Tap for Ødegaard og U21-gutta

Norges U21-landslag i fotball tapte mot Nederland fredag kveld. Martin Ødegaard fikk nyttig spilltrening før han hentes opp på a-landslaget igjen.

u21

Martin Ødegaard greide ikke å få til noen scoring for Norge, men fikk sine 90 minutter med spill før han hentes opp på a-landslaget igjen.

• Norge - Nederland 0-1

Nederland ble et hakk for sterke for de unge og lovende fra Norge. Anwar Al-Ghazi scoret kampens eneste mål midtveis i 1. omgang.

Martin Ødegaard ble lovet 90 minutters spilletid i treningskampen, og løftet ble holdt. Han spilte på topp sammen Alexander Sørloth, men de maktet altså ikke å score.

Annullert scoring

Sørloth satte ballen i mål én gang, men det ble annullert.

sørloth

Alexander Sørloth i duell med Nederlands målvakt Nathan Ake.

– Sørloth vant en duell med keeperen og headet ballen i mål. Dommeren mente at han ikke hadde lov til å gå i den duellen og annullerte målet. Det forstår vi ikke så mye av. Alexander er stor og sterk og for oss så duellen grei ut, forteller landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotballforbundets hjemmeside.

Han forteller også at Norge hadde klart flere målsjanser enn Nederland.

Ødegaard hentes opp igjen til A-landslaget foran tirsdagens privatlandskamp hjemme mot Finland.

– Martin fikk 90 minutter mot veldig god motstand i dag. Vi møtte spillere som til daglig spiller på et høyt nivå i Nederland og i andre gode ligaer. Dette var god og utfordrende matching for han, sier treneren til fotball.no.

Samuelsen-debut

Et annet lovende talent, Martin Samuelsen, slapp til på U21-landslaget for første gang. Han fikk elleve minutter som innhopper.

Samuelsen eies av West Ham, men har spilt for Peterborough i engelsk 1. divisjon denne sesongen.

Smerud var fornøyd med kampen tross tapet.

– Jeg synes det var en god fotballkamp. Førsteomgang var jevn, men etter pause dominerte vi banespillet. Vi skapte mer enn Nederland i dag og spilte en solid kamp mot et godt lag. Denne kampen var et nytt bevis på at vi har utviklet oss videre, sier Smerud.

Kampen ble ikke produsert for tv, og ble derfor ikke vist på noen tv-kanal.