stafett-suksess

Norges stafettlag under søndagens mixed stafett i Östersund bestod av Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Kvartetten skulle forsøke å følge opp suksessen fra single mixed-stafetten, der Lars Helge Birkeland og Kaia Wøien Nicolaisen gikk inn til seier tidligere på dagen.

Det lyktes de med.

Norge gikk i mål over halvminuttet før Tyskland på stafetten. Nå forventer Hanevold at Tarjei Bø får en supersesong.

– Jeg forventer at han er blant verdens beste, men konkurransen blir selvfølgelig hard, påpeker han.

Trøbbel ved veksling

Norge og Birkeland fikk riktignok en dårlig begynnelse på stafetten da skiskytteren brakk staven like etter start. Etter 2. skyting var Norge 13,6 sekunder bak Tyskland etter at Birkeland ble nødt å bruke ekstraskudd på både liggende og stående.

– Det var greit, men jeg syntes det gikk litt trått i bakkene, sier Birkeland om sin egen innsats.

Birkeland gikk seg imidlertid opp til en 2.-plass og kunne sende Tiril Eckhoff ut på sin etappe kun 3,1 sekunder bak teten etter en litt rotete veksling (se video under).

Første veksling

– Hadde startvansker

Eckhoff gikk offensivt ut, men måtte bruke til sammen tre ekstraskudd på sin etappe. Hun kunne likevel sende Johannes Thingnes Bø ut på sin etappe noen knappe tiendedeler før Tsjekkia.

– Jeg forsøkte å være offensiv i dag, jeg hadde noen startvansker. Men jeg er fornøyd. Det lover bra for resten av uka, sier Eckhoff.

Johannes Thingnes Bø skjøt en feilfri serie på sin liggende skyting, og fikk en luke på 13,2 sekunder ut fra standplass.

På stående måtte Bø bruke alle ekstraskuddene, men han beholdt likevel ledelsen siden både Tyskland og Tsjekkia fikk problemer med skytingen.

Han kunne dermed sende storebror Tarjei avgårde med en komfortabel ledelse. Han gikk i mål 33,6 sekunder foran Tyskland. Tsjekkia tok 3. plassen, 1,11.5 bak Norge.

Tarjei Bø

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid får inntil videre lov til å konkurrere i verdenscupen. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag. FIS sitt dopingpanel avventer til de får bevis fra IOC før de eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad