Hopp til innhold

Tande hoppet i Planica for første gang siden skrekkfallet: – Kjenner at hele kroppen skjelver

Daniel André Tande kom seg fint gjennom sitt comebackhopp i skiflyging i Planica.

Hoppene er Tandes første i bakken på to år. Da falt han stygt og havnet i koma og kunne ha mistet livet etter at han ble slynget nedover i unnarennet og mot sletta i Slovenia.

Han landet på 190,5 meter i første treningshopp før dagens kvalifisering til verdenscuprennene. I det andre treningshoppet landet på 201 meter, før han tok seg videre fra kvalifiseringen med et hopp på 200 meter.

– Jeg var egentlig ikke så altfor nervøs før det første hoppet. Jeg var veldig fokusert på det jeg skulle gjøre. Så kommer man ut på sletta og kjenner at hele kroppen skjelver. Da merker man at det var godt å komme seg gjennom det hoppet. Etter det har jeg bare prøvd å kose meg og ta det steg for steg, sier Tande til Viaplay.

Selv sier han at han ikke husker noe fra fallet, og at han på den måten har klart å blokkere ut tankene om fallet.

Han var heller aldri i tvil om at han skulle tilbake til bakken.

– Jeg visste at jeg skulle hoppe her igjen. Det bestemte jeg meg for da jeg lå på sykehus her. Det var det ingen tvil om. Det var ikke før etter Kulm at jeg fant ut at jeg prøver i år. Så tok jeg en ny vurdering etter Vikersund, og den var fortsatt lik. Så da prøvde jeg, sier han.

Landslagstrener Alexander Stöckl var godt fornøyd med det han fikk se.

– Jeg er imponert over hvordan Daniel løser det første hoppet her i Planica. Det var en bra restart og viser at han har forberedt seg godt til denne dagen, sier Stöckl til NRK.

Alle de syv norske hopperne tok seg videre fra kvalifiseringen.

Se Tandes treningshopp i videospilleren under.

Siste nytt

  • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

    Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

    Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

    Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

    Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

    Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

    – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

    – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

    France Tennis French Open
    Foto: Jean-Francois Badias / AP
  • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

    Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

    Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

    Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

    I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

    Norway Chess
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

    Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

    HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

    Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste