Tandrevold avslører seierstaktikken: – Bare late som jeg kan det

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Ingrid Landmark Tandrevold (24) prøvde å innbille seg selv om at hun faktisk klarer å skyte i vinden. Det holdt til seier i en fellesstart som nesten blåste bort.

Ingrid Tandrevold

ENDELIG: Ingrid Tandrevold på vei mot mål som vinner av et verdenscuprenn for aller første gang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

– Det føles helt fantastisk og helt rått. I dag måtte jeg bare kjøre «fake it til you make it», forteller en strålende fornøyd vinner til NRK etter målgang.

Eckhoff og Tandrevold

VINNERVENNINNER: Tiril Eckhoff gratulerer venninna Ingrid Tandrevold i målområdet.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB

Tandrevold var dypt fortvilet etter gårsdagens jaktstart, der hun bommet ni ganger og konkluderte med at hun ikke klarer å skyte i vinden. I dag fikk hun motbevist seg selv.

– Jeg mistet all selvtillit på skyting i vind i går, men i dag sa smøreren min til meg at jeg bare skulle drite i gårsdagen, og at jeg kunne vinne dette i dag, sier 24-åringen, og avslører hva hun tenkte underveis i vinnerløpet:

– Jeg får bare late som jeg kan det, og se om det funker.

– Utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv

Tandrevold erkjenner at hun er litt for god til å bryte seg selv ned, og at løsningen rett og slett er å skru av hodet av og til.

– Det er utrolig slitsomt å forholde seg til seg selv. Jeg skulle gjerne vært litt mer stabil, forklarer hun.

– Jeg har heldigvis gullfiskhukommelse, så jeg føler at jeg stiller med nytt mot hver gang, legger hun til.

Tandrevold klarte seg med fem strafferunder, noe som var nok til å vinne årets siste renn.

– Jeg satte meg som mål at jeg skulle få en VM-medalje og en dag være best i verden før denne sesongen, så det var på håret at det gikk, sier Fossum-løperen.

For det har vært både opp- og nedturer siden verdenscupen startet i november. Blant annet måtte hun bryte etter renn på grunn av hjerteflimmer i januar.

– Det har ikke alltid vært like kult å drive med skiskyting i år, det må jeg være ærlig å si. Jeg føler at jeg har slitt med å få ut det jeg har inne, hatt litt helseutfordringer og forskjellige ting som har kommet på ubeleilig tidspunkt, og det har gått veldig inn på meg og jeg har mistet mye av selvtilliten som skiskytter egentlig. Men jeg synes at jeg fant tilbake til meg selv i VM og har prøvd å holde på den gode følelsen ut sesongen, forteller Tandrevold.

Eckhoff-stav i øyet

Den norske vinneren gikk fra Dzinara Alimbekava på sisterunden og kom mot mål i ensom majestet. Da hadde hun vært gjennom fire krevende skytinger, hvor utøvere som Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff bommet henholdsvis ti og åtte ganger hver.

Fellesstarten var altså preget av sterk vind og bingo på skytebanen, men det var likevel noe helt annet som kunne ha satt Tandrevolds venninne Eckhoff ut av spill.

Den norske verdenscupvinneren var nemlig involvert i et aldri så lite sammenstøt rett før startskuddet gikk. En funksjonær vandret rundt utøverne, og plutselig gikk hun med ansiktet først rett inn i staven til Eckhoff.

Tiril Eckhoff og funksjonæren

– Å fy f ... Gikk det bra?, utbrøt 30-åringen.

– Jeg spidda henne i øyet. Hun gikk rett inn i staven min, fortsatte Eckhoff.

Skiskytteren ble tydelig forfjamset og bannet og spurte om det gikk bra med den uheldige funksjonæren, noe det tilsynelatende gjorde.

– Jeg var livredd, for jeg følte at jeg spiddet ut øyet på den stakkars funksjonæren. Jeg var mest bekymret på hennes vegne, forklarer etter det som ble en sjuendeplass.

Hun var i all hovedsak glad for lagvenninnens seier.

– Det varmer søsterhjertet, sier Eckhoff, som selv mottok den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste skiskytter.

Tiril Eckhoff med kula

BEST: Tiril Eckhoff med trofeet som viser at hun er sesongens sammenlagtvinner.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Siste nytt

 • Flertall for OL-avlysning i Japan

  59 prosent ønsker å avlyse sommer-OL i Tokyo, viser en ny meningsmåling fra Japan. Bare 39 prosent mener lekene bør holdes, melder Reuters. Tre måneder før lekene skal åpne sliter Japan med høye smittetall og strenge koronarestriksjoner.

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal