NRK Meny
Normal

Tande sterk da de andre norske sviktet

Daniel-André Tande viste seg frem da de andre norske ikke kom seg langt ned i bakken. Bare en suveren Michael Hayboeck endte foran nordmannen.

Daniel André Tande tok 2.-plassen, 7,3 poeng bak Michael Hayböck. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

ANDREPLASS: Tande ble nummer to etter to sterke hopp, men nordmannen hadde lite å stille opp med mot Hayboeck.

Tande lå på andreplass etter den første omgangen med et kjempehopp på 131,5 meter. Resten av de norske gutta fikk det ikke helt til å stemme. Nest beste nordmann var Andreas Stjernen på en åttendeplass. Hayböck lå først med et hopp på 131 meter, men med bedre poengssum enn Tande.

I den andre omgangen fulgte Tande opp med et hopp på 127 meter. Med det var han på førsteplass før Hayböck satte fart i unnarennet.

Men det var lite å gjøre med østerikkeren. Han hoppet ned til 129 meter og plasserte seg godt foran Tande med 7,3 poeng.

– Nok en knallsterk prestasjon av Daniel og Johann i dag med andre- og femteplass. Under relativt krevende forhold viser unggutta frem kvaliteter som det skal være mulig å utvikle til fremtidige enda sterkere resultater, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

SEIERSHOPPET: Hayboeck var iskald og hoppet ned til seier som sistemann ut.

Stefan Kraft ble nummer tre.

Forfang hoppet seg opp

Johann Andre Forfang lå på 15. plass etter den første omgangen, men med et hopp på 129,5 meter i den andreomgangen ble han til slutt nummer fem.

Andreas Stjernen ble nummer 12, Kenneth Gangnes nummer 18, Joachim Hauer nummer 21 og Fannemel nummer 28.

Tom Hilde kom seg ikke til finaleomgangen.

Verdenscupen (22 av 30):

1) Prevc 1698, 2) Freund 1139, 3) Hayböck 1018, 4) Gangnes 1012, 5) Forfang 890, 6) Kraft 839, 7) Tande 731, 8) Kasai 639, 9) Freitag 538, 10) Fannemel 488.

Siste nytt

  • Zuccas Rangers tapte igjen

    Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  • Ronaldo ble årets spiller

    Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

    FBL-FIFA-AWARDS
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge