NRK Meny
Normal

Tande tar på seg all skyld

BISCHOFSHOFEN (NRK): Daniel-André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Menneskelig svikt kostet ham trolig seieren i hoppuka.

Daniel-André Tandes sikkerhetsstroppen på høyre binding holdt ikke, og Tande måtte slite for å lande på bena. Hør intervjuet her.

UFLAKS: Selv om skuffelsen var stor, var Tande likevel fornøyd med hoppuka når han hadde fått utstyrssvikten på avstand.

– Jeg er sikker på at jeg presterte å slå inn klipset skjevt, og fikk det bare halvveis inn, sier Tande til NTB lørdag formiddag.

Til NRK sa ulykkesfuglen at han trodde bommen ved toppen var skylden til at ikke bindingen var festet skikkelig.

– Jeg tror jeg fikk hektet staget i bommen eller et eller annet, som gjorde at den datt ut. Jeg hadde sjekket at den satt i, men når jeg kom over kulen så satt den ikke i lengre. Da var det bare å komme seg ned på beina tryggest mulig, sa Tande som likevel klarte å sette nedslag.

Tar alt ansvar selv

– Jeg fikk det ikke ordentlig med meg på toppen. Det er veldig synd at det skjer, spesielt i hoppukefinalen. Men det var en krevende situasjon, som jeg aldri har vært i og som dessverre ble for stor for meg, innrømmer Tande til NTB.

Det berget trolig tredjeplassen i hoppuka.

– Jeg har lært at jeg ikke var så skjerpet som jeg skulle. Det irriterer meg egentlig ikke. Jeg er ferdig med det som skjedde i går, sa han videre.

22-åringen fra Kongsberg tar på seg all skyld for fiaskohoppet.

Servicemann Thomas Horl var helt knekt fredag kveld. Han fryktet at han var skyld i at utstyret sviktet. Det var ikke noe galt med utstyret. Tande fritar den høyt verdsatte Horl fra all skyld.

Daniel-André Tande slet litt med utstyret og mistet seieren i hoppuka. Stagen lå alt for langt bak og skapte turbulens for hopperen.

SYNDEREN: Her viser Tande hva som gikk galt med utstyret i siste hopp.

– Det blir for dumt å skylde på andre. Jeg vil være ærlig. Jeg har sett klippet på TV og en ser at staget på høyreskien står litt bakover.

– Jeg vil ikke at han skal føle skyld. Han gjør en utrolig viktig og solid jobb, sier Tande til NTB.

Landslagstrener Alexander Stöckl var av samme oppfatning.

– Utstyret er i orden, for jeg vet at Thomas, vår servicemann, kontrollerer utstyret etter hvert hopp, sa han til NRK.

– Veldig voksent

– Jeg har det ganske bra altså. Jeg har kommet over den verste skuffelse som kom i starten. Det er helt utrolig at jeg kommer på tredjeplass i hoppuka, selv med det siste hoppet, uttalte Tande til NRK da ting hadde fått roet seg etter hoppdramaet i går.

Tande reiste hjem fra Salzburg lørdag morgen. Deretter bar det rett på idrettsgallaen i Hamar.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om at en modig Tande tar på seg all skyld for fiaskosvevet.

– Jeg opplever det veldig voksent. Vi har en utøver som virkelig tar ansvar. Vi kunne hatt en utøver som fraskrev seg alt ansvar. I stedet viser han seg sitt ansvar bevisst.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen