Hopp til innhold

Trodde den sjette VM-medaljen var umulig – fikk plutselig «superkrefter»

POKLJUKA/OSLO (NRK): På VMs siste øvelse ble det en kamp mellom tre norske løpere om to medaljer. For bronsemedaljøren kom det som en overraskelse.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

TO NYE MEDALJER: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff sørget for sølv og bronse på fellesstarten.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Sisterunden var en kamp og jeg gikk såpass langt bak at jeg tenkte: «Ja, ja, da ble det en sjetteplass på meg». Så ser jeg at jeg nærmer meg, Lisa Vittozzi får jeg gå forbi, plutselig er jeg nærmere Marte og Ingrid enn jeg hadde trodd jeg kunne ta igjen, sa Tiril Eckhoff etter bronsen og fortsatte:

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde på den siste kilometeren, jeg fikk noen superkrefter fra et eller annet sted.

Ingen kunne gjøre noe med Lisa Theresa Hauser fra Østerrike som sikret gullet, men bak ble det en hard og helnorsk batalje om resten av medaljene.

En batalje hvor Ingrid Landmark Tandrevold rykket fra og sikret sølvet. Og hvor Eckhoff gikk fenomenalt, hentet inn Marte Olsbu Røiseland, og spurtet ned lagvenninnen og tok bronsen.

– Det var helt fantastisk. Jeg har aldri slått Marte og Tiril på en sisterunde, i en spurt eller noen ting. Det er en første gang for alt og det var flaks at det var i et VM, sa en kjempeblid Tandrevold etter fellesstarten.

– Har ikke vunnet en eneste spurt

Sekunderingen som kom overraskende på Eckhoff, kom også noe overraskende på Tandrevold som tok en rask avgjørelse da hun hørte den.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

SØLV: Ingrid Landmark Tandrevold var sterkest av de norske på den siste runden og sikret sølvet.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Jeg prøvde egentlig bare å ligge i ryggen på Marte, men så fikk jeg høre at Tiril kom bakfra. Jeg trener med Tiril hver dag og jeg har ikke vunnet en eneste spurt i hele mitt liv mot Tiril eller Marte. Så nå tenkte jeg egentlig bare at nå må du bare gå. Jeg husker egentlig ikke hva som skjedde, jeg var så sliten at jeg bare gikk. Jeg tror nesten jeg må se det i reprise.

Den taktikken funket og Tandrevold sikret seg sin andre individuelle medalje i mesterskapet, etter at det ble bronse på normaldistansen.

– Jeg har det helt fantastisk. Jeg tror jeg nesten må tilbake på hotellet før det rekker å synke inn at dette mesterskapet

Samtidig ble lagvenninnen Eckhoff mesterskapets dronning, med seks medaljer av syv mulige.

Slovenia Biathlon World Championships

VM-DRONNING: Tiril Eckhoff reiser hjem fra VM med seks medaljer av syv mulige.

Foto: Darko Bandic / AP

– Det er deilig, konstaterte Eckhoff etter målgang.

Som med et fantastisk mesterskap i bagasjen, og hadde medfølelse for Røiseland.

– Jeg tror ikke hun har hatt det så rått her, så da får jeg litt dårlig samvittighet, sa Eckhoff om kampen mot lagvenninnen.

– Et sliteløp

For fjorårets VM-dronning, med medaljer på syv av syv distanser, endte på sure fjerdeplassen i kamp mot lagvenninnene.

– Det var et sliteløp fra start til mål i dag. Jeg er skikkelig fornøyd med skytinga, endelig får jeg til den. Men jeg måtte virkelig jobbe i dag, spesielt i det lettere terrenget, så slet jeg veldig, sa Røiseland etter fjerdeplassen.

Hun blir stående uten en individuell medalje i mesterskapet, men tar med seg gull fra både den blandede stafetten og kvinnens stafett.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

LITT SKUFFET: Marte Olsbu Røiseland var litt skuffet etter fjerdeplassen på fellesstarten, men tok med seg den positive skytingen.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Akkurat her og nå så skulle jeg ønske at jeg hadde fått med meg en individuell medalje etter mesterskapet. Men ser jeg litt stort på det så er jeg veldig fornøyd med at jeg får til den stående skytingen og nå vet jeg hva jeg skal gjøre resten av sesongen, oppsummerte Røiseland og fortsatte:

– Får håpe jeg får noen mesterskap til der jeg ikke tenker at søren det var den bronsemedaljen i Pokljuka som skulle avgjøre om jeg har hatt en bra karriere eller ikke.

Og årets VM-dronning er sikker på at fjorårets dronning reiser seg.

– Hun har fått et kjipt mesterskap, men er det noen som snur det, så er det Marte.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste