NRK Meny
Normal

Tårevått farvel

Stavanger tok avskjed med Bjørn Maaseide.

Bjørn Maaseide fikk blomster etter kampen
Foto: Alf Ove / SCANPIX

Bjørn Maaseide tok i dag farvel med volleyballen på internasjonalt nivå med tårer i øynene. For første gang under VM var det nærmest fullsatte tribuner i hans siste kamp i Vågen.

- Dere må ikke gå helt av hengslene hvis dere ser meg spille volleyball på en strand i Sandefjord, dette er kun slutten på den internasjonale karrieren min, sier han lattermildt til NRK.

Dette er andre gangen Maaseide legger opp, så det er ikke så rart pressekorpset lurer.

- Jeg kommer nok til å være med i kulissene i mange år framover og kanskje spille noen norgesturneringer hvis jeg klarer å opprettholde et vist nivå, fortsetter han.

Har betydd alt

Bjørn Maaseide har betydd alt for sandvolleyballen i Norge og
Stavanger. Dessverre lyktes ikke 41-åringen å vinne avskjedskampen foran hjemmepublikumet. Maaseide og Iver Horrem ga sveitserne Patrick Heuscher og Sascha Heyer god kamp, men måtte gi tapt 0-2 med settsifrene 19-21, 17-21. Dermed tapte de alle sine tre VM-kamper.

- Dette er min siste kamp i Stavanger. Selv om vi tapte, var det ganske bra. Det var kjekt å spille utpå der, og det er noe jeg vil huske hele livet, sa en rørt Maaseide like etter kampen.

Makkeren Iver Horrem hyllet veteranen etter kampen.

- Når man har vært så mye sammen som man er som profesjonell beachvolleyballspiller så blir det noe spesielt når han gir seg. Han har gjort mye for både meg og idretten, sier han til NRK.

Startet i 1991

Maaseide startet karrieren i 1991 og spilte sammen med Jan Kvalheim en rekke år. VM i Stavanger er hans fjerde. Totalt har han spilt 164 turneringer i verdensserien, 70 av dem sammen med nåværende makker Iver Horrem. Femteplassen fra OL i 2004 er deres beste prestasjon.

Maaseides gullalder var likevel sammen med Kvalheim på 1990-tallet. Den fryktinngytende duoen spilte 93 turneringer sammen. De var på pallen 19 ganger og vant sju turneringer. Maaseide/Kvalheim vant også EM i 1994 og har drøssevis med NM-titler.

Har satt spor

Begge har lyktes godt i forretningslivet. Maaseides livsverk er treningsskjeden Sports Club, som han solgte til Elixia, og verdensserieturneringen i Stavanger. Den blir arrangert for 11. gang i år.

- Turneringen har vært bra for alle som bor i Stavanger, for alle som bryr seg om volleyball og for det internasjonale volleyballmiljøet. Vi har vist at man kan lage sandvolleyballfest hvor som helst i verden. Vi har satt spor etter oss i hele verden, sa Maaseide.

Han ble møtt av øredøvende jubel, og 6000 mennesker reiste seg på hovedarenaen for å hylle Maaseide. Lysluggen avsluttet medå rive av seg skjorta og kaste den til en trofast fanklubb på tribunen.

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport