Tande ville vraket seg selv: – Føler det er ufortjent

OSLO/LAHTI (NRK): Daniel-André Tande mener han ikke burde få hoppe i storbakken i Lahti. Robert Johansson beskriver vrakingen av seg selv som «tøff».

Ski-VM Lahti 2017.

FÅR HOPPE: Daniel-André Tande ble tatt ut til storbakkerennet i Lahti.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Per dags dato, altså i dag, hoppet jeg ikke bra nok. Helt ærlig føler jeg egentlig det er ufortjent med tanke på hvordan jeg presterte i dag, men jeg vet jeg har nivået inne. Det vet de andre også, sier Tande, og svarer «jeg hadde kanskje det» på spørsmål om han ville vraket seg selv.

Dette forteller hopperen kun minutter etter at landslagstrener Alexander Stöckl har offentliggjort Norges lag til storbakkerennet i Lahti.

Østerrikeren kaller prosessen krevende og innrømmer at den siste plassen sto mellom Tande og Robert Johansson.

Fire mann klare

Det betyr at Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Anders Fannemel er tatt ut til torsdagens renn.

– Jeg prøvde å forklare at vi ser større potensiale i Daniel. Robert ble skuffet og ville ha noen minutter for seg selv, sier Stöckl.

Daniel-Andre Tande og Robert Johansson under det tredje hopprennet i hoppuka onsdag i Innsbruck.

I HOPPUKA: Robert Johansson (t.v.) sammen med Daniel-André Tande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johansson møtte pressen i Lahti noen minutter etter treneren, og innrømmet at han var skuffet, men ville ikke bruke ordet «urettferdig».

– Det er slikt jeg jobber beinhardt for hver dag. Da er det tøft. Jeg syns jeg hopper solid på ski. Hvis jeg kommer i diskusjonen om å være med i lagkonkurransen, skal jeg være i best mulig form til det, sier Johansson.

– Tande sier han ville vraket seg selv, hva tenker du om det?

– Det sier jo litt om hva slags idrettsmann han er. Det er vel det jeg har å si om det.

Tande: – Merkelig

Tande snakket med Johnsson i minuttene etter uttaket, og sier det ikke var godt i det hele tatt å se lagkompisen langt nede.

– Hva vi snakket om vil jeg ikke si noe om, sier Tande.

– Hva syns du om at du er tatt på historikk og ikke form?

– Usikker. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Enkelt og grit.

– Er det litt rart?

– Jeg syns det er merkelig. Litt rart, men det er ikke fokus nå.

Siste nytt

 • Svært skuffet Jacobsen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplass på 15-kilometeren under Ski-VM i Seefeld. – Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

Sendeplan

Kl. Program Kanal