NRK Meny
Normal

Tande på pallen igjen: – Jeg koser meg

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Daniel-André Tande endte på en sterk 2.-plass i Lillehammer lørdag og tok dermed sin tredje pallplassering denne sesongen.

Daniel Andre Tande innfridde på hjemmebane.

Nordmann lå også på andreplass etter 1. omgang.

– Jeg koser meg. Jeg får nok en bekreftelse på at hoppingen min er god nok, sier Tande til NRK.

– Jeg venter selvfølgelig på å få til to like gode hopp i en konkurranse, men vi får se om jeg får til det i morgen, forteller han.

Domen Prevc stakk av med seieren i Lillehammer, mens Stefan Kraft endte på 3.-plass. Prevc hoppet hele 141,5 meter i finaleomgangen.

10,4 poeng skilte ned til Tande, som hoppet 137,5 meter i 2. omgang.

– Kom ikke i gang på trening

Den norske hopperen ble også slått av lillebroren til Peter Prevc i tyske Klingenthal. Det så likevel ikke ut til legge en demper på humøret lørdag.

– Det er nok en god dag i hoppbakken. Jeg kom ikke helt i gang på treningen i går, så det at jeg får til så bra skihopp er jeg fornøyd med, sier Tande.

Andreas Stjernen var nest beste nordmann på sjuendeplass etter første omgang, og han endte som nest beste norske på en sjetteplass i Lillehammer.

Robert Johansson fulgte på plassen bak i første omgang, men etter å ha hoppet 126 meter i finaleomgangen, falt han ned til en 14.-plass.

God norsk hoppdag

Anders Fannemel var siste nordmann som fikk hoppe to ganger. Han ble til slutt nummer 21. Johann André Forfang og Joachim Hauer havnet begge utenfor topp 30.

I tillegg til Tandes pallplassering sørget Maren Lundby for en flott norsk hoppdag lørdag. 22-åringen sikret en etterlengtet opptur for de norske hoppkvinnene med seier i lørdagens verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn