Tande sterk da de andre norske sviktet

Daniel-André Tande viste seg frem da de andre norske ikke kom seg langt ned i bakken. Bare en suveren Michael Hayboeck endte foran nordmannen.

Daniel André Tande tok 2.-plassen, 7,3 poeng bak Michael Hayböck. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

ANDREPLASS: Tande ble nummer to etter to sterke hopp, men nordmannen hadde lite å stille opp med mot Hayboeck.

Tande lå på andreplass etter den første omgangen med et kjempehopp på 131,5 meter. Resten av de norske gutta fikk det ikke helt til å stemme. Nest beste nordmann var Andreas Stjernen på en åttendeplass. Hayböck lå først med et hopp på 131 meter, men med bedre poengssum enn Tande.

I den andre omgangen fulgte Tande opp med et hopp på 127 meter. Med det var han på førsteplass før Hayböck satte fart i unnarennet.

Men det var lite å gjøre med østerikkeren. Han hoppet ned til 129 meter og plasserte seg godt foran Tande med 7,3 poeng.

– Nok en knallsterk prestasjon av Daniel og Johann i dag med andre- og femteplass. Under relativt krevende forhold viser unggutta frem kvaliteter som det skal være mulig å utvikle til fremtidige enda sterkere resultater, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

SEIERSHOPPET: Hayboeck var iskald og hoppet ned til seier som sistemann ut.

Stefan Kraft ble nummer tre.

Forfang hoppet seg opp

Johann Andre Forfang lå på 15. plass etter den første omgangen, men med et hopp på 129,5 meter i den andreomgangen ble han til slutt nummer fem.

Andreas Stjernen ble nummer 12, Kenneth Gangnes nummer 18, Joachim Hauer nummer 21 og Fannemel nummer 28.

Tom Hilde kom seg ikke til finaleomgangen.

Verdenscupen (22 av 30):

1) Prevc 1698, 2) Freund 1139, 3) Hayböck 1018, 4) Gangnes 1012, 5) Forfang 890, 6) Kraft 839, 7) Tande 731, 8) Kasai 639, 9) Freitag 538, 10) Fannemel 488.

Siste nytt

 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

 • Holøs til Lidköping

  Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.

  Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gotteron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.

  Holøs
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Hynne på andreplass i Sverige

  Med tiden 2.02,61 ble Hedda Hynne nummer to på 800-meteren i Grand Prix-stevnet i svenske Sollentuna tirsdag kveld. Svenske Lovisa Lindh vant på 2.01,79. Begge løp på sesongbeste, men var et stykke unna VM-kravet på 2.00,60.

  Hedda Hynne
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal