NRK Meny
Normal

Tande ville vraket seg selv: – Føler det er ufortjent

OSLO/LAHTI (NRK): Daniel-André Tande mener han ikke burde få hoppe i storbakken i Lahti. Robert Johansson beskriver vrakingen av seg selv som «tøff».

Ski-VM Lahti 2017.

FÅR HOPPE: Daniel-André Tande ble tatt ut til storbakkerennet i Lahti.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Per dags dato, altså i dag, hoppet jeg ikke bra nok. Helt ærlig føler jeg egentlig det er ufortjent med tanke på hvordan jeg presterte i dag, men jeg vet jeg har nivået inne. Det vet de andre også, sier Tande, og svarer «jeg hadde kanskje det» på spørsmål om han ville vraket seg selv.

Dette forteller hopperen kun minutter etter at landslagstrener Alexander Stöckl har offentliggjort Norges lag til storbakkerennet i Lahti.

Østerrikeren kaller prosessen krevende og innrømmer at den siste plassen sto mellom Tande og Robert Johansson.

Fire mann klare

Det betyr at Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Anders Fannemel er tatt ut til torsdagens renn.

– Jeg prøvde å forklare at vi ser større potensiale i Daniel. Robert ble skuffet og ville ha noen minutter for seg selv, sier Stöckl.

Daniel-Andre Tande og Robert Johansson under det tredje hopprennet i hoppuka onsdag i Innsbruck.

I HOPPUKA: Robert Johansson (t.v.) sammen med Daniel-André Tande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johansson møtte pressen i Lahti noen minutter etter treneren, og innrømmet at han var skuffet, men ville ikke bruke ordet «urettferdig».

– Det er slikt jeg jobber beinhardt for hver dag. Da er det tøft. Jeg syns jeg hopper solid på ski. Hvis jeg kommer i diskusjonen om å være med i lagkonkurransen, skal jeg være i best mulig form til det, sier Johansson.

– Tande sier han ville vraket seg selv, hva tenker du om det?

– Det sier jo litt om hva slags idrettsmann han er. Det er vel det jeg har å si om det.

Tande: – Merkelig

Tande snakket med Johnsson i minuttene etter uttaket, og sier det ikke var godt i det hele tatt å se lagkompisen langt nede.

– Hva vi snakket om vil jeg ikke si noe om, sier Tande.

– Hva syns du om at du er tatt på historikk og ikke form?

– Usikker. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Enkelt og grit.

– Er det litt rart?

– Jeg syns det er merkelig. Litt rart, men det er ikke fokus nå.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal