Eckhoffs stafett-trøbbel bekymrer: – Hun har en utfordring

OBERHOF/OSLO (NRK): For tredje gang denne sesongen måtte Tiril Eckhoff ut i flere strafferunder på stafett. Det skaper bekymring før VM.

Tiril Eckhoff

STAFETTBOM: Tiril Eckhoff har levert høy klasse denne sesongen, men på flere stafetter har hun fått problemer på standplass.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

I fjor vant de norske skiskytterkvinnene hver eneste stafett i verdenscupen, og i VM ble det gull. I år åpnet de med en åttendeplass i Kontiolahti, før de slo tilbake med seier i Hochfilzen. I Oberhof lørdag ble det igjen bare en svak sjuendeplass – hele 2.45 bak seirende Tyskland.

Hele 15 ekstraskudd brukte de norske kvinnene, og Tiril Eckhoff måtte i tillegg ut i to strafferunder.

– Det er litt kjipt å prestere så dårlig. Jeg er litt skuffet på mine egne vegne. Jeg bommer veldig mye. Jeg går ganske hardt inn, og hadde en skikkelig dårlig serie, forteller hun.

– Var det kroppen eller hodet som ikke var på plass?

– Det var en god miks følte jeg. Det var skikkelig dårlig.

Tiril Eckhoff stående skyting stafett Oberhof

BOMMET: Tiril Eckhoff måtte gå to strafferunder etter sin stående skyting.

– Må hjem og trene

På den første stafetten denne sesongen ble det tre strafferunder for Eckhoff, mens hun i Hochfilzen klarte seg med bare ett ekstraskudd. Forrige helg måtte hun igjen ut i tre strafferunder, da hun gikk parstafett med Johannes Thingnes Bø.

– Det blir et jag i dag, spesielt når vi er langt etter. Det er jeg litt dårlig på, så jeg må hjem og trene. Jeg er dårlig på å gå mitt eget løp, og stresser litt, forklarer Eckhoff.

NRKs ekspert deler Eckhoffs bekymring.

– Hun har en utfordring, helt klart. Hun har én superstafett i år, mens de andre har endt med strafferunder. Det er jo for dårlig. Blir det strafferunder i VM, så har ikke Norge sjans på gull, slår Ola Lunde fast.

N0P-ma2GtSw

PÅ PALLEN: Tiril Eckhoff sa hun følte seg reddet av lagkameratene da hun og Thingnes Bø ble nummer tre på parstafetten.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

For selv om Eckhoff har seks individuelle seire, og leder verdenscupen om man stryker to renn, så peker Lunde på at det er noe helt annet å gå sammen med lagkamerater.

– Det handler om det mentale. Man får et ekstra press, og hun tenker kanskje litt for mye på det, i stedet for å være like offensiv som i individuelle løp. Det er en tøff jobb, og en jobb som må gjøres. Kanskje sammen med hele laget og treneren, og på hvordan man tenker. Skyteteknisk er jo Tiril mer enn god nok, sier Lunde.

Allerede neste helg står stafett på programmet igjen, i Anterselva. Deretter er det VM i Slovenia i midten av februar.

– Det blir veldig viktig for Norge å levere i Italia. Med tanke på VM er jeg mer bekymret enn jeg var i fjor i hvert fall, forteller NRKs ekspert.

– Mer preget enn jeg ville

Ingrid Tandrevold måtte bryte sprinten på torsdag, og avslørte senere at hun hadde fått hjerteflimmer. Etter flere undersøkelser, ble hun meldt klar, og gikk den første etappen. Men Norge fikk ikke starten de ønsket seg, og 24-åringen måtte ta i bruk alle ekstraskuddene, men slapp strafferunden. Hun gikk ut på en 15.-plass, 43 sekunder bak Russland.

– Jeg er veldig skuffet over den liggende skytingen. Da kjente jeg at jeg var mer nervøs og stressa enn det jeg ville være. Det var en dårlig serie som vi tapte mye tid på, sier Tandrevold.

Ingrid Tandrevold, stafett, liggende skyting, ekstraskudd

TRØBBEL: Ingrid Tandrevold slapp strafferunde, men tapte tid på liggende skyting.

På stående ble det fullt hus, og Tandrevold vekslet ut med Ida Lien på en 9.-plass.

– Jeg følte meg egentlig veldig klar, men jeg holder pusten litt lenge, og da kjenner man pulsen mer i børsa. Det er normalt, men jeg ble litt for fokusert på det i stedet for blinken foran meg. Jeg mistet litt fokus og var nok litt mer preget enn det jeg ville, sier hun om den første skyteserien.

Ingrid Tandrevold

DRAMATIKK: Det så skummelt ut på TV-bildene da Ingrid Tandrevold plutselig lå i snøen på sprinten på torsdag.

Foto: NRK

– Altfor dårlig

Lien måtte også bruke ekstraskudd, og da tapte Norge ytterligere tid til de ledende nasjonene.

– Jeg er ikke veldig fornøyd. Jeg trenger tre ekstraskudd på liggende og to på stå. Det er skikkelig kjedelig, forteller Lien, som innrømmer at hun kjente på presset.

Eckhoff vekslet Marte Olsbu Røiseland ut på en 9.-plass, 2.18 bak ledende Hviterussland. Hun klarte seg med tre ekstraskudd på stående, men Norge måtte ta til takke med en sjuendeplass. Hele 2.45 bak vinner Tyskland.

– Det er altfor dårlig. Nå høres jeg ut som Ola Lunde her, hehe. Vi bruker jo for mange ekstraskudd og havner i runden, og da er andre lag bedre, sier Røiseland.

 • Søndag er det fellesstart for både kvinner og menn i Oberhof.

Sportsnyheter

Hoffenheim slaktes i tyske aviser – kaller tapet «absurd» og «pinlig»

Etter noen intense sluttminutter ble Molde historiske da de torsdag kveld tok seg til åttendedelsfinale i Europaligaen.

bilde

Lundby tok sølv – men hoppsjefen og NRK-ekspertene freste etter dette

Maren Lundby klinket til med sesongbeste da hun tok VM-sølv, men den store snakkisen ble dømmingen da østerrikske Marita Kramer tilsynelatende var nede i bakken med rumpa.

Siste nytt

 • Leicester-smell i europaligaen

  Leicester skuffa med 0-2 og exit frå europaligaen mot Slavia Praha, etter 0-0 i bortekampen.

  Lukas Provod scora like etter pause, og Abdellah Sima dobla etter 79 minutt.

  Dermed er Leicester som det einaste engelske laget slått ut i europaligaens 16-delsfinale.

 • United med 0-0 og full kontroll

  Med 4-0 i ryggen frå bortekampen måtte ikkje Manchester United gå i kjellaren for å avansere til åttedelsfinalen i europaligaen. 0-0 var meir enn godt nok mot Real Sociedad.

  Bortsett frå at gjestene bomma på straffe i første omgang, skjedde det ikkje så veldig mykje i kampen.

  Uniteds motstandar blir klar i trekninga klokka 13 fredag. Kanskje møter Soslkjær Molde?

  Amad Diallo og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Veslebakke-laget er klart

  Landslagssjef Alexander Stöckl har teke ut Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik og Daniel André Tande til VM-hopprennet i liten bakke.

  Joihann André Forfang og Anders Håre får ikkje vere med.

  Det er kvalifisering fredag kveld, rennet går laurdag.

  Granerud
  Foto: Czarek Sokolowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal