Tarjei Bø er friskmeldt

Likevel dropper skiskytteren trolig samtlige verdenscuprenn før jul. – Jeg er i dårlig form, erkjenner Tarjei Bø (24).

Tarjei Bø

I august utelukket legene at Tarjei Bø var smittet av TWAR-bakterien som skaper irritasjon i luftveiene. Nå viser nye prøver at det likevel var TWAR-bakterien som har skapt problemer for 24-åringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg prioriterer grunntrening frem mot jul, og så blir VM målet mitt for sesongen, sier Tarjei Bø i en pressemelding.

Det betyr at han mister sesongåpningen på Beitostølen, slik NRK.no skrev i forrige uke, samt hele den første delen av verdenscupsesongen.

Bø har slitt med sykdom gjennom hele sommeren og høsten.

Ifølge Skiskytterforbundet er han nå omsider frisk igjen og trener som normalt.

Tålmodighetsprøve

– Jeg er lettet over at jeg endelig er frisk. De siste månedene har vært en tålmodighetsprøve, for jeg har hatt kjempelyst til å trene selv om kroppen ikke har vært mottakelig for det, sier Tarjei Bø.

– Nå føler jeg meg normal, men i dårlig form. Heldigvis kjenner jeg at energien er tilbake. Siden jeg har mistet mye trening, må jeg bruke tiden før jul til å få på plass grunntreningen jeg skulle ha gjort i sommer og i høst.

– Utfordrende

Det var et lettet landslagsapparatet som mottok gladmeldingen om at Bø nå er frisk.

– Vi er lettet over at han nå er frisk. Det har vært en langvarig og utfordrende situasjon, sier landslagstrener Roger Grubben.

TWAR likevel

Det var lenge usikkert hva som feilet Bø, men etter omfattende undersøkelser, av blant annet to hjerteleger, mener legene nå at luftveisinfeksjonen skyldtes TWAR-bakterien - som først ble utelukket at var problemet.

– Nye tester og utredninger viste at problemene mine skyldtes TWAR-bakterien. Akkurat det er ikke så viktig for meg nå. Det som betyr noe er at legene fant svaret, at jeg er frisk igjen og i gang med treningen, sier Bø.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal