Vraket tilbud fra utlandet – tror hun har like gode landslagssjanser i Vålerenga

Synne Jensen (24) stod med en rekke tilbud fra utlandet, men likevel valgte kometen å bli værende i Toppserien og Vålerenga.

Synne Jensen

OFFENSIV: Vålerenga-spiller Synne Jensen har ambisjon om å bli en viktig brikke for landslagssjef Martin Sjögren og Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

– Jeg synes det Vålerenga har, virker veldig spennende. Det er mange gode spillere, vi fikk ny trener på plass og vi har store ambisjoner. Det hadde jeg lyst til å være en del av, sier Jensen til NRK.

24-åringen hadde flest målpoeng i Toppserien for Røa i fjor. Det vekket interesse hos flere klubber rundt om i Europa, og både England, Spania, Italia og Frankrike ble aktuelt, forteller Jensen selv.

– Jeg fokuserer på her og nå

Samtidig har Jensen en klar ambisjon om landslagsspill.

Sist landskamp, da Norge spilte mot New Zealand i Algarve Cup i mars, var Jensen den eneste spilleren i den norske startelleveren som ikke var utenlandsproff.

Da imponerte den målfarlige spissen og scoret et av målene i 2-1-seieren. Men i fjor fikk Jensen lite tillit av den norske landslagssjefen.

Synne Jensen

Synne Jensen på plass på Valle.

Foto: NRK

Tanken om at spill i Norge potensielt kan gjøre veien til landslaget vanskeligere, har Jensen ikke tenkt.

– Jeg tenkte først og fremst på hva som er riktig for meg, og hvor er det jeg kan utvikle meg og ta det neste steget. Jeg synes Vålerenga er et sted hvor jeg kan gjøre det. Selv om et mål på sikt kan være å spille i utlandet, så ser Toppserien veldig bra ut nå.

– Snakket du med Martin Sjögren eller noen i NFF før du takket nei til utlandet?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg rådførte meg vel med de jeg har hjemme og dem jeg har rundt meg. Det var sånn valget ble tatt, forteller Jensen.

Tror sjansen øker i Norge

Vålerengas nye hovedtrener, danske Jack Majgaard Jensen, tror angrepsspilleren kan ha økt sjansene sine for landslagsplass ved å takke nei til utlandet.

Jack Majgaard Jensen, trener VIF Damer

Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen.

Foto: NRK

– Jeg tror kanskje hun har en bedre sjanse her. Jeg er sikker på at det vi kommer til å jobbe med, er ganske lik den måten Martin Sjögren jobber på, sier Jensen.

Både han og Sjögren har en fortid som trenere i nettopp Sverige, og de to kjenner hverandre godt.

– Jeg tror jeg og Martin ser veldig likt på fotball.

– Like gode kort på hånden

Landslagssjef Martin Sjögren sier til NRK at spillere i Toppserien ikke har dårligere kort på hånden når det kommer til mulig landslagsspill.

Denne sesongen har tre andre landslagsspillere vendt tilbake til Toppserien: Kristine Minde (RBK Kvinner), Lisa-Marie Karlseng Utland (RBK Kvinner) og Elise Thorsnes (Avaldsnes).

Det viktigste er at de spiller, understreker Sjögren.

– For å etablere seg på landslaget må man spille kamper, og det hjelper å ha en viktig rolle i laget. Jensen har tatt sitt valg, basert på egen utvikling. Å få en stor rolle i et spennende prosjekt som Vålerenga er, kan være utviklende.

Martin Sjögren

Landslagstrener Martin Sjögren ser oftest til profilene i utlandet, men mener likevel at spillere i Toppserien har like god mulighet til å nå landslaget.

Foto: Carina Johansen

På et konkret spørsmål om det blir vanskeligere for Jensen å etablere seg på landslaget, er Sjögren tydelig:

– Det blir ikke vanskeligere, nei.

Likevel ser han for seg at det er utenlandsproffene som kommer til å være dominerende i landslagstroppen i nærmeste fremtid.

– Når vi har så mange gode spillere i utlandet, er det naturlig at flere av dem er med i landslagssammenheng. De er gode og unge, og det er som sagt naturlig at vi ser flere av dem i landslagstrøya de neste årene.

Siste nytt

 • Bryhn ble skytternes mester

  Ole Kristian Bryhn har aldri vært skytterkonge, men torsdag ble han kåret til skytternes mester på Årvoll i Oslo.

  – Dette var helt sykt. Jeg følte jeg hadde god kontroll på omgangen. Jeg var litt skjev, men det holdt, sa Bryhn til NRK.

  Beste kvinne ble Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang. Hun hadde 245 poeng foran finalen og prikket inn 100 poeng med ni sentrumsblinker.

  qAD_DaZGRqA
  Foto: Erik Johansen
 • Özil nekter å forlate Arsenal

  Arsenals Mesut Özil er klar på at absolutt ingen skal få lov til å presse ham ut av klubben.

  31-åringen fikk ingen spilletid da Premier League kom i gang igjen etter koronapausen.

  – Min mening er klar. Jeg blir her til kontrakten min utløper, og jeg skal gi alt for klubben, sier han i et intervju med The Athletic.

  T1LD3KlkmXw
  Foto: Jon Olav Nesvold
 • Roglic viste konkurrentene ryggen

  Sloveneren Primoz Roglic vant torsdagens 2. etappe av etapperittet Criterium de Dauphine og overtok også sammenlagtledelsen. Nærmest fulgte franske Thibaut Pinot, som også ligger på en andreplass i sammendraget, 12 sekunder bak Roglic.

  EtmQcHk8Rn4
  Foto: Cornelius Poppe

Sendeplan

Kl. Program Kanal