Vraket tilbud fra utlandet – tror hun har like gode landslagssjanser i Vålerenga

Synne Jensen (24) stod med en rekke tilbud fra utlandet, men likevel valgte kometen å bli værende i Toppserien og Vålerenga.

Synne Jensen

OFFENSIV: Vålerenga-spiller Synne Jensen har ambisjon om å bli en viktig brikke for landslagssjef Martin Sjögren og Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

– Jeg synes det Vålerenga har, virker veldig spennende. Det er mange gode spillere, vi fikk ny trener på plass og vi har store ambisjoner. Det hadde jeg lyst til å være en del av, sier Jensen til NRK.

24-åringen hadde flest målpoeng i Toppserien for Røa i fjor. Det vekket interesse hos flere klubber rundt om i Europa, og både England, Spania, Italia og Frankrike ble aktuelt, forteller Jensen selv.

– Jeg fokuserer på her og nå

Samtidig har Jensen en klar ambisjon om landslagsspill.

Sist landskamp, da Norge spilte mot New Zealand i Algarve Cup i mars, var Jensen den eneste spilleren i den norske startelleveren som ikke var utenlandsproff.

Da imponerte den målfarlige spissen og scoret et av målene i 2-1-seieren. Men i fjor fikk Jensen lite tillit av den norske landslagssjefen.

Synne Jensen

Synne Jensen på plass på Valle.

Foto: NRK

Tanken om at spill i Norge potensielt kan gjøre veien til landslaget vanskeligere, har Jensen ikke tenkt.

– Jeg tenkte først og fremst på hva som er riktig for meg, og hvor er det jeg kan utvikle meg og ta det neste steget. Jeg synes Vålerenga er et sted hvor jeg kan gjøre det. Selv om et mål på sikt kan være å spille i utlandet, så ser Toppserien veldig bra ut nå.

– Snakket du med Martin Sjögren eller noen i NFF før du takket nei til utlandet?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg rådførte meg vel med de jeg har hjemme og dem jeg har rundt meg. Det var sånn valget ble tatt, forteller Jensen.

Tror sjansen øker i Norge

Vålerengas nye hovedtrener, danske Jack Majgaard Jensen, tror angrepsspilleren kan ha økt sjansene sine for landslagsplass ved å takke nei til utlandet.

Jack Majgaard Jensen, trener VIF Damer

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen.

Foto: NRK

– Jeg tror kanskje hun har en bedre sjanse her. Jeg er sikker på at det vi kommer til å jobbe med, er ganske lik den måten Martin Sjögren jobber på, sier Jensen.

Både han og Sjögren har en fortid som trenere i nettopp Sverige, og de to kjenner hverandre godt.

– Jeg tror jeg og Martin ser veldig likt på fotball.

– Like gode kort på hånden

Landslagssjef Martin Sjögren sier til NRK at spillere i Toppserien ikke har dårligere kort på hånden når det kommer til mulig landslagsspill.

Denne sesongen har tre andre landslagsspillere vendt tilbake til Toppserien: Kristine Minde (RBK Kvinner), Lisa-Marie Karlseng Utland (RBK Kvinner) og Elise Thorsnes (Avaldsnes).

Det viktigste er at de spiller, understreker Sjögren.

– For å etablere seg på landslaget må man spille kamper, og det hjelper å ha en viktig rolle i laget. Jensen har tatt sitt valg, basert på egen utvikling. Å få en stor rolle i et spennende prosjekt som Vålerenga er, kan være utviklende.

Martin Sjögren

Landslagstrener Martin Sjögren ser oftest til profilene i utlandet, men mener likevel at spillere i Toppserien har like god mulighet til å nå landslaget.

Foto: Carina Johansen

På et konkret spørsmål om det blir vanskeligere for Jensen å etablere seg på landslaget, er Sjögren tydelig:

– Det blir ikke vanskeligere, nei.

Likevel ser han for seg at det er utenlandsproffene som kommer til å være dominerende i landslagstroppen i nærmeste fremtid.

– Når vi har så mange gode spillere i utlandet, er det naturlig at flere av dem er med i landslagssammenheng. De er gode og unge, og det er som sagt naturlig at vi ser flere av dem i landslagstrøya de neste årene.

Sportsnyheter

Tokyo Olympics Athletics

OL-drama for Iuel – full forvirring i semifinalen: – Jeg reagerte på et eller annet

Først falt Amalie Iuel under oppvarmingen. Så tjuvstartet hun, men fikk likevel starte semifinalen. 27-åringen kom inn på sisteplass, og resultatlista viste først at hun var diskvalifisert. Det ble endret.

Siste nytt

 • 52 strake OL-sigrar

  USAs kvinnelag i basket let seg ikkje stoppe i år heller. 93-52 over Frankrike i siste gruppekampen måndag var deira 52. strake siger i OL. Ikkje sidan semifinalen i Barcelona i 1992 har laget tapt.

  Den gongen tapte USA 73-79 for laget som offisielt heiitte Samveldet av uavhengige statar, og som var restane av det nyss oppløyste Sovjetunionen.

  Seinare har USA-kvinnene berre vunne. Det starta med siger over Kina i bronsefinalen i 1992. Så har dei teke seks strake OL-gull utan å ha tapt ein einaste kamp.

  USA tok gull også i 1984 og 1988, og har teke 8 av 11 gull sidan basket for kvinner kom på OL-programmet i 1976. I 1980 var dei avskorne frå å kjempe om gullet, ettersom USA boikotta OL i Moskva.

  A'ja Wilson
  Foto: Aris Messinis / AFP
 • Norge knuste OL-vertene

  De norske håndballkvinnene knuste OL-vertene Japan i den siste gruppespillkampen i ettermiddag. Sluttresultatet ble 37–25 etter at Norge stakk skikkelig fra midtveis i den første omgangen.

  – Det var riktig bra. Jentene var «på». Det handler om å være profesjonelle i slike kamper og få mest mulig ut av dem uten å slite seg ut, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery etter kampen.

  Norge hadde allerede vunnet sin gruppe før dagens kamp, men Thorir Hergeirssons lag fikk en fin gjennomføring før Ungarn venter i OL-kvartfinalen klokka 6.15 onsdag morgen. Ungarerne ble nummer fire i sin gruppe.

  – Jeg synes ikke Ungarn har hatt toppnivå i OL. De startet litt dårlig, men har fått en positiv gnist. De har mange gode spillere, men jeg synes jo vi er sterkere, sa Katrine Lunde til NTB etter kampen.

  Vi fulgte Norge–Japan her.

  ddd
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Leddet satt på plass

  Christian O’Sullivan har vært til et minimalt kirurgisk inngrep mandag kveld japansk tid hos en håndkirurg. Der ble ytterleddet i høyre tommel satt på plass. Leddet ble testet stabilt etterpå. Håndball-landslaget tar en avgjørelse i morgen formiddag vedrørende eventuelt videre spill i OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal