Hopp til innhold

Tande hoppet i Planica for første gang siden skrekkfallet: – Kjenner at hele kroppen skjelver

Daniel André Tande kom seg fint gjennom sitt comebackhopp i skiflyging i Planica.

Hoppene er Tandes første i bakken på to år. Da falt han stygt og havnet i koma og kunne ha mistet livet etter at han ble slynget nedover i unnarennet og mot sletta i Slovenia.

Han landet på 190,5 meter i første treningshopp før dagens kvalifisering til verdenscuprennene. I det andre treningshoppet landet på 201 meter, før han tok seg videre fra kvalifiseringen med et hopp på 200 meter.

– Jeg var egentlig ikke så altfor nervøs før det første hoppet. Jeg var veldig fokusert på det jeg skulle gjøre. Så kommer man ut på sletta og kjenner at hele kroppen skjelver. Da merker man at det var godt å komme seg gjennom det hoppet. Etter det har jeg bare prøvd å kose meg og ta det steg for steg, sier Tande til Viaplay.

Selv sier han at han ikke husker noe fra fallet, og at han på den måten har klart å blokkere ut tankene om fallet.

Han var heller aldri i tvil om at han skulle tilbake til bakken.

– Jeg visste at jeg skulle hoppe her igjen. Det bestemte jeg meg for da jeg lå på sykehus her. Det var det ingen tvil om. Det var ikke før etter Kulm at jeg fant ut at jeg prøver i år. Så tok jeg en ny vurdering etter Vikersund, og den var fortsatt lik. Så da prøvde jeg, sier han.

Landslagstrener Alexander Stöckl var godt fornøyd med det han fikk se.

– Jeg er imponert over hvordan Daniel løser det første hoppet her i Planica. Det var en bra restart og viser at han har forberedt seg godt til denne dagen, sier Stöckl til NRK.

Alle de syv norske hopperne tok seg videre fra kvalifiseringen.

Se Tandes treningshopp i videospilleren under.

Siste nytt

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB
 • Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen

  Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros.

  Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter.

  Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)

  0dXz9r-mRKs
  Foto: AP
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste