NRK Meny
Normal

Tande på pallen igjen: – Jeg koser meg

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Daniel-André Tande endte på en sterk 2.-plass i Lillehammer lørdag og tok dermed sin tredje pallplassering denne sesongen.

Daniel Andre Tande innfridde på hjemmebane.

Nordmann lå også på andreplass etter 1. omgang.

– Jeg koser meg. Jeg får nok en bekreftelse på at hoppingen min er god nok, sier Tande til NRK.

– Jeg venter selvfølgelig på å få til to like gode hopp i en konkurranse, men vi får se om jeg får til det i morgen, forteller han.

Domen Prevc stakk av med seieren i Lillehammer, mens Stefan Kraft endte på 3.-plass. Prevc hoppet hele 141,5 meter i finaleomgangen.

10,4 poeng skilte ned til Tande, som hoppet 137,5 meter i 2. omgang.

– Kom ikke i gang på trening

Den norske hopperen ble også slått av lillebroren til Peter Prevc i tyske Klingenthal. Det så likevel ikke ut til legge en demper på humøret lørdag.

– Det er nok en god dag i hoppbakken. Jeg kom ikke helt i gang på treningen i går, så det at jeg får til så bra skihopp er jeg fornøyd med, sier Tande.

Andreas Stjernen var nest beste nordmann på sjuendeplass etter første omgang, og han endte som nest beste norske på en sjetteplass i Lillehammer.

Robert Johansson fulgte på plassen bak i første omgang, men etter å ha hoppet 126 meter i finaleomgangen, falt han ned til en 14.-plass.

God norsk hoppdag

Anders Fannemel var siste nordmann som fikk hoppe to ganger. Han ble til slutt nummer 21. Johann André Forfang og Joachim Hauer havnet begge utenfor topp 30.

I tillegg til Tandes pallplassering sørget Maren Lundby for en flott norsk hoppdag lørdag. 22-åringen sikret en etterlengtet opptur for de norske hoppkvinnene med seier i lørdagens verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn