Hopp til innhold

Tande hoppet i Planica for første gang siden skrekkfallet: – Kjenner at hele kroppen skjelver

Daniel André Tande kom seg fint gjennom sitt comebackhopp i skiflyging i Planica.

Hoppene er Tandes første i bakken på to år. Da falt han stygt og havnet i koma og kunne ha mistet livet etter at han ble slynget nedover i unnarennet og mot sletta i Slovenia.

Han landet på 190,5 meter i første treningshopp før dagens kvalifisering til verdenscuprennene. I det andre treningshoppet landet på 201 meter, før han tok seg videre fra kvalifiseringen med et hopp på 200 meter.

– Jeg var egentlig ikke så altfor nervøs før det første hoppet. Jeg var veldig fokusert på det jeg skulle gjøre. Så kommer man ut på sletta og kjenner at hele kroppen skjelver. Da merker man at det var godt å komme seg gjennom det hoppet. Etter det har jeg bare prøvd å kose meg og ta det steg for steg, sier Tande til Viaplay.

Selv sier han at han ikke husker noe fra fallet, og at han på den måten har klart å blokkere ut tankene om fallet.

Han var heller aldri i tvil om at han skulle tilbake til bakken.

– Jeg visste at jeg skulle hoppe her igjen. Det bestemte jeg meg for da jeg lå på sykehus her. Det var det ingen tvil om. Det var ikke før etter Kulm at jeg fant ut at jeg prøver i år. Så tok jeg en ny vurdering etter Vikersund, og den var fortsatt lik. Så da prøvde jeg, sier han.

Landslagstrener Alexander Stöckl var godt fornøyd med det han fikk se.

– Jeg er imponert over hvordan Daniel løser det første hoppet her i Planica. Det var en bra restart og viser at han har forberedt seg godt til denne dagen, sier Stöckl til NRK.

Alle de syv norske hopperne tok seg videre fra kvalifiseringen.

Se Tandes treningshopp i videospilleren under.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • TV 2: Landslagssjefen operert etter sykkelulykke

  Landslagssjef Ståle Solbakken har pådratt seg flere brudd etter en sykkelvelt i helgen. Det forteller han til TV 2.

  Solbakken bekrefter overfor kanalen at han pådro seg brudd i albuen på en sykkeltur søndag. I etterkant ble han operert på Elverum sykehus.

  – Et stort og et lite brudd etter en stygg velt på min sykkeløkt. Men snart klar for viktige kamper, sier han til TV 2.

  Norge skal spille flere viktige EM-kvalifiseringskamper i sommer. Den første er mot Skottland 17. juni.

  NFF pressekonferanse
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Hovland ned på verdensrankingen

  Viktor Hovland gjør et lite fall og er nummer sju på den nyeste spillerrangeringen i golf. Topp fem er uendret siden sist.

  Max Homa er mannen som har dyttet Hovland ned fra 6.-plassen. Søndag leverte amerikaneren en bedre sisterunde og havnet foran Norges golfproff i PGA-turneringen i Fort Worth.

  Der falt Hovland ut av tetkampen og endte på delt 16.-plass.

  For andre uke på rad topper Scottie Scheffler verdensrankingen. USA-stjernen er foran spanjolen Jon Rahm og nordiren Rory McIlroy.

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN BACHMAN / AFP
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste