Tande sterk da de andre norske sviktet

Daniel-André Tande viste seg frem da de andre norske ikke kom seg langt ned i bakken. Bare en suveren Michael Hayboeck endte foran nordmannen.

Daniel André Tande tok 2.-plassen, 7,3 poeng bak Michael Hayböck. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

ANDREPLASS: Tande ble nummer to etter to sterke hopp, men nordmannen hadde lite å stille opp med mot Hayboeck.

Tande lå på andreplass etter den første omgangen med et kjempehopp på 131,5 meter. Resten av de norske gutta fikk det ikke helt til å stemme. Nest beste nordmann var Andreas Stjernen på en åttendeplass. Hayböck lå først med et hopp på 131 meter, men med bedre poengssum enn Tande.

I den andre omgangen fulgte Tande opp med et hopp på 127 meter. Med det var han på førsteplass før Hayböck satte fart i unnarennet.

Men det var lite å gjøre med østerikkeren. Han hoppet ned til 129 meter og plasserte seg godt foran Tande med 7,3 poeng.

– Nok en knallsterk prestasjon av Daniel og Johann i dag med andre- og femteplass. Under relativt krevende forhold viser unggutta frem kvaliteter som det skal være mulig å utvikle til fremtidige enda sterkere resultater, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

SEIERSHOPPET: Hayboeck var iskald og hoppet ned til seier som sistemann ut.

Stefan Kraft ble nummer tre.

Forfang hoppet seg opp

Johann Andre Forfang lå på 15. plass etter den første omgangen, men med et hopp på 129,5 meter i den andreomgangen ble han til slutt nummer fem.

Andreas Stjernen ble nummer 12, Kenneth Gangnes nummer 18, Joachim Hauer nummer 21 og Fannemel nummer 28.

Tom Hilde kom seg ikke til finaleomgangen.

Verdenscupen (22 av 30):

1) Prevc 1698, 2) Freund 1139, 3) Hayböck 1018, 4) Gangnes 1012, 5) Forfang 890, 6) Kraft 839, 7) Tande 731, 8) Kasai 639, 9) Freitag 538, 10) Fannemel 488.

Siste nytt

 • Petacchi dopingdømt

  Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)

  Petacchi
  Foto: Pascal Pavani / AFP
 • Spår trøbbel for Solskjær

  ESPN-ekspert og forfatter Gabriele Marcotti spår offensiv trøbbel for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om Alexis Sánchez forsvinner til Inter Milan før det europeiske overgangsvinduet stenger om en uke, slik ryktene tilsier.

  – Jeg synes United så tynne ut (på topp) allerede da Romelo Lukaku ble solgt og ikke erstattet. De blir i hvert fall tynne hvis Sánchez drar, sier Marcotti til Sky Sports.

  Eksperten peker på at hvis Sánchez selges, så vil Marcus Rashford og Anthony Martial være de eneste to seniorspillerne igjen som kan spille helt fremme. I tillegg kommer stortalentene Tahith Chong og Mason Greenwood.

  – Martial og Rashford har begge startet Uniteds to første kamper denne sesongen. De er begge i elleveren. Hvis en av dem blir skadet, må den andre på en måte fylle to roller, sier Marcotti.

  ►United møter Crystal Palace på Old Trafford i dag kl. 16.00. Følg kampen her.

  Ole og Sanchez
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Vil finne VM-formen i Spania

  Edvald Boasson Hagen stiller til start i Vuelta a España. Der er målet klart. – Jeg har prøvd det én gang før, men jeg har lyst til å se om jeg kan finne formen til VM ved å kjøre Vueltaen. Forhåpentligvis er det en god oppkjøring, sier han til TV 2.

  Boasson
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal