NRK Meny
Normal

Tande tar på seg all skyld

BISCHOFSHOFEN (NRK): Daniel-André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Menneskelig svikt kostet ham trolig seieren i hoppuka.

Daniel-André Tandes sikkerhetsstroppen på høyre binding holdt ikke, og Tande måtte slite for å lande på bena. Hør intervjuet her.

UFLAKS: Selv om skuffelsen var stor, var Tande likevel fornøyd med hoppuka når han hadde fått utstyrssvikten på avstand.

– Jeg er sikker på at jeg presterte å slå inn klipset skjevt, og fikk det bare halvveis inn, sier Tande til NTB lørdag formiddag.

Til NRK sa ulykkesfuglen at han trodde bommen ved toppen var skylden til at ikke bindingen var festet skikkelig.

– Jeg tror jeg fikk hektet staget i bommen eller et eller annet, som gjorde at den datt ut. Jeg hadde sjekket at den satt i, men når jeg kom over kulen så satt den ikke i lengre. Da var det bare å komme seg ned på beina tryggest mulig, sa Tande som likevel klarte å sette nedslag.

Tar alt ansvar selv

– Jeg fikk det ikke ordentlig med meg på toppen. Det er veldig synd at det skjer, spesielt i hoppukefinalen. Men det var en krevende situasjon, som jeg aldri har vært i og som dessverre ble for stor for meg, innrømmer Tande til NTB.

Det berget trolig tredjeplassen i hoppuka.

– Jeg har lært at jeg ikke var så skjerpet som jeg skulle. Det irriterer meg egentlig ikke. Jeg er ferdig med det som skjedde i går, sa han videre.

22-åringen fra Kongsberg tar på seg all skyld for fiaskohoppet.

Servicemann Thomas Horl var helt knekt fredag kveld. Han fryktet at han var skyld i at utstyret sviktet. Det var ikke noe galt med utstyret. Tande fritar den høyt verdsatte Horl fra all skyld.

Daniel-André Tande slet litt med utstyret og mistet seieren i hoppuka. Stagen lå alt for langt bak og skapte turbulens for hopperen.

SYNDEREN: Her viser Tande hva som gikk galt med utstyret i siste hopp.

– Det blir for dumt å skylde på andre. Jeg vil være ærlig. Jeg har sett klippet på TV og en ser at staget på høyreskien står litt bakover.

– Jeg vil ikke at han skal føle skyld. Han gjør en utrolig viktig og solid jobb, sier Tande til NTB.

Landslagstrener Alexander Stöckl var av samme oppfatning.

– Utstyret er i orden, for jeg vet at Thomas, vår servicemann, kontrollerer utstyret etter hvert hopp, sa han til NRK.

– Veldig voksent

– Jeg har det ganske bra altså. Jeg har kommet over den verste skuffelse som kom i starten. Det er helt utrolig at jeg kommer på tredjeplass i hoppuka, selv med det siste hoppet, uttalte Tande til NRK da ting hadde fått roet seg etter hoppdramaet i går.

Tande reiste hjem fra Salzburg lørdag morgen. Deretter bar det rett på idrettsgallaen i Hamar.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om at en modig Tande tar på seg all skyld for fiaskosvevet.

– Jeg opplever det veldig voksent. Vi har en utøver som virkelig tar ansvar. Vi kunne hatt en utøver som fraskrev seg alt ansvar. I stedet viser han seg sitt ansvar bevisst.

Siste nytt

 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sørloth og Wikheim med nye mål

  Alexander Sørloth og Gustav Wikheim var involvert i samtlige mål da Midtjylland vant 4-0 over Randers i dansk superliga mandag.

  Sørloth ga Midtjylland ledelsen etter 32 minutter. Wikheim toppet kvelden med å sette inn kveldens fjerde mål.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Russland til kvartfinale i VM

  Russland slo Sør-Korea etter stor dramatikk i 1/8-finalen i håndball-VM mandag. Russerne vant 36-35 etter ekstraomganger. Dersom Norge slår Spania, venter dermed en kvartfinale mot Russland onsdag.

  Russia's Anna Wjachirewa
  Foto: Klaus-dietmar Gabbert / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal