NRK Meny
Normal

Tarjei Bø har løst høydeproblemet

ANTERSELVA (NRK): Tarjei Bø har hatt en tung historie med renn i høyden. Men seks uker før VM løste han problemet i Anterselva.

Tarjei Bø hadde strålende skytinger og kommer inn på foreløpig på andreplass.

Simon Schempp tok sin femte strake verdenscupseier i Anterselva. Med det er han historisk ved å bli første løper som vinner fem renn på rad på samme sted. Det er syv år siden Norge tok sin forrige seier i Anterselva. Den gang var det Emil Hegle Svendsen som hentet triumfen. I dag var Tarjei Bø 10,8 sekunder unna fra å hente hjem seieren. Men at han skulle havne på 3. plass i Anterselva er det lite som har talt for tidligere.

Møtt av latter

Austria Biathlon World Cup

HISTORISK: Tyskeren skuffet ikke under dagens renn i Anterselva.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Du verden for et løp. Koden er endelig løst for Tarjei Bø i høyden her, sa NRKs kommentator.

Og det heller ingen tvil om at eldstebror Bø har slitt i Anterselva og sjelden fått det til på 1650 meters høyde. Men da han endelig skulle sette seg ned og fortelle om løpet på pressekonferansen kom det hele skjevt ut.

– Jeg liker meg egentlig ikke her, sa Tarjei Bø.

Han stoppet opp da folk begynte å le.

– Jeg hører folk ler. Jeg mener at jeg liker stedet godt og det er et av de vakreste stedene jeg vet om. Men jeg er her for å vinne, sier Bø og smiler etter at han egentlig mente at han har hatt problemer i Anterselva tidligere i høyden.

Men i dag så høydeproblemet ut til å være løst for Bø som tidligere havnet godt nedover resultatlisten her.

Tarjei Bø treffer alle blinkene og er fortsatt med i kampen om seieren.

Slik forklarer han oppturen

Etter strålende liggende skyting leverte Tarjei Bø fullt hus også på den stående skytingen. Det holdt til en tredjeplass 10,8 sekunder bak Schempp. Russeren Maxim Tsvetkov var hakket vassere i dagens renn og holdt Bø unna på sisterunden. Med det gikk han inn på andreplassen 5,8 sekunder bak Schempp.

Nå mener Bø at oppturen i Anterselva skyldes at han er kvitt sykdomsproblemene som i stor grad ødela flere sesonger etter at han fikk påvist twar sommeren 2012.

– Fra naturens side tror jeg verken jeg eller Johannes er født med høydeegenskaper. Men tidligere år da jeg har trøblet litt og vært syk og fått avbrekk ,da har jeg mistet grunnlaget som gjør at man blir mer avkledd i høyden enn i lavlandet. I år så har jeg bra grunnlag. Da flyter jeg på det og da takler jeg bedre tynnluften også, sier Tarjei Bø.

Med fullt hus var løpet solid. Bak ham var det imidlertid broren Johannes Thingnes Bø som hadde en enorm fart i sporet. Selv med to bom var han 21 sekunder bak seieren og bare 10 sekunder bak storebroren i mål. Han mente pulsen på standplass, som gjerne er høyere i høyden, slo ut et av de to bomskuddene.

Svendsen skuffet på stående skyting

Det så lovende ut for Emil Hegle Svendsen etter første skyting.

– Emil Hegle Svendsen har noe stort på gang, utbrøt NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith.

– Kanskje er det dagen Emil Hegle Svendsen skal stå frem og vise at han er en skiskytter i verdensklasse, la Stabrun Smith til.

Emil Hegle Svendsen har seieren i tankene og skyter fullt hus på første skyting.

Men så sprakk det for Emil Hegle Svendsen. Med tre strafferunder kom han i mål over minuttet bak tyskeren Simon Schempp på førsteplass.

Emil Hegle Svendsen sprekker på andre skyting og bommer tre ganger.

Bjørndalen og Fourcade skuffet

Ole Einar Bjørndalen skjøt med ødelagt sikte forrige helg da han bommet ti ganger og endte helt sist.

Heller ikke i dag klarte Bjørndalen å treffe godt nok, selv om han tok seg godt opp på stående skyting etter to bom liggende.

– Problemene fortsetter for Bjørndalen, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith, like etter at veteranen bommet to ganger på første skyting.

Ole Einar Bjørndalen har fikset børsa siden fiaskoen forrige helg, men det ser ikke ut til å ha hjulpet helt. Han bommet to ganger på første skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal