Hopp til innhold

Tandrevold tvilte på VM-bragd: – Typisk min flaks

POKLJUKA/OSLO: (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold våget ikke å juble etter å ha skutt fullt på siste stående. Det var det en god grunn til.

IBU Biathlon World Championships

SLO TILBAKE: Etter at hun kollapset i januar, slo Ingrid Landmark Tandrevold tilbake med VM-medalje på normaldistansen.

Foto: Borut Zivulovic / Reuters

– Det er en bragd det Ingrid Tandrevold presterer, utbrøt Andreas Stabrun Smith etter Tandrevolds siste skyting.

Men selv om NRKs kommentaorer jublet for det som skulle bli en VM-bronse, klarte ikke hovedpersonen selv å fri seg fra tanken om at det fortsatt kunne glippe.

Årasken? Stang ut og en rekke fjerdeplasser på samvittigheten.

– Turte ikke slippe jubelen løs

For mens gull- og sølvmedaljen nærmest var hugget i sten på kvinnenes normaldistanse tirsdag, så var det fortsatt løpere igjen som kunne true tiden til Tandrevold.

I mål på bronseplass bak tsjekkiske Marketa Davidova og svenske Hanna Öberg, var nervene i høyspenn for Tandrevold.

Tandrevold med bronse.

MEDALJE: Tandrevold tok sin andre individuelle VM-medalje med bronse på normaldistansen.

Foto: Jure Makovec / AFP

– Jeg fikk høre ute i løypa at det var to stykker som kunne slå meg. Og jeg følte at med min flaks så var det åpenbart at det var i alle fall én av dem som kom til å gjøre det. Så jeg turte ikke å slippe jubelen løs. Det har jeg gjort før, og da blir man dobbelt så skuffa, fortalte Tandrevold etter normaldistansen.

Men til Tandrevolds glede var det ingen som klarte å tukte tiden hennes, og bronsemedaljen var et faktum. Det etter en svært trøblete sesong.

– Jeg er utrolig glad og stolt over den snuoperasjonen jeg har gjort i hodet mitt for å stå på pallen i dag, sa Tandrevold til NRK da medaljen var i boks.

Kollapset i januar

Og en snuoperasjon har det vært. Tirsdagens bronse er Tandrevolds andre individuelle VM-medalje, og den virket muligens langt unna så sent som 14. januar.

For under sprinten i Oberstdorf kollapset Tandrevold og ble liggende i snøen. Senere fikk hun vite at det var hjerteflimmer som gjorde at hun kollapset.

– Jeg vet hvor mye jobb og skuffelser som ligger bak en topprestasjon som det her. Så det å klare å snu alle de gangene jeg har hatt stang ut i år, og bare senke skuldrene i dag. Det er jeg stolt over, fortalte Tandrevold.

KOLLAPS: Under sprinten i Oberstdorf i januar fanget TV-kamera opp Ingrid Landmark Tandrevold liggende i snøen.

Tandrevold snuoperasjon fra januar, har også imponert lagvenninne Tiril Eckhoff.

– Jeg vet at det har vært mye rart denne sesongen. Hun har vært gjennom mye tøft, forteller Eckhoff og fortsatte:

– Jeg tror vi er et godt team. Vi bruker hverandre på godt og vondt og det er helt genialt.

Selv legger ikke Tandrevold skjul på at det har vært en tøff sesong.

– Det har vært mye opp og ned. Mest av alt fordi jeg legger et så stort press på meg selv. Jeg kommer inn i sesongen og føler at jeg er sterkere og bedre enn noensinne. Så får jeg det ikke til slik som jeg vil, og det har vært vanskelig å snu. Men jeg har fantastiske folk rundt meg, konstanterte Tandrevold.

Siste nytt

 • Forsvarstabbe sørget for ny Tottenham-nedtur

  Tottenham fortsetter å tape poeng i Premier League. Torsdag gikk laget sin femte kamp på rad uten seier i 1-2-tapet for West Ham på eget gress.

  Tottenham leverte en strålende sesongstart med ti kamper uten tap, men deretter har det gått tyngre for Ange Postecoglous menn. De står med fire tap på sine fem siste kamper, og de har tapt tre strake hjemmekamper. Noe av grunnen til det har vært skader og suspensjoner på sentrale spillere.

  De hvitkledde ligger på femteplass etter 15 kamper. Opp til serieleder og rival Arsenal skiller det ni poeng.

  Cristian Romero var torsdag tilbake fra en tre kamper lang suspensjon, og argentineren svarte med å sende hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter med en godt plassert heading.

  Etter hvilen kom gjestene ut med energi og seks minutter senere var lagene like langt. Jarrod Bowen plukket opp en retur og banket ballen i nettet.

  Tottenham presset for seier og kom til en stor sjanse 20 minutter før slutt. Men headingen til Richarlison strøk stolpen, og det skulle vise seg å koste fem minutter senere.

  Destiny Udogie sendte et horribelt tilbakespill til keeper Vicario, som kom ut og slo ballen unna foran en jaktende Bowen. Den gikk imidlertid bare til James Ward-Prowse, som skjøt i stolpen før han satte sin egen retur i mål.

  Med seieren har West Ham unngått nederlag i fire strake kamper, der to har endt med tre poeng.

  Tottenham skal møte Newcastle i neste runde, mens West Ham gjester Fulham.

  (NTB)

  4d20LNfRL54
  Foto: AP
 • Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Everton utnyttet grove forsvarsfeil hos Newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i Premier League.

  Det er en solid seier for Sean Dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide Newcastle. Everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen Kieran Trippier begynte å slurve på egen halvdel.

  78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til Dwight McNeil. Evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold.

  Sju minutter senere gjentok miseren seg for Trippier. Han stresset og spilte ballen i beina på Jack Harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte Abdoulaye Doucouré. Malieren var trygg og plasserte inn 2-0.

  Alexander Isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål.

  Det var en av ganske få Newcastle-muligheter i kampen. Selv om gjestene hadde ballen mye, var Everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom.

  Den aller største sjansen fikk Dominic Calvert-Lewin etter 38 minutter. Han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold.

  Da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. Langt på overtid trillet innbytter Beto inn sitt første Premier League-mål.

  (NTB)

  GVzhZ9XSqeo
  Foto: AP
 • Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-VM på hjemmebane. Japan og norskfødte Sakura Kametani Hauge vant 27-26 i Herning.

  Danmark er sammen med Norge og Frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. I første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende Japan.

  Danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet.

  – Hvor skal vi starte?

  – Det så simpelthen komisk ut.

  Det er deler av dommen som danske BT kom med etter kampslutt.

  I mål leverte Hauge, som går under navnet Sakura Kametani i Japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i Bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. Til daglig spiller hun i franske Besancon.

  Til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret Japan opp og skaffet seg en god luke. På et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep.

  Japans beste resultat i VM er sjuendeplass i 1965. I OL på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass.

  Danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. Foran hjemmepublikumet i Herning fikk de til tider bank i annen omgang.

  (NTB)

  3D74FjJXuas
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal