Bø: – Jeg skal aldri ha et sånt mesterskap igjen

Tarjei Bø tar fatt på en ny sesong med et nytt og offensivt løfte til seg selv.

Tarjei Bø

Slik så Tarjei Bø ut etter målgang på den mislykkede OL-sprinten da han endte på 39. plass. Det har han lovet seg selv at aldri skal skje igjen i et mesterskap.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det var min store drøm i år etter år, men da det gikk så dårlig som det gjorde sa jeg til meg selv at et sånt mesterskap skal jeg aldri ha igjen, sier Tarjei Bø til NRK.no.

Han snakker om fjorårssesongens store mål - OL i Sotsji - som ble et mareritt. Oppkjøringen var feil og formen uteble.

Tarjei Bø

Tarjei Bø med verdenscuptrofeet han vant i 2011. I år er målet å vinne den sammenlagte verdenscupen igjen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Resultatene han leverte vil ikke 26-åringen være bekjent av, og da Bø oppsummerte sesongen sammen med NRK.no i vår innrømmet han at han skulle hørt mer på Bjørndalen i oppkjøringen til mesterskapet.

Bestemte seg i mai

Nå står 26-åringen, som har ett OL-gull fra stafetten i Vancouver, på trappene til en ny sesong og han er mer revansjesugen enn noen gang.

– Jeg bestemte meg i mai for at det jeg gjorde i OL skulle revansjeres. Derfor har jeg trent mer enn noen gang i sommer, sier Bø når NRK.no møter han i Holmenkollen.

Ifølge 26-åringen viser fysiske tester at han er bedre enn noensinne. Nå har han den samme følelsen som da han slo igjennom med seier i den totale verdenscupen for tre år siden (2011).

Trives bedre med ny trener

Det er flere årsaker til det, mener Bø.

En ting er motivasjonen han har fått av OL-fiaskoen, en annen ting er den nye treneren.

Etter fjorårsseongen tok kvinnetrener, og tidligere skiskytter, Egil Gjelland over ansvaret for gutta. Dét har vært bra for karrieren til Bø.

– Opplegget er bedre for meg i år. Jeg liker den treningen han (Egil Gjelland) legger opp til, sier skiskytteren og forteller at han har gått tilbake til intervalløktene han brukte for noen år siden.

Sesongåpning om to uker

Om drøyt to uker starter skiskyttersesongen med nasjonal åpning på Natrudstilen ved Sjusjøen. To uker senere er det verdenscupåpning i svenske Østersund.

Da skal Tarjei Bø på pallen.

– I år er målet og være god fra start til slutt, sier han selvsikkert og gliser.

Siste nytt

 • Schumachers sønn over til Formel 1

  Mick Schumacher, sønn av motorsportlegenden Michael Schumacher, har fått Formel 1-kontrakt med Haas.

  Dermed følger 21-åringen i farens fotspor når han neste sesong debuterer i verdens gjeveste motorsportserie.

  Schumacher leder i øyeblikket Formel 2 når ett løp gjenstår.

  Faren hans, Michael Schumacher, vant i alt sju VM-titler i Formel 1-sirkuset, fem av dem som Ferrari-fører. I romjulen 2013 var han involvert i en alvorlig skiulykke, og siden har Schumacher ikke vist seg offentlig.

  F2 Schumacher's Drive
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Skal vise VM for menn i 2026

  NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for menn i 2026. Mesterskapet skal holdes i USA og føyer seg inn i rekken av mesterskap de neste årene som NRK og TV 2 deler.

  – Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

  Fra før har de to kringkasterne rettighetene til EM i 2021, 2024 og 2028 for menn, kvinnenes EM i 2022 og mennenes VM i 2022.

  – Jeg mener det er helt avgjørende for NRK å ha rettigheter som samler det norske folk. Som forener oss og som gir en opplevelse. Den type begivenheter er det avgjørende for en allmennkringkaster å ha rett og slett, sier Eriksen.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • EM: Alle norske testet negativt

  Alle de norske landslagsspillerne i håndball har testet negativt for korona og er ute av isolasjon, melder troppens presseansvarlig.

  – Håndballjentene er ute av isolasjon og fortsetter forberedelsene til EM. Alle i troppen testet negativt på siste covid-test, skriver presseansvarlig Halvor Lea i en epost, ifølge NTB.

  Håndball kvinner, Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal