Hopp til innhold

Takker landslagssjefen etter «mareritt-vinteren»: – Hadde tillit til meg da ting var tungt

Isabell Herlovsen mistet selvtilliten og fotballgleden da konflikten med Vålerenga stod på som verst. Nå er 30-åringen tilbake i scoringsform og på jakt etter en «umulig» målrekord.

herlovsen

I FORM: Isabell Herlovsen har vist at hun fremdeles kan score mål, snart 15 år etter landslagsdebuten.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP

Seks uker før det norske landslaget setter kurs mot Frankrike og verdensmesterskapet i fotball, smiler Isabell Herlovsen om kapp med sola på landslagssamling i Marbella.

– Jeg har det mye bedre nå enn sist vi møttes, forsikrer hun NRK om.

I vinter vurderte landslagsveteranen fra Fredrikstad å legge fotballskoa på hylla etter en betent konflikt med hennes daværende klubb Vålerenga. Hun var redd VM-drømmen skulle ryke og situasjonen sleit på psyken.

Herlovsen ble sykemeldt og måtte blant annet stå over landslagssamlingen på La Manga i januar. Senere ble floken løst og hun ble lånt ut til Kolbotn, og med miljøskiftet kom smilet gradvis tilbake.

– Jeg har kommet til en fantastisk klubb og jeg trives veldig godt.

– Tilliten betyr mye

herlovsen og sævik

DRØMMESTART: Isabell Herlovsen scoret to mål i serieåpningen mot LSK Kvinner.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I serieåpningen viste Herlovsen hvor godt hun trives ved å score to mål mot regjerende seriemester LSK Kvinner. På landslaget i Algarve Cup i månedsskiftet februar/mars scoret hun i to av tre kamper.

– Selvtilliten er på topp igjen. Jeg føler at jeg kan være meg selv og gjøre det jeg er god på, sier hun.

I Vålerenga opplevde hun å miste troen på egne ferdigheter, og hun scoret bare halvparten så mye som hun gjorde da hun spilte for LSK Kvinner. Hun var sjelden fornøyd med egen innsats på banen, noe hun tror skyldes at hun mistrivdes stort i klubben.

Men selv da selvtilliten var på bånn, opplevde hun støtte fra landslagssjef Martin Sjögren.

– Jeg er veldig takknemlig for at de har tillit til meg, og spesielt i den perioden hvor ting var ganske tunge, så følte jeg fortsatt at landslaget hadde tillit til meg og ville satse på meg. Det betyr veldig mye, forteller spilleren.

Beskrives som «notorisk målmaskin»

herlovsen og sjögren

RUTINERT: Herlovsen er en av landslagssjef Martin Sjögrens mest rutinerte spillere.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I 2017 hadde Herlovsen landslagspause fordi hun spilte for den kinesiske klubben Jiangsu Suning. Seriekampene krasjet med EM, og Herlovsen gikk glipp av et mesterskap for første gang siden 2005.

Til tross for en vinter preget av usikkerhet, tyder alt på at Herlovsen får sitt mesterskapscomback for Norge.

For landslagssjefen er det uhyre viktig.

– Hun har kvaliteter som ikke alle andre spisser har. Hun er fotballsmart og veldig god i sitt forsvarsspill. Så vet vi at hun er en notorisk målmaskin, selv om hun sleit litt på klubblaget i fjor, forteller svensken.

Han har opplevd en forandring etter at Herlovsen begynte å spille for Kolbotn, og sier hun virker «mer klar».

– Da hun fikk problemer i klubben (Vålerenga), hadde hun det ikke så bra. Det er jo viktig at spillerne er tilfredredse med sin hverdag, fordi hverdagen påvirker ekstremt mye. Og det er ofte i klubbhverdagen at man får den største utviklingen, så det er viktig at hun kjenner hun er i et miljø der hun kan legge all energi på å bli så bra som mulig i fotball.

Vil slå målrekord

pettersen

REKORDHOLDE: Marianne Pettersens målrekord lever farlig.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Jeg tror det her kan bli et veldig stort VM for Norge, og det å få lov til å bidra inn mot det mesterskapet, det gleder jeg meg veldig til.

Kanskje kan hun også nærme seg sitt store personlige mål: å slå målrekorden til Marianne Pettersen.

Pettersen scoret 66 mål for Norge – Herlovsen står med 57 scoringer.

– Når jeg er så nær, ønsker jeg jo å slå den rekorden. Den har stått ganske lenge nå, så jeg føler egentlig det er på tide at noen andre tar over den plassen der.

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal