NRK Meny
Normal

Arnesen takket nei til å trene Sveits

NRKs alpinekspert Marius Arnesen er tilbudt jobben som landslagssjef for det sveitsiske herrelaget i alpint. Fredag kveld takket nordmannen imidlertid nei.

Marius Arnesen

Marius Arnesen var landslagssjef for Norge frem til sesongslutt i 2010. Nå jobber han som sportssjef ved Norefjell alpinanlegg. Her studerer han utforløypa i Kvitfjell sammen med tidligere landslagsskjører Bjarne Solbakken i 2005.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

– Det er selvfølgelig utrolig hyggelig å bli spurt. Jeg er beæret over å ha fått tilbudet. Men for meg var det riktig å takke nei, forklarer Arnesen til NRK.no.

Sveits er verdens nest største alpinnasjon (etter Østerrike), men på herresiden har de slitt tungt med å oppnå resultater denne sesongen.

Fredag kveld satt Marius Arnesen i sluttforhandlinger med det sveitsiske forbundet om å overta jobben som landslagssjef, men NRKs alpinekspert kan fortelle at han har valgt å takke nei til jobben.

Trives i Norge

I tillegg til å være ekspertkommentator for NRKs alpinsendinger, jobber Arnesen til daglig som sportssjef ved alpinanlegget på Norefjell.

– Jeg har en veldig fin balanse i livet akkurat nå, både på jobbfronten og familiefronten. Jeg har en veldig spennende jobb på Norefjell som jeg ikke ønsker å avslutte, sier Arnesen.

Sveits i motgang

Etter at fartsspesialisten Didier Cuche la skiene på hylla etter fjorårssesongen, har Sveits slitt med å fylle tomrommet etter ham. Kun én sveitsisk herreløper har vært på pallen i verdenscupen denne sesongen.

For alpingale Sveits er det naturligvis ikke godt nok.

– Sveits har virkelig slitt, sier Arnesen.

Arnesen var landslagstrener for de norske herreløperne fra 2005 til 2010. Arnesen har også vært landslagssjef for det australske landslaget, fra 1994 til 1998.

PS! Se storslalåm fra Lenzerheide fra kl 10.00 på nettkanalen Sport 1.

VIDEO: Se reportasje fra da Marius Arnesen trakk seg som landslagssjef for Norge i 2010

Arnesen har trent Aksel Lund Svindal til fem VM-gull og tre OL-medaljer. Nå takker han nei til alle tilbud fra skiforbundet. Reisebelasningen blir for tøff

Reisebelastningen ble for tøff

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street