Hopp til innhold

Tandrevold tvilte på VM-bragd: – Typisk min flaks

POKLJUKA/OSLO: (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold våget ikke å juble etter å ha skutt fullt på siste stående. Det var det en god grunn til.

IBU Biathlon World Championships

SLO TILBAKE: Etter at hun kollapset i januar, slo Ingrid Landmark Tandrevold tilbake med VM-medalje på normaldistansen.

Foto: Borut Zivulovic / Reuters

– Det er en bragd det Ingrid Tandrevold presterer, utbrøt Andreas Stabrun Smith etter Tandrevolds siste skyting.

Men selv om NRKs kommentaorer jublet for det som skulle bli en VM-bronse, klarte ikke hovedpersonen selv å fri seg fra tanken om at det fortsatt kunne glippe.

Årasken? Stang ut og en rekke fjerdeplasser på samvittigheten.

– Turte ikke slippe jubelen løs

For mens gull- og sølvmedaljen nærmest var hugget i sten på kvinnenes normaldistanse tirsdag, så var det fortsatt løpere igjen som kunne true tiden til Tandrevold.

I mål på bronseplass bak tsjekkiske Marketa Davidova og svenske Hanna Öberg, var nervene i høyspenn for Tandrevold.

Tandrevold med bronse.

MEDALJE: Tandrevold tok sin andre individuelle VM-medalje med bronse på normaldistansen.

Foto: Jure Makovec / AFP

– Jeg fikk høre ute i løypa at det var to stykker som kunne slå meg. Og jeg følte at med min flaks så var det åpenbart at det var i alle fall én av dem som kom til å gjøre det. Så jeg turte ikke å slippe jubelen løs. Det har jeg gjort før, og da blir man dobbelt så skuffa, fortalte Tandrevold etter normaldistansen.

Men til Tandrevolds glede var det ingen som klarte å tukte tiden hennes, og bronsemedaljen var et faktum. Det etter en svært trøblete sesong.

– Jeg er utrolig glad og stolt over den snuoperasjonen jeg har gjort i hodet mitt for å stå på pallen i dag, sa Tandrevold til NRK da medaljen var i boks.

Kollapset i januar

Og en snuoperasjon har det vært. Tirsdagens bronse er Tandrevolds andre individuelle VM-medalje, og den virket muligens langt unna så sent som 14. januar.

For under sprinten i Oberstdorf kollapset Tandrevold og ble liggende i snøen. Senere fikk hun vite at det var hjerteflimmer som gjorde at hun kollapset.

– Jeg vet hvor mye jobb og skuffelser som ligger bak en topprestasjon som det her. Så det å klare å snu alle de gangene jeg har hatt stang ut i år, og bare senke skuldrene i dag. Det er jeg stolt over, fortalte Tandrevold.

KOLLAPS: Under sprinten i Oberstdorf i januar fanget TV-kamera opp Ingrid Landmark Tandrevold liggende i snøen.

Tandrevold snuoperasjon fra januar, har også imponert lagvenninne Tiril Eckhoff.

– Jeg vet at det har vært mye rart denne sesongen. Hun har vært gjennom mye tøft, forteller Eckhoff og fortsatte:

– Jeg tror vi er et godt team. Vi bruker hverandre på godt og vondt og det er helt genialt.

Selv legger ikke Tandrevold skjul på at det har vært en tøff sesong.

– Det har vært mye opp og ned. Mest av alt fordi jeg legger et så stort press på meg selv. Jeg kommer inn i sesongen og føler at jeg er sterkere og bedre enn noensinne. Så får jeg det ikke til slik som jeg vil, og det har vært vanskelig å snu. Men jeg har fantastiske folk rundt meg, konstanterte Tandrevold.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal