Tande tar på seg all skyld

BISCHOFSHOFEN (NRK): Daniel-André Tande har funnet årsaken til fiaskoen i hoppukeavslutningen. Menneskelig svikt kostet ham trolig seieren i hoppuka.

Daniel-André Tandes sikkerhetsstroppen på høyre binding holdt ikke, og Tande måtte slite for å lande på bena. Hør intervjuet her.

UFLAKS: Selv om skuffelsen var stor, var Tande likevel fornøyd med hoppuka når han hadde fått utstyrssvikten på avstand.

– Jeg er sikker på at jeg presterte å slå inn klipset skjevt, og fikk det bare halvveis inn, sier Tande til NTB lørdag formiddag.

Til NRK sa ulykkesfuglen at han trodde bommen ved toppen var skylden til at ikke bindingen var festet skikkelig.

– Jeg tror jeg fikk hektet staget i bommen eller et eller annet, som gjorde at den datt ut. Jeg hadde sjekket at den satt i, men når jeg kom over kulen så satt den ikke i lengre. Da var det bare å komme seg ned på beina tryggest mulig, sa Tande som likevel klarte å sette nedslag.

Tar alt ansvar selv

– Jeg fikk det ikke ordentlig med meg på toppen. Det er veldig synd at det skjer, spesielt i hoppukefinalen. Men det var en krevende situasjon, som jeg aldri har vært i og som dessverre ble for stor for meg, innrømmer Tande til NTB.

Det berget trolig tredjeplassen i hoppuka.

– Jeg har lært at jeg ikke var så skjerpet som jeg skulle. Det irriterer meg egentlig ikke. Jeg er ferdig med det som skjedde i går, sa han videre.

22-åringen fra Kongsberg tar på seg all skyld for fiaskohoppet.

Servicemann Thomas Horl var helt knekt fredag kveld. Han fryktet at han var skyld i at utstyret sviktet. Det var ikke noe galt med utstyret. Tande fritar den høyt verdsatte Horl fra all skyld.

Daniel-André Tande slet litt med utstyret og mistet seieren i hoppuka. Stagen lå alt for langt bak og skapte turbulens for hopperen.

SYNDEREN: Her viser Tande hva som gikk galt med utstyret i siste hopp.

– Det blir for dumt å skylde på andre. Jeg vil være ærlig. Jeg har sett klippet på TV og en ser at staget på høyreskien står litt bakover.

– Jeg vil ikke at han skal føle skyld. Han gjør en utrolig viktig og solid jobb, sier Tande til NTB.

Landslagstrener Alexander Stöckl var av samme oppfatning.

– Utstyret er i orden, for jeg vet at Thomas, vår servicemann, kontrollerer utstyret etter hvert hopp, sa han til NRK.

– Veldig voksent

– Jeg har det ganske bra altså. Jeg har kommet over den verste skuffelse som kom i starten. Det er helt utrolig at jeg kommer på tredjeplass i hoppuka, selv med det siste hoppet, uttalte Tande til NRK da ting hadde fått roet seg etter hoppdramaet i går.

Tande reiste hjem fra Salzburg lørdag morgen. Deretter bar det rett på idrettsgallaen i Hamar.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om at en modig Tande tar på seg all skyld for fiaskosvevet.

– Jeg opplever det veldig voksent. Vi har en utøver som virkelig tar ansvar. Vi kunne hatt en utøver som fraskrev seg alt ansvar. I stedet viser han seg sitt ansvar bevisst.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal