Trodde den sjette VM-medaljen var umulig – fikk plutselig «superkrefter»

POKLJUKA/OSLO (NRK): På VMs siste øvelse ble det en kamp mellom tre norske løpere om to medaljer. For bronsemedaljøren kom det som en overraskelse.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

TO NYE MEDALJER: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff sørget for sølv og bronse på fellesstarten.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Sisterunden var en kamp og jeg gikk såpass langt bak at jeg tenkte: «Ja, ja, da ble det en sjetteplass på meg». Så ser jeg at jeg nærmer meg, Lisa Vittozzi får jeg gå forbi, plutselig er jeg nærmere Marte og Ingrid enn jeg hadde trodd jeg kunne ta igjen, sa Tiril Eckhoff etter bronsen og fortsatte:

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde på den siste kilometeren, jeg fikk noen superkrefter fra et eller annet sted.

Ingen kunne gjøre noe med Lisa Theresa Hauser fra Østerrike som sikret gullet, men bak ble det en hard og helnorsk batalje om resten av medaljene.

En batalje hvor Ingrid Landmark Tandrevold rykket fra og sikret sølvet. Og hvor Eckhoff gikk fenomenalt, hentet inn Marte Olsbu Røiseland, og spurtet ned lagvenninnen og tok bronsen.

– Det var helt fantastisk. Jeg har aldri slått Marte og Tiril på en sisterunde, i en spurt eller noen ting. Det er en første gang for alt og det var flaks at det var i et VM, sa en kjempeblid Tandrevold etter fellesstarten.

– Har ikke vunnet en eneste spurt

Sekunderingen som kom overraskende på Eckhoff, kom også noe overraskende på Tandrevold som tok en rask avgjørelse da hun hørte den.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

SØLV: Ingrid Landmark Tandrevold var sterkest av de norske på den siste runden og sikret sølvet.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Jeg prøvde egentlig bare å ligge i ryggen på Marte, men så fikk jeg høre at Tiril kom bakfra. Jeg trener med Tiril hver dag og jeg har ikke vunnet en eneste spurt i hele mitt liv mot Tiril eller Marte. Så nå tenkte jeg egentlig bare at nå må du bare gå. Jeg husker egentlig ikke hva som skjedde, jeg var så sliten at jeg bare gikk. Jeg tror nesten jeg må se det i reprise.

Den taktikken funket og Tandrevold sikret seg sin andre individuelle medalje i mesterskapet, etter at det ble bronse på normaldistansen.

– Jeg har det helt fantastisk. Jeg tror jeg nesten må tilbake på hotellet før det rekker å synke inn at dette mesterskapet

Samtidig ble lagvenninnen Eckhoff mesterskapets dronning, med seks medaljer av syv mulige.

Slovenia Biathlon World Championships

VM-DRONNING: Tiril Eckhoff reiser hjem fra VM med seks medaljer av syv mulige.

Foto: Darko Bandic / AP

– Det er deilig, konstaterte Eckhoff etter målgang.

Som med et fantastisk mesterskap i bagasjen, og hadde medfølelse for Røiseland.

– Jeg tror ikke hun har hatt det så rått her, så da får jeg litt dårlig samvittighet, sa Eckhoff om kampen mot lagvenninnen.

– Et sliteløp

For fjorårets VM-dronning, med medaljer på syv av syv distanser, endte på sure fjerdeplassen i kamp mot lagvenninnene.

– Det var et sliteløp fra start til mål i dag. Jeg er skikkelig fornøyd med skytinga, endelig får jeg til den. Men jeg måtte virkelig jobbe i dag, spesielt i det lettere terrenget, så slet jeg veldig, sa Røiseland etter fjerdeplassen.

Hun blir stående uten en individuell medalje i mesterskapet, men tar med seg gull fra både den blandede stafetten og kvinnens stafett.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

LITT SKUFFET: Marte Olsbu Røiseland var litt skuffet etter fjerdeplassen på fellesstarten, men tok med seg den positive skytingen.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Akkurat her og nå så skulle jeg ønske at jeg hadde fått med meg en individuell medalje etter mesterskapet. Men ser jeg litt stort på det så er jeg veldig fornøyd med at jeg får til den stående skytingen og nå vet jeg hva jeg skal gjøre resten av sesongen, oppsummerte Røiseland og fortsatte:

– Får håpe jeg får noen mesterskap til der jeg ikke tenker at søren det var den bronsemedaljen i Pokljuka som skulle avgjøre om jeg har hatt en bra karriere eller ikke.

Og årets VM-dronning er sikker på at fjorårets dronning reiser seg.

– Hun har fått et kjipt mesterskap, men er det noen som snur det, så er det Marte.

Siste nytt

 • Vant verdenscupen etter ett renn

  Tara Geraghty-Moats har vunnet verdenscupen sammenlagt i kombinert for kvinner denne sesongen. Det har hun gjort ved å vinne det eneste verdenscuprennet som har blitt gjennomført i år.

  Rennet ble avholdt i østerrikske Ramsau 18. desember.

  FIS har bestemt seg for å avlyse resten av kombinertsesongen for kvinnene på grunn av usikkerheten rundt koronaviruset.

  Hun fikk glasskula som bevis på bragden under VM i Oberstdorf.

  Gyda Westvold Hansen havnet på andreplass i verdenscupen, mens Anju Nakamura fra Japan tok tredjeplassen.

  Tara Geraghty-Moats
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Guttormsen melder forfall

  Sondre Guttormsen fra Vidar har meldt forfall til ukas innendørs-EM i friidrett i polske Torun.

  Stavhopperen sliter litt med den ene hamstring-muskelen – noe som gjør at det i en OL-sesong blir for stor risiko knyttet til å forsøke å stille til start.

  – Han fikk en kjenning for en måned siden, og den har ikke blitt helt bra, sier trener og pappa Atle Guttormsen.

  Guttormsen
  Foto: Lise Åserud
 • Svahn får ny VM-sjanse

  Linn Svahn ble vraket fra lagsprinten der Sverige tok VM-gull, men får en ny sjanse på tirsdagens 10 kilometer, ifølge Aftonbladet.

  Avisen skriver at Svahn mandag gjennomførte en siste test for å se om formen er som den skal være. Hun trente angivelig sammen med Ebba Andersson, Charlotte Kalla og Frida Karlsson, som trolig utgjør resten av laget på tirsdagens VM-øvelse.

  – Linn vil at det skal føles bra. Hun har jo ikke kjørt hardt siden torsdag, sa landslagssjef Anders Bystrøm søndag.

  Linn Svahn
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal