Sønderknust Herrem: – Føler man ødelegger for alle

RIO DE JANEIRO (NRK): Alle gråt. Men ingen hadde det verre enn hun som bommet på det siste skuddet.

Camilla Herrem

SE VIDEO: Her bommer Camilla Herrem på det avgjørende skuddet. Herrem fikk trøst etter kampen uten at det hjalp veldig. (Video med tillatelse fra TV 2).

Norge-Russland e.e.o. 37–38 (31–31 (16–18))

– Man føler man ….

Camilla Herrem lar det henge i lufta. Hun har ikke noe valg. Gråten tar overhånd.

Hun har kommet til siste stopp i intervjusonen, der skrivende presse står. Hun har allerede gjenopplevd marerittet i mange intervjuer.

Nok en gang må hun fortelle om lobben som gikk utenfor – og sendte Russland til OL-finalen i håndball, på bekostning av Norge.

– Man føler man ødelegger for alle, sier Herrem når hun får samlet seg.

Hun snufser.

– Det er tøft når man har kjempet så mye for å holde seg inne i kampen. Så skal det avgjøres sånn som det …

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

MYE TÅRER: Nora Mørk og resten av håndballjentene klarte ikke stoppe tårene som til tider fosset i intervjuene med NRK etter semifinaletapet mot Russland.

– Føler man svikter

Semifinalen ble et drama uten like. Og selv om Norge til slutt klarte å berge ekstraomganger – og bare var ett mål fra nye ekstraomganger – var det Russland som hadde overtaket, så å si hele veien.

Men at svakt norsk forsvarsspill var den egentlige årsaken til at Norge må ta til takke med bronsekamp, er en mager trøst for 29-åringen fra Sola.

Lagvenninnenes trøst hjelper også bare litt

– Man hører dem. Men det er vanskelig. Man føler man svikter. Det er kanskje det som er det tyngste, sier Herrem.

Lagvenninnene har akkurat stått der én etter én og fortalt at de faktisk så ballen i mål. Herrem hadde også troen på det.

Søvnløs natt

Valget om å lobbe var riktig. Det var bare utførelsen som ikke var god nok

– Det er ikke nok kraft i den, så går den utenfor. Den er tøff. Den er hard å svelge, den der, sier Herrem – som kampen sett under ett var strålende med seks mål på åtte skudd.

Nå starter jobben med å manne seg opp til bronsekampen mot Nederland. Det er Camilla Herrem innstilt på å klare. Hun vet bare ikke helt hvordan nå i natt.

– Det blir ikke søvn, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva klokka er, er det noen som har ei klokke?

Spør Camilla Herrem. Så drar hun faktisk på smilebåndet.

– Det er bare å drite i den søvnen der, erkjenner hun.

Så tusler hun inn i en stille garderobe.

Det blir ikke noen framføring av Tore Tang fra Camilla Herrem i Rio de Janeiro.

Siste nytt

 • Kompany forlater City

  Manchester Citys lagkaptein Vincent Kompany forlater klubben etter elleve sesonger. Lørdagens FA-cuptriumf ble hans siste kamp i lyseblått, skriver han på Facebook. Kompany varsler at et nytt innlegg om kort tid vil fortelle hvor framtiden ligger.

  Kompany
  Foto: David Klein / Reuters
 • Til finale i Brasil

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i sandvolleyballturneringen i Brasil. I semifinalen slo de polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak i tre sett. I søndagens finale blir det polsk eller nederlandsk motstand for de norske gutta.

  Mol og Sørum
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Vipers-siger etter ekstraomgangar

  Vipers tok første stikk i sluttspelfinalen mot Storhamar. Men det måtte ekstraomgangar til i den dramatiske kampen som til slutt enda 42–40 til Vipers. Dermed har laget sikra seg eit godt utgangspunkt før returoppgjeret på Hamar tysdag.

  Sluttspillet Eliteserien Kvinner.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal