Tap i premieren, nå kan dette skape ny Brann-krise: – Hårene reiser seg når jeg tenker på det

Brann har ikke imponert noen i oppkjøringen. I serieåpningen mot Viking gikk rødtrøyene på en ny smell.

fSETeIBsKZA

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Vikings Veton Berisha kunne juble i serieåpningen.

Foto: Carina Johansen / NTB

I serieåpningen tapte Brann 1-3 borte mot Viking i det tradisjonsrike vestlandsderbyet.

– Det var et nytt år med nye muligheter, men de tok vi ikke vare på. Det er kjipt å starte sånn, sa Branns Kristoffer Barmen (27) til Eurosport etter kampen.

– Marginer avgjør fotballkamper, og der var Viking klart bedre enn oss i dag, sier Ingebrigtsen til NRK.

Brann-treneren mener mye handler om det mentale for dagens tropp.

– Når vi slipper inn mål tør vi spille fotball, men når det er uavgjort og sånn blir vi beskjedne og gjemmer oss bort litt, sier treneren.

Joacim Jonsson

Joacim Jonsson er skeptisk til Branns fortsettelse.

Foto: Eurosport

– Hårene reiser seg

Det er liten trøst å finne for Brann-fansen hvis de ser på de kommende kampene.

Nå venter nemlig knalltøffe kamper mot Vålerenga (h), Molde (b), Rosenborg (h) og Glimt (b).

Det er dermed ikke helt usannsynlig at Brann kan stå uten et eneste poeng på de fem første serierundene om motgangen fortsetter.

– Hårene reiser seg på armene når jeg tenker på det, for Branns skyld, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson om Branns terminliste.

NRKs ekspert Carl-Erik Torp er skeptisk på gamleklubbens vegne.

– De har fire knalltøffe kamper nå fremover, de skal møte de fire store i årets eliteserie sannsynligvis, og får det tøft etter et tap borte mot Viking, sier han.

– Det var en knalltøff åpning, og de var avhengige av å få til kanskje ett poeng borte mot Viking for å få en ok start. Det klarte de ikke i dag, legger han til.

Dermed fortsetter det å lugge for Kåre Ingebrigtsens Brann-prosjekt, for rødtrøyene har mildt sagt hatt en trøblete vinter.

– Ser ut som en pose «nonstop»

I treningskampene før sesongen har de nemlig gått på flere smeller som har gått utover stoltheten.1-4-tap mot førstedivisjonslaget Sogndal og 0-1-tap mot førstedivisjonslaget Åsane gjorde ikke sitt for å dempe den økende misnøyen i Bergen med Kåre Ingebrigtsen og hans disipler.

På fem treningskamper før seriestart slapp Brann inn til sammen 13 mål, et snitt på 2,6 baklengs per kamp.

Heller ikke mot Viking klarte de å tette igjen, og totalt ble det altså tre baklengs.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen lot seg ikke imponere av det han fikk se av Brann i serieåpningen.

– Brann har vært skremmende svake i Stavanger. Som Tom Nordlie liker å si: De ser ut som en pose «nonstop» som er kastet ut på banen. De er alt annet enn et samlet og solid kollektiv, beskrev Mathisen på Twitter.

brann

Viking tok ledelsen i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB

Det var Viking som styrte serieåpningen fra første spark, og hjemmelaget skapte flere gode muligheter.

Brann-mål burde vært annullert

Etter 19 minutter klarte ikke Brann å stå imot lenger. Samúel Fridjónsson sendte Viking opp i 1-0 med en kontant avslutning etter fint gjennomspill av Joe Bell.

Men rett før pause utlignet Daouda Bamba med en heading på innlegg fra Petter Strand.

Bambas scoring kom på spissens andre berøring i kampen, noe som beskriver hvor lite gjestene hadde vært med i kampen frem til det.

Reprisene viste at Ruben Kristiansen sto i offsideposisjon og forstyrret keeper da ballen gikk i mål, og scoringen burde dermed vært annullert for offside.

Filip Møller Delaveris

TUNG START: Filip Møller Delaveris og Brann slet i årets første ligakamp.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Berisha, selvsagt

Brann hevet seg i andre omgang, men igjen var det Viking som scoret først.

Kristoffer Barmen mistet ballen, Viking kontret og Veton Berisha kom alene med keeper. Alene med Håkon Opdal gjorde den gamle Brann-spissen ingen feil og sendte hjemmelaget opp i 2-1.

Ti minutter før slutt økte vertene ledelsen til 3-1 da Ole Didrik Blomberg skled ballen i eget nett på klønete vis.

Det ble også sluttresultatet, og Kåre Ingebrigtsen fikk ikke den seriestarten han trolig hadde trengt for å roe pulsen hos de mange supporterne.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal