NRK Meny
Normal

Tap for Thoresen og co.: – For ræva dårlig

Patrick Thoresen (30) mener det norske ishockeylagets prestasjon mot Østerrike er altfor dårlig. Ole-Kristian Tollefsen er forbannet.

Sochi Olympics Ice Hockey Men

Patrick Thoresen og resten av ishockeylandslaget tapte mot Østerrike søndag.

Foto: Mark Blinch / Ap

Østerrike ledet an fra kampstart og fikk to skåringer i første periode. Det gikk snaue fire og et halvt minutt før NHL-proffen Michael Grabner kunne score 1-0-målet. Norge hang likevel godt med, og hadde flere gode skudd mot mål.

I andre periode fikk Per Åge Skrøder opp humøret på de norske gutta med sin 1-2 skåring. Norge hang lenge med, men i tredje periode raknet det og Østerrike skåret sitt tredje mål med få minutter igjen å spille.

– Alle må gå i seg selv

Patrick Thoresen var ekstremt skuffet etter kampen.

– Det er for ræva dårlig. Alle må gå i seg selv. Vi har ikke råd til å ha spillere som ikke er skjerpet, sa han til TV 2 etter kampen.

I første periode fikk Norge en gyllen mulighet til endre kampbildet da Østerrikes Mario Altmann og Michael Raffl begge ble utvist med få sekunders mellomrom. Med power play fem mot tre klarte de likevel ikke å skåre.

– Det er ikke akseptabelt at vi ikke skårer da. Når du er fem mot tre mot Østerrike så skal du skåre, sier 30-åringen.

Han mener laget sviktet både foran og bak.

– Vi skapte helt klart nok til å skåre to og tre mål til, men vi gjorde ikke en god nok jobb offensivt eller defensivt. Så Østerrike kunne nok også ha skåret flere mål, sier han.

– Ikke bra nok

Kaptein Ole-Kristian Tollefsen var også oppgitt etter kampen.

– Dette er ikke bra nok. Vi taper mot lag som vi mener vi burde vinne mot. Jeg blir litt forbannet av denne kampen, så nå får vi bare bruke det til å gjøre en bedre kamp neste gang, sier Tollefsen til TV 2.

Norge endte med dette sist i gruppe C med 3-12 i målforskjell. Dermed venter en vanskeligere motstander i cupkampen om en plass i kvartfinalen enn om det hadde blitt seier. Resultatet betyr at Norge mest sannsynlig møter Sveits. En tøff motstander som tapte VM-finalen i fjor. Det bekymrer ikke Tollefsen.

– Sveits er et lag vi kjenner godt. De spiller ganske likt som oss, og vi vet hvordan vi skal spille mot dem, sier han.

– Må tåle å tape en slik kamp

Landslagstrener, Roy Johansen, mener laget må tåle å tape mot et lag som Østerrike.

– Vi har spilt mange kamper av dette kaliberet, og de fleste har vi vunnet. derfor må vi tåle å tape en også, sier han og legger til at laget nå må se framover mot Sveits-kampen.

– Nå må vi riste av oss denne kampen og se fram mot møtet med Sveits. Jeg mener vi har bra muligheter til å komme til en kvartfinale, selv om vi møter en tøff motstander, sier han.

Sveits har det Johansen mener er kanskje NHLs beste keeper i Jonas Hiller, og at de ikke kan belage seg på å vinne med mer enn ett mål.

– Det blir vanskelig å skåre. Så vi må tette igjen bakover og håpe at vi kan klare å vinne med ett mål. I det ligger det også at vi ikke kan slippe inn mange mål heller, kanskje maks to, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport