NRK Meny
Normal

Tande på pallen igjen: – Jeg koser meg

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Daniel-André Tande endte på en sterk 2.-plass i Lillehammer lørdag og tok dermed sin tredje pallplassering denne sesongen.

Daniel Andre Tande innfridde på hjemmebane.

Nordmann lå også på andreplass etter 1. omgang.

– Jeg koser meg. Jeg får nok en bekreftelse på at hoppingen min er god nok, sier Tande til NRK.

– Jeg venter selvfølgelig på å få til to like gode hopp i en konkurranse, men vi får se om jeg får til det i morgen, forteller han.

Domen Prevc stakk av med seieren i Lillehammer, mens Stefan Kraft endte på 3.-plass. Prevc hoppet hele 141,5 meter i finaleomgangen.

10,4 poeng skilte ned til Tande, som hoppet 137,5 meter i 2. omgang.

– Kom ikke i gang på trening

Den norske hopperen ble også slått av lillebroren til Peter Prevc i tyske Klingenthal. Det så likevel ikke ut til legge en demper på humøret lørdag.

– Det er nok en god dag i hoppbakken. Jeg kom ikke helt i gang på treningen i går, så det at jeg får til så bra skihopp er jeg fornøyd med, sier Tande.

Andreas Stjernen var nest beste nordmann på sjuendeplass etter første omgang, og han endte som nest beste norske på en sjetteplass i Lillehammer.

Robert Johansson fulgte på plassen bak i første omgang, men etter å ha hoppet 126 meter i finaleomgangen, falt han ned til en 14.-plass.

God norsk hoppdag

Anders Fannemel var siste nordmann som fikk hoppe to ganger. Han ble til slutt nummer 21. Johann André Forfang og Joachim Hauer havnet begge utenfor topp 30.

I tillegg til Tandes pallplassering sørget Maren Lundby for en flott norsk hoppdag lørdag. 22-åringen sikret en etterlengtet opptur for de norske hoppkvinnene med seier i lørdagens verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge