Tar til tårene etter Boasson Hagens første seier på seks år: – Han har vært så sterk

Lagkameratene hyller Boasson Hagen etter den 222 kilometer lange etappen.

Boasson Hagen

ENDELIG: Etter seks år hylles Edvald Boasson Hagen igjen som vinner av en etappe i Tour de France.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Edvald Boasson Hagen gjorde i dag slutt på den seks år lange seierstørken, da han knuste konkurrentene på den lengste etappen i årets Tour de France, fra Embrun til Salon-de-Provence.

Etter bragden hylles han, både av laget og konkurrentene.

– Dette var utrolig, en fantastisk prestasjon. For å være ærlig har han vært god hele touren, og han har vært den eneste som har vært nær Kittel, sier Roger Hammond i Dimension Data.

Han forteller til NRK at de før etappen hadde snakket om at ingen kom til å henge med ham hele veien til mål.

– Vi sa han skulle være offensiv og aggressiv. Jeg elsker ham, ja. «Eddie» er på julekortlista mi, nå, sier han med et smil.

– Tar til tårene

Også lagkamerat Steve Cummings hyller Boasson Hagens seier.

– Det er fantastisk. Jeg mener vi og Edvald fortjener dette. Han har vært nummer to to ganger her i år. Han har vært så sterk. Dette fortjener han virkelig, han er en god fyr. Alle er superglade for ham, sier Cummings.

Mark Cavendish måtte bryte tidlig i årets Tour etter å ha gått i bakken på en dramatisk spurt. Men han har fulgt godt med på lagkameratene.

– Jaaa! Edvald! Endelig! Jeg tar til tårene. Din helt! Jeg er så, så glad for på dine og Dimension Datas vegne. Et tålmodig Tour de France lønner seg, skriver Cavendish på Twitter etter nordmannens seier.

Laster Twitter-innhold

Nordmannen tok altså sin første etappeseier på seks år da han knuste motstanderne på den 222 kilometer lange etappen i dag.

– Jeg har det fantastisk nå. Det er deilig å ta denne seieren. Jeg følte meg sterk, og klarte å være med alle som prøvde å stikke, sier Boasson Hagen selv etter etappen.

– Vi elsker «Eddie the boss»

Sportssjef i Team Dimension Data, Douglas Ryder, sparte ikke på hyllesten av rytteren sin.

– På en skala fra én til ti, hvor høyt elsker du Edvald nå?

– 22. Han fortjente dette. For en fantastisk rytter, for et utrolig Tour de France for ham. det er fantastisk for ham å vinne her igjen, sier Ryder til NRK.

Han fortalte at rundkjøringen der Boasson Hagen gikk på høyresiden – og resten av feltet på den venstre siden – var planlagt.

– Vi visste han måtte gå der. De fikk ti meter og stakk. Vi planlegger hver kilometer i et ritt. Dette var fantastisk. «Eddie the boss», ja. Vi elsker the boss, sier han og smiler.

Siste nytt

 • Seint mål gav VIF-siger

  Eit mål av Martin Røymark mindre enn to minutt før slutt gav Vålerenga 3-2 over Frisk Asker i den tredje semifinalekampen i NM.

  Vålerenga leier 2-1 i kampar.

  Martin Røymark
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 13 baklengs på to kampar for U21

  Det norske U21-laget for menn tapte 1-5 for Russland i ein treningskamp i Spania. Dennis Tørset Johnsen scora det norske målet like før pause.

  U21-laget har dermed sleppt inn 13 mål på to kampar i Spania. Fredag tapte dei 3-8 for Finland.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal