NRK Meny
Normal

Tande på pallen igjen: – Jeg koser meg

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Daniel-André Tande endte på en sterk 2.-plass i Lillehammer lørdag og tok dermed sin tredje pallplassering denne sesongen.

Daniel Andre Tande innfridde på hjemmebane.

Nordmann lå også på andreplass etter 1. omgang.

– Jeg koser meg. Jeg får nok en bekreftelse på at hoppingen min er god nok, sier Tande til NRK.

– Jeg venter selvfølgelig på å få til to like gode hopp i en konkurranse, men vi får se om jeg får til det i morgen, forteller han.

Domen Prevc stakk av med seieren i Lillehammer, mens Stefan Kraft endte på 3.-plass. Prevc hoppet hele 141,5 meter i finaleomgangen.

10,4 poeng skilte ned til Tande, som hoppet 137,5 meter i 2. omgang.

– Kom ikke i gang på trening

Den norske hopperen ble også slått av lillebroren til Peter Prevc i tyske Klingenthal. Det så likevel ikke ut til legge en demper på humøret lørdag.

– Det er nok en god dag i hoppbakken. Jeg kom ikke helt i gang på treningen i går, så det at jeg får til så bra skihopp er jeg fornøyd med, sier Tande.

Andreas Stjernen var nest beste nordmann på sjuendeplass etter første omgang, og han endte som nest beste norske på en sjetteplass i Lillehammer.

Robert Johansson fulgte på plassen bak i første omgang, men etter å ha hoppet 126 meter i finaleomgangen, falt han ned til en 14.-plass.

God norsk hoppdag

Anders Fannemel var siste nordmann som fikk hoppe to ganger. Han ble til slutt nummer 21. Johann André Forfang og Joachim Hauer havnet begge utenfor topp 30.

I tillegg til Tandes pallplassering sørget Maren Lundby for en flott norsk hoppdag lørdag. 22-åringen sikret en etterlengtet opptur for de norske hoppkvinnene med seier i lørdagens verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale