NRK Meny
Normal

Tande sikret 2.-plass etter svak Prevc-hopping

Peter Prevc leverte en sjelden dårlig 2. omgang i Lahti. Dermed kunne Daniel-André Tande juble over en 2.-plass i verdenscuprennet.

SKI-FLYING-WORLD

PÅ PALLEN: Daniel Andre Tande.

Foto: ERWIN SCHERIAU / Afp

Resultater nederst i artikkel

Prevc ledet rennet i Lahti foran Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes etter et førstehopp på 128 meter.

Med 136,1 poeng var han sju poeng foran Tande, som hoppet 126,5 meter i 1. omgang.

Prevc greide imidlertid ikke å følge opp i 2. omgang og landet på kun 123 meter. Dermed falt han ned til en 5.-plass. Uvant for sloveneren, som jager rekorden i antall verdenscupseirer i løpet av en sesong.

Klatret på pallen

Prevc har nemlig vunnet elleve renn denne sesongen, to færre enn Gregor Schlierenzauers rekord.

Dermed kunne en overrasket Michael Hayböck fra Østerrike juble over seier, mens Tande som lå an til en 3.-plass, sikret 2.-plassen etter å ha landet på 127 meter i sitt andrehopp.

Tande var 2,4 poeng fra seieren.

– Jeg treffer litt bedre enn jeg gjør i kvaliken. Jeg kommer mye kjappere over skiene og får muligheten til å fly litt. Det var moro, sier han til NRK..

– Jeg trives veldig godt i denne bakken. Det er en litt gammeldags bakke med kort og bratt ovarenn. Jeg liker det, forteller Tande om VM-bakken.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen har hatt mange oppturer med det norske hopplaget denne sesongen, og var også svært fornøyd etter fredagens hopping.

– Med Daniel sin flotte andreplass i dag har vi hatt fem forskjellige hoppere på pallen i verdenscupen siden Sapporo og seks totalt på herresiden i år, sier han.

Tande kom på en andre plass i dagens hopprenn. 2. omgang hopp fra Lahti. Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

– Det begynner å bli latterlig

Kenneth Gangnes ble nummer fire i Lahti fredag, slått med tre tideler av tyske Severin Freund i kampen om tredjeplassen.

Johann André Forfang hoppet seg opp fra niende- til sjetteplass med 126,5 meter i finalehoppet.

– Jeg var eneste med plusspoeng og bakvind. Det er kjedelig, sier Forfang til NTB.

– Nå begynner det å bli latterlig. Det har vært sånn hele sesongen. Vi har snakket om det, men det slutter aldri. Det er noe rart, sier han.

Anders Fannemel ble nummer åtte fredag, mens Joachim Hauer og Andreas Stjernen ble henholdsvis nummer 15 og 17.

Tom Hilde måtte se finaleomgangen fra sletta. 117 meter og 105,5 poeng holdt bare til 32.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner