Tande på pallen igjen: – Jeg koser meg

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Daniel-André Tande endte på en sterk 2.-plass i Lillehammer lørdag og tok dermed sin tredje pallplassering denne sesongen.

Daniel Andre Tande innfridde på hjemmebane.

Nordmann lå også på andreplass etter 1. omgang.

– Jeg koser meg. Jeg får nok en bekreftelse på at hoppingen min er god nok, sier Tande til NRK.

– Jeg venter selvfølgelig på å få til to like gode hopp i en konkurranse, men vi får se om jeg får til det i morgen, forteller han.

Domen Prevc stakk av med seieren i Lillehammer, mens Stefan Kraft endte på 3.-plass. Prevc hoppet hele 141,5 meter i finaleomgangen.

10,4 poeng skilte ned til Tande, som hoppet 137,5 meter i 2. omgang.

– Kom ikke i gang på trening

Den norske hopperen ble også slått av lillebroren til Peter Prevc i tyske Klingenthal. Det så likevel ikke ut til legge en demper på humøret lørdag.

– Det er nok en god dag i hoppbakken. Jeg kom ikke helt i gang på treningen i går, så det at jeg får til så bra skihopp er jeg fornøyd med, sier Tande.

Andreas Stjernen var nest beste nordmann på sjuendeplass etter første omgang, og han endte som nest beste norske på en sjetteplass i Lillehammer.

Robert Johansson fulgte på plassen bak i første omgang, men etter å ha hoppet 126 meter i finaleomgangen, falt han ned til en 14.-plass.

God norsk hoppdag

Anders Fannemel var siste nordmann som fikk hoppe to ganger. Han ble til slutt nummer 21. Johann André Forfang og Joachim Hauer havnet begge utenfor topp 30.

I tillegg til Tandes pallplassering sørget Maren Lundby for en flott norsk hoppdag lørdag. 22-åringen sikret en etterlengtet opptur for de norske hoppkvinnene med seier i lørdagens verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Sendeplan

Kl. Program Kanal