NRK Meny
Normal

– Det kunne gått ordentlig ille

Daniel-André Tande slapp med skrekken da bindingen sviktet i siste hopp i Hoppuka. Det kunne gått langt verre, mener sjefen.

Daniel-André Tande

NESTEN GALT: Det holdt på å gå galt for Daniel-André Tande i Bischofshofen, men hentet seg inn. Kongsberg-hopperen takker erfaringen for at det gikk så bra som det gjorde.

Foto: Michal Cizek / AFP

Det gikk en støkk gjennom hele folkehavet i Bischofshofen, da Daniel-André Tande svevde over kulen i sitt siste hopp i Hoppuka fredag kveld.

For en løs klips bak på høyre binding gjorde at han holdt på å miste kontrollen, og måtte kjempe for å komme seg helskinnet ned.

Det hele gikk i det store bildet bra, men det kunne gått langt verre.

– Det kunne gått ordentlig ille. Når det skjer noe feil med utstyret, så kan det få fatale følger. Heldigvis så gjorde det ikke det, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Skremte lagkameraten

Lagkamerat Anders Fannemel forteller at det gikk en støkk gjennom ham da Tande begynte å rotere rundt i lufte, før han greide å hente seg inn igjen.

– Du blir jo skremt. Han holdt på å vri seg for mye rundt, og da kunne han skadet seg masse. Det er skremmende å se, sier han.

Fannemel har selv forsøkt å hoppe uten bindinger som fungerer.

– Det er umulig å hoppe slik, og det er en fantastisk prestasjon av ham å lande på bena, sier han.

Kraft falt i Granåsen

NRKs hoppekspert og tidligere hoppukevinner, Anders Jacobsen sier slike feil skjer i ett av tusen hopp.

I Granåsen for snart to år siden skjedde det med Stefan Kraft. (Se video i bunnen av saken.)

Tande selv takker god erfaring med ustabile svev fra tidligere for at det hele gikk så bra som det gjorde.

– Jeg vet ikke hvor tøff man behøver å være. Man må vare ha vært i veldig ugunstige situasjoner mange ganger før for å greie å håndtere det bra. Det har jeg heldigvis vært, så jeg landet på begge bena, forteller hopperen som trass skuffelsen var tilbake i sitt gode humør da han snakket med pressen.

Daniel-André Tande slet litt med utstyret og mistet seieren i hoppuka. Stagen lå alt for langt bak og skapte turbulens for hopperen.

DETTE SKJEDDE: Her forklarer Daniel-André Tande hva som gikk galt.

Kraft

BINDINGSTRØBBEL: Stefan Kraft faller i Granåsen.

Siste nytt

 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld