Verdsmeisteren bles bort – Schlierenzauer tangerte rekordlengda

Gregor Schlierenzauer fekk full klaff i Planica under skiflygings-kvaliken. Men det er slett ikkje sikkert at rekord-tangeringa blir offisiell.

Men han var nedi med hånda.

KJEMPEHOPP: Gregor Schlierenzauer har ikkje hatt nokon stor sesong, men i Planica fekk han fullklaff

Gregor Schlierenzauer hadde maks forhold og fekk fulltreff. Med ekstrem oppdrift nedst i bakken landa han på 253,5 meter – tangering av resultatet Stefan Kraft sette verdsrekord med i Vikersund for eitt år sidan..

Men han makta ikkje nedslaget. Han var djup, og måtte i bakken med hendene. Dommarane var usamde om det var fall eller ikkje, og karakterane sprikte frå 11 til 15. Dersom det betyr at fleirtalet av dommarane dømde fall, blir ikkje resultatet rekna verken som offisiell tangering eller bakkerekord.

NRKs kommentator Johan Remen Evensen er ikkje sikker, og meiner regelverket er uklart:

Laster Twitter-innhold

Best av alle i kvaliken var Johann André Forfang. Hans hopp på 241 meter var dagens nest lengste, og han var klart framfor Anze Semenic.

Justerte etter Vikersund

Medan Schlierenzauer starta frå avsats 6 i sitt rekordhopp, starta Forgang to avsatsar lenger nede. Likevel kom han også over 240 meter i det som var dagens klart beste hopp, 8,1 poeng framfor Semenic.

– Eg har gjort nokre justeringar sidan Vikersund, og det verka. Det er herleg å få det til å fly igjen, seier Forfang til NRK. – Men eg må vere litt meir bestemt i landinga. Der har eg litt å gå på, seier han.

Han sleit litt i Raw Air, som blei avslutta i Vikersund sist søndag.

– Der stanga eg litt i veggen heile tida. Derfor var det viktig å få ein god start her, seier Forfang, som no leier konkurransen "Planica 7" der alle sju hoppa tel.

Robert Johansson blei nummer 9, Halvor Egner Granerud 13, Anders Fannemel 17, Andreas Stjernen 26 og Marius Lindvik 34. Alle dei er klare for rennet i morgon.

Lindvik sette personleg rekord med 222 meter i sitt hopp.

Verdsmeisteren slått ut

Det er ikkje Daniel Andre Tande. Vinterens verdsmeister fekk veldig vanskelege forhold, og hoppet på 199,5 meter var ein meter for kort – 0,7 poeng – til å kome blant dei 40 som startar fredag.

Rennet fekk ein kolossal start. Alle dei fire første hoppa over 220 meter.

– Eg har aldri sett så god hopping i nasjonal kvote nokon gong, sa NRK-kommentator Johan Remen Evensen.

Så blei det verre, og dei siste fekk svært vanskelege vindforhold. Det sende Tande ut av konkurransen, og Johansson og Stjernen langt ned på lista. Før Stjernen sette utfor som sistemann måtte arrangøren ta ein lang vindpause, men klarte å få nordmannen ut til slutt.

– Det var vanskeleg å vente, seier Stjernen. Han leier skiflygings-verdscupen, men blei berre nr 26 i kvaliken.

– Eg kom meg med, men eg mangla råskapen.

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal