Tande ville vraket seg selv: – Føler det er ufortjent

OSLO/LAHTI (NRK): Daniel-André Tande mener han ikke burde få hoppe i storbakken i Lahti. Robert Johansson beskriver vrakingen av seg selv som «tøff».

Ski-VM Lahti 2017.

FÅR HOPPE: Daniel-André Tande ble tatt ut til storbakkerennet i Lahti.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Per dags dato, altså i dag, hoppet jeg ikke bra nok. Helt ærlig føler jeg egentlig det er ufortjent med tanke på hvordan jeg presterte i dag, men jeg vet jeg har nivået inne. Det vet de andre også, sier Tande, og svarer «jeg hadde kanskje det» på spørsmål om han ville vraket seg selv.

Dette forteller hopperen kun minutter etter at landslagstrener Alexander Stöckl har offentliggjort Norges lag til storbakkerennet i Lahti.

Østerrikeren kaller prosessen krevende og innrømmer at den siste plassen sto mellom Tande og Robert Johansson.

Fire mann klare

Det betyr at Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Anders Fannemel er tatt ut til torsdagens renn.

– Jeg prøvde å forklare at vi ser større potensiale i Daniel. Robert ble skuffet og ville ha noen minutter for seg selv, sier Stöckl.

Daniel-Andre Tande og Robert Johansson under det tredje hopprennet i hoppuka onsdag i Innsbruck.

I HOPPUKA: Robert Johansson (t.v.) sammen med Daniel-André Tande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Johansson møtte pressen i Lahti noen minutter etter treneren, og innrømmet at han var skuffet, men ville ikke bruke ordet «urettferdig».

– Det er slikt jeg jobber beinhardt for hver dag. Da er det tøft. Jeg syns jeg hopper solid på ski. Hvis jeg kommer i diskusjonen om å være med i lagkonkurransen, skal jeg være i best mulig form til det, sier Johansson.

– Tande sier han ville vraket seg selv, hva tenker du om det?

– Det sier jo litt om hva slags idrettsmann han er. Det er vel det jeg har å si om det.

Tande: – Merkelig

Tande snakket med Johnsson i minuttene etter uttaket, og sier det ikke var godt i det hele tatt å se lagkompisen langt nede.

– Hva vi snakket om vil jeg ikke si noe om, sier Tande.

– Hva syns du om at du er tatt på historikk og ikke form?

– Usikker. Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Enkelt og grit.

– Er det litt rart?

– Jeg syns det er merkelig. Litt rart, men det er ikke fokus nå.

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

På dagen ti år etter Petter Northug ble kalt en «gris» grunnet sin oppførsel på VM-stafetten i Kollen er det Heidi Weng som får høre det av svenskene etter et norsk gull.

Siste nytt

 • Femte strake heimetap

  Liverpool tapte 0-1 for Chelsea på Anfield, det femte strake heimetapet for Liverpool. Mason Mount scora målet tre minutt før pause.

  Liverpool hadde ballen mest, men igjen svikta angrepet. Kampstatistikken seier eitt skot på mål i heile kampen. Chelsea hadde fem.

  Chelsea går opp på fjerdeplass med sigeren etter sin åttande kamp utan tap. Liverpool er nummer sju.

  Mason Mount scorer på mesterlig vis ved å dra seg fri og curle ballen inn i lengste hjørne.
 • Tottenham vant etter selvmål

  Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

  Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

  Mourinhos mannskap ble presset av Fulham som skapte flere sjanser gjennom den andre omgangen. Fulham fikk blant annet et mål annullert av VAR etter 62 minutter.+9

  Ti1ti9iJvPs
  Foto: Neil Hall / AP
 • Everton fortsatte seiersrekken

  En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

  West Brom skapte sjanser i de første minuttene av begge omgangene, før Everton tok over.

  I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

  Joshua King kom inn etter 83 minutter, men kampen bød ikke på noen store sjanser etter nordmannens innhopp, og Everton kunne kontrollere inn sin tredje seier på rad.

  Gzy750VbCPU
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal