Hopp til innhold

Tande tilbake i Norge etter skrekkfallet - sportssjefen tror han kan bli best igjen

Daniel André Tande ble sendt hjem til Norge med ambulansefly fredag. En lettet sportssjef kan nå slå fast at skihopperen ikke har pådratt seg karrieretruende skader.

MdoGFTuwa6M

PÅ BEDRINGENS VEI: Mange har vært bekymret for Daniel André Tande den siste uken, men nå ser det ut til at det kommer til å gå bra med skihopperen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Daniel ble transportert hjem i dag med ambulansefly. Han er nå i trygge hender i det norske helsevesenet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Den siste uken har mange vært bekymret for hvordan det ville gå med Daniel André Tande etter at han falt svært stygt i skiflygingsbakken i Planica i Slovenia forrige torsdag.

Hopperen ble lagt i kunstig koma på et sykehus i Slovenia, og våknet først mandag denne uken.

La ut hilsen på Instagram

Ifølge Bråthen kan man nå puste lettet ut, og torsdag kveld la også Tande selv ut en betryggende hilsen på Instagram. Han skrev blant annet at han nå føler seg mye bedre, og takket for all kjærligheten og støtten han har mottatt.

pndyDacKxLk

De andre skihopperne sendte denne hilsenen til Tande etter sesongens siste verdenscuprenn i helgen som var.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

I dag har han altså fått lov til å reise hjem til Norge.

– Han har vært i trygge hender også i det slovenske helsevesenet, legger Bråthen til.

Tande pådro seg brudd i kragebeinet og fikk en punktert lunge, men unngikk heldigvis hode- og nakkeskader. Bråthen sier at de nå med stor lettelse kan utelukke at det stygge fallet har ført til mer alvorlige skader enn de som allerede er kjent.

– Helt konkret er det kragebeinet som må leges en del før han er klar til å være i full aktivitet igjen. Utover det så virker det som det er riktig bra. Det er ingen karrieretruende skader av noen karakter, sier Bråthen.

Tande fall

Tande mistet kontrollen i svevet i Planica og landet hardt på ryggen.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Tror Tande kan bli verdens beste igjen

Nå sier sportssjefen at det faktisk ikke er lenge til Tande kan begynne å tenke på å komme tilbake til hoppbakken.

– Det har vært mye tanker rundt dette de siste syv-åtte dagene, og at vi er der nå at vi kan tenke på hvordan han skal komme tilbake som idrettsutøver er smått utrolig. Det sier noe om at vi har utøvere som takler ekstreme situasjoner. Det sier litt om hvor langt sporten vår har kommet med sikkerhetsutstyr og preparering, og ikke minst sier det mye om helsevesenet i Slovenia.

– Vi må ta det steg for steg, men det finnes idrettsutøvere som har vist at det går an å få til mye etter et dramatisk fall. Den første jeg kommer på er Aksel Lund Svindal, legger Bråthen til, før han understreker:

– Jeg tror Daniel kan bli verdens beste skihopper igjen.

Siste nytt

 • Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld.

  Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve.

  Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal