NRK Meny
Normal

Hvordan takler hun nasjonens forventninger?

OL-debutanten fra Molde merker at mange forventer noe stort i Sotsji.

SKI-WORLD-WOMEN-AUT-DOWNHILL-TRAINING

Tre jenter fra Møre og Romsdal er dra til OL for å kjøre alpint. Molde-jenta Ragnhild Mowinchel merker at folk hjemme i Norge har forventninger.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

Ute i verdenscupen herjer de norske herrene, men også Ragnhild og søstrene Løseth har levert solide renn. Det får et OL-hauset hjemland til å drømme om en norsk kvinne-bonanza i Sotsjis alpintrasèer.

– Jeg merker at det er et press fra en hel nasjon som har lyst på medalje. Men presset er ikke så stort, og jeg kjenner i alle fall ikke så mye på det, forteller Mowinkel til NRK.

Restitusjon

De siste dagene har hun tilbragt hjemme hos foreldrene i Molde. Med bare dager igjen til flyet går mot Russland, er det ikke tid for hardtrening, ikke en gang rolig trening.

Lara Gut vant Super G-rennet i Cortina d'Ampezzo. Ragnhild Mowinckel ble beste norske og endte på 20. plass. Kommentator: Lars Lystad.

– Til helga er det siste verdenscuprenn før OL i Slovenia. Siden søndag har jeg stort sett slappet av og gjort trivielle ting, uten å trene, forteller hun og forklarer det med at fridagene i Molde er lagt inn i planen for å samle overskudd før oppløpet til olympiaden.

Kretsmeserskapet i Sotsji

At hun også får selskap av ytterligere tre alpinister fra hjemfylket Møre og Romsdal i Russland, er en bra trivselsbonus.

– Det er dritfett at vi faktisk er fire utøvere fra Møre og Romsdal som skal ned for å representere fylket i tillegg til landet. Det er veldig kult, og de to fra Sunnmøre skal overvinnes, forteller Ragnhild.

Ragnhild Mowinckel debuteter som OL-alpinist i Sostsji.

OVERSIKT: FIS-profil for Ragnhild Mowinckel

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten