NRK Meny
Normal

Tårevåt Norendal tok gull i X Games: – Jeg føler meg helt fantastisk

HAFJELL/OSLO (NRK) Hjemmehåpet Silje Norendal (23) var langt nede etter å ha falt fra Slopestyle-konkurransen i går. I dag slo hun tilbake med gull i Big Air.

X Games Hafjell Big Air Finale Snowboard.

JUBEL: Hjemmefavoritten Silje Norendal kunne motta publikums hyllest etter at hun tok et populært X Games-gull i Big Air.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg føler meg helt fantastisk, sier Norendal til NRK.

– Kontrastene fra i går til i dag er ekstremt store. I går gråt jeg masse og var skuffet over meg selv, i dag er det gledestårer. Det har vært noen vanvittige 24 timer, sier gullvinneren mens hun smiler fra øre til øre.

Etter to av tre omganger lå Kongsberg-jenta på annenplass, to poeng bak Julia Marino fra USA, som ledet konkurransen til det gjensto én omgang.

X Games Hafjell Big Air Finale Snowboard.

GLEDESTÅRER: En emosjonell Silje Norendal kunne klemme lagvenninne Kjersti Østgaard Buaas etter at gullet i Big Air var et faktum.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Når det gjaldt som mest landet Norendal en backside 720 på sitt siste og avgjørende forsøk. Poengsummen 28 kom opp på resultattavlen og dermed snek 23-åringen seg poenget foran den amerikanske jenta.

– Jeg tror det at jeg var på hjemmebane ble avgjørende. På hvert «run» (omgang red.anm.) kunne jeg høre publikum og jeg tenkte bare «kom igjen, Silje». Det tror jeg ga det lille ekstra, fortsatte Norendal.

Les også: Bråten og Killi sikret dobbelt norsk i X Games: – De har funnet en vinneroppskrift

Revansjerte gårsdagen

Gårsdagens tårer var lagt fra det hyggelige slaget. I favorittdisiplinen, hvor Norendal har tatt alle sine tre tidligere X Games-gull, endte det med knall og fall og Kongsberg-jenta som endte sist i finalen.

– Det var i går jeg mente at jeg hadde mine gullsjanser. Jeg visste at jeg var god nok til å ta en annenplass eller en tredjeplass, men jeg trodde ikke at jeg skulle ta gull i Big Air.

Norendal gikk forrykende til verks i starten av Big Air-konkurransen. Hun åpnet ballet på Hafjell med en cab 900 og fikk 38 poeng. Det la grunnlaget for seieren lørdag. Da hun landet sitt siste hopp, gikk det opp for Norendal at gullet mest sannsynlig var i boks.

Da kom tårene på ny på Hafjell.

Les også: Norges gullhåp i X Games kan ha smittet hverandre med sykdom

Lav fart

Marino tok til slutt sølvmedaljen, foran gårsdagens Slopestyle-vinner Anna Gasser.

Det varme været gjorde forholdene tunge og førte til at spesielt de letteste kvinneutøverne slet med å få tilstrekkelig fart i unnarennet. En av forhåndsfavorittene, Hailey Langland, trakk seg før konkurransen. Også tidenes yngste gullvinner i X Games, Kelly Sildaru, trakk seg fra Slopestyle-finalen grunnet for lite fart.

Bronsevinner Gasser måtte også dyttes i gang på sine forsøk under Big Air-finalen.

Les også: Går for sakte i X Games-løypa – kvalik utsatt

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial