Sønderknust Herrem: – Føler man ødelegger for alle

RIO DE JANEIRO (NRK): Alle gråt. Men ingen hadde det verre enn hun som bommet på det siste skuddet.

Camilla Herrem

SE VIDEO: Her bommer Camilla Herrem på det avgjørende skuddet. Herrem fikk trøst etter kampen uten at det hjalp veldig. (Video med tillatelse fra TV 2).

Norge-Russland e.e.o. 37–38 (31–31 (16–18))

– Man føler man ….

Camilla Herrem lar det henge i lufta. Hun har ikke noe valg. Gråten tar overhånd.

Hun har kommet til siste stopp i intervjusonen, der skrivende presse står. Hun har allerede gjenopplevd marerittet i mange intervjuer.

Nok en gang må hun fortelle om lobben som gikk utenfor – og sendte Russland til OL-finalen i håndball, på bekostning av Norge.

– Man føler man ødelegger for alle, sier Herrem når hun får samlet seg.

Hun snufser.

– Det er tøft når man har kjempet så mye for å holde seg inne i kampen. Så skal det avgjøres sånn som det …

Intervju med Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord. Reporetr: Andreas Stabrun Smith, foto: Henrik Myhr Nielsen.

MYE TÅRER: Nora Mørk og resten av håndballjentene klarte ikke stoppe tårene som til tider fosset i intervjuene med NRK etter semifinaletapet mot Russland.

– Føler man svikter

Semifinalen ble et drama uten like. Og selv om Norge til slutt klarte å berge ekstraomganger – og bare var ett mål fra nye ekstraomganger – var det Russland som hadde overtaket, så å si hele veien.

Men at svakt norsk forsvarsspill var den egentlige årsaken til at Norge må ta til takke med bronsekamp, er en mager trøst for 29-åringen fra Sola.

Lagvenninnenes trøst hjelper også bare litt

– Man hører dem. Men det er vanskelig. Man føler man svikter. Det er kanskje det som er det tyngste, sier Herrem.

Lagvenninnene har akkurat stått der én etter én og fortalt at de faktisk så ballen i mål. Herrem hadde også troen på det.

Søvnløs natt

Valget om å lobbe var riktig. Det var bare utførelsen som ikke var god nok

– Det er ikke nok kraft i den, så går den utenfor. Den er tøff. Den er hard å svelge, den der, sier Herrem – som kampen sett under ett var strålende med seks mål på åtte skudd.

Nå starter jobben med å manne seg opp til bronsekampen mot Nederland. Det er Camilla Herrem innstilt på å klare. Hun vet bare ikke helt hvordan nå i natt.

– Det blir ikke søvn, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva klokka er, er det noen som har ei klokke?

Spør Camilla Herrem. Så drar hun faktisk på smilebåndet.

– Det er bare å drite i den søvnen der, erkjenner hun.

Så tusler hun inn i en stille garderobe.

Det blir ikke noen framføring av Tore Tang fra Camilla Herrem i Rio de Janeiro.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal