Hopp til innhold

Sønderknust Herrem: – Føler man ødelegger for alle

RIO DE JANEIRO (NRK): Alle gråt. Men ingen hadde det verre enn hun som bommet på det siste skuddet.

Camilla Herrem

SE VIDEO: Her bommer Camilla Herrem på det avgjørende skuddet. Herrem fikk trøst etter kampen uten at det hjalp veldig. (Video med tillatelse fra TV 2).

Norge-Russland e.e.o. 37–38 (31–31 (16–18))

– Man føler man ….

Camilla Herrem lar det henge i lufta. Hun har ikke noe valg. Gråten tar overhånd.

Hun har kommet til siste stopp i intervjusonen, der skrivende presse står. Hun har allerede gjenopplevd marerittet i mange intervjuer.

Nok en gang må hun fortelle om lobben som gikk utenfor – og sendte Russland til OL-finalen i håndball, på bekostning av Norge.

– Man føler man ødelegger for alle, sier Herrem når hun får samlet seg.

Hun snufser.

– Det er tøft når man har kjempet så mye for å holde seg inne i kampen. Så skal det avgjøres sånn som det …

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

MYE TÅRER: Nora Mørk og resten av håndballjentene klarte ikke stoppe tårene som til tider fosset i intervjuene med NRK etter semifinaletapet mot Russland.

– Føler man svikter

Semifinalen ble et drama uten like. Og selv om Norge til slutt klarte å berge ekstraomganger – og bare var ett mål fra nye ekstraomganger – var det Russland som hadde overtaket, så å si hele veien.

Men at svakt norsk forsvarsspill var den egentlige årsaken til at Norge må ta til takke med bronsekamp, er en mager trøst for 29-åringen fra Sola.

Lagvenninnenes trøst hjelper også bare litt

– Man hører dem. Men det er vanskelig. Man føler man svikter. Det er kanskje det som er det tyngste, sier Herrem.

Lagvenninnene har akkurat stått der én etter én og fortalt at de faktisk så ballen i mål. Herrem hadde også troen på det.

Søvnløs natt

Valget om å lobbe var riktig. Det var bare utførelsen som ikke var god nok

– Det er ikke nok kraft i den, så går den utenfor. Den er tøff. Den er hard å svelge, den der, sier Herrem – som kampen sett under ett var strålende med seks mål på åtte skudd.

Nå starter jobben med å manne seg opp til bronsekampen mot Nederland. Det er Camilla Herrem innstilt på å klare. Hun vet bare ikke helt hvordan nå i natt.

– Det blir ikke søvn, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva klokka er, er det noen som har ei klokke?

Spør Camilla Herrem. Så drar hun faktisk på smilebåndet.

– Det er bare å drite i den søvnen der, erkjenner hun.

Så tusler hun inn i en stille garderobe.

Det blir ikke noen framføring av Tore Tang fra Camilla Herrem i Rio de Janeiro.

Siste nytt

 • Det norske hopplaget vant blandet lagkonkurransen i Willingen

  Det norske laget vant den blandede lagkonkurransen i verdenscupen i hopp fredag. Østerrike og Tyskland tok 2.- og 3.-plassen, og 2.-omgangen ble avlyst.

  Det norske laget stilte med en sterk kvartett bestående av Anna Odine Strøm, Marius Lindvik, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud, som til sammen sørget for seier med 450,6 poeng. Det skilte 35,5 poeng ned til Østerrike på 2.-plass. 5,3 poeng der igjen kom Tyskland.

  Norge tok en suveren seier, selv om fredagens renn besto av kun én omgang. Vindforholdene var for dårlige til at det kunne gjennomføres en annenomgang. (NTB)

 • Klæbo best på sprinten - smilte lurt etter lagkameratens revansje

  Johannes Høsflot Klæbo kom rett frå treningsleir i høgda og vann sprinten i Toblach overlegent. I målområdet smilte han lurt då han såg at lagkamerat Håvard Solås Taugbøl blei nummer to.

  – Smilet til Klæbo er kanskje like mykje på vegner av Taugbøl. Vi var usikker på om han kom til finalen, seier NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

  Taugbøl fekk nemleg ein dramatisk inngang på finalen, etter å ha blitt påkøyrd i målområdet under semifinaleheatet.

  – Nei, og nei! Han ligg nede og har så vondt, skreik Bjørn då Taugbøl bremsa ned etter målstreken, og blei deretter takla i bakken av sveitsiske Valerio Grond som kom inn som tredjemann.

  Han vridde seg i smerter, og måtte bli undersøkt av medisinsk personell før han fekk klarsignal til å starte finalen.

  Etter finalen angra ikkje Taugbøl på at han stilte til start.

  – Eg har ei veldig svak skulder og det har skjedd fleire gonger tidlegare at den har sklidd ut av leddet. Det var det eg kjente no, at eg måtte bruke litt makt for å få den inn att, seier Taugbøl til NRK.

  Han er ikkje redd for at skulderproblemet vil gi vidare utfordringar framover mot VM.

  – No er den berre sår, men eg er ikkje noko bekymra. Det har skjedd mange gonger før, men ikkje etter eit semifinaleheat i ein verdscup, seier han.

 • Svensk dominans på sprint – Sundling sterkast

  Jonna Sundling blei overlegen i sprintfinalen i Toblach som bestod av fire svenskar, ein amerikanar og ein tyskar.

  – Det var ein veldig bra dag for meg. Det var akkurat dette kroppen ville. Det var flott å konkurrere for meg i dag når kroppen svarer såpass bra, seier Sundling til NRK.

  Det skjedde etter at nesten alle norske deltakarar rauk ut i kvartfinalen, utanom Mathilde Myhrvold, som tok seg til semifinalen. Ho er einaste utøvar som ikkje er teken ut til VM.

  Maja Dahlqvist blei nummer to og Jessie Diggins nummer tre.

  Lotta Udnes Weng, som hadde ein pangstart på sesongen, rauk ut allereie i kvartfinaleheatet etter det ekspertane kalla eit svakt heat frå den norske kvinna.

  – Med eit så dårleg kvartfinaleheat må ein rekne med å ryke ut. Ho har fått litt å tenkje på. I Les Rousses byrja formen formante litt, og sprinten i dag var litt i same trenden. Ho er ikkje heilt i slag, seier Torgeir Bjørn.

  Han tvilar på kva som vil vere det rette å gjere for Udnes Weng i tida fram mot VM.

  – Det er viktig at ho gjer dei riktige grepa for å finne VM-forma. Det er ikkje sikkert at det er lurt å ligge i høgda og konkurrere mykje slik som ho ser ut no, seier Bjørn.

  France Cross Country Skiing
  Foto: LAURENT GILLIERON / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste