Takker for svensk hjelp: – Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan

RUKA/OSLO (NRK): Den svenske langrennsløperen Linn Svahn reagerte kraftig på beskjeden om positiv koronatest i den norske leiren. Det var falsk alarm. Nå takker Therese Johaug for støtten.

Linn Svahn

RYSTET: Linn Svahn hadde medfølelse overfor de norske utøverne. – Alt var utenfor deres hender, sier hun.

Foto: Vegard B. Lien

– Fy f ..., tenkte jeg. De svenske alpinistene havnet i samme situasjon forrige helg. Da led jeg med dem, og nå lider jeg med de norske. En konkurranse uten de norske utøverne er bare ikke det samme i skisporten. Supertrist, konkluderte Svahn til NRK.

Det var før landslagssjef Eirik Myhr Nossum fikk svar på test nummer to. Først kom nemlig beskjeden om at Nossum hadde fått korona. Det viste seg å være feil.

Det betyr at de norske utøverne stiller i verdenscupen i Ruka, og kan nå gå ut i sporet og forberede seg til første renn fredag.

– Det var utrolig godt. Jeg har vært innesperra i den leiligheta i et døgn, så det var godt å få litt frisk luft, sier Johaug til NRK.

Johaug

LETTET: Therese Johaug kan stille til start i Ruka.

Foto: Vegard B. Lien

Les også: Johaug: – Vi forberedte oss på det verste

Takker for støtten

I timene før svaret på den andre koronatesten kom, rådet det stor usikkerhet om de norske utøverne kom til å miste verdenscupen.

Landslagssjef for svensk langrenn, Anders Byström, tilbydde seg å hjelpe de norske.

– Jeg hører at det kanskje blir sånn at ledere og smørere ikke får stille, men at løperne kan stille. Da syns jeg vi kan solidarisk hjelpe til, sa Byström til NRK, og fortsatte:

– Det har vi snakket om. Smøreteamet har snakket om det, og så får vi se om det blir alvor av det, sa han.

Anders Byström.

STILLER OPP: Svenskene ville hjelpe Norge med smøring av ski.

Foto: Vegard B. Lien

Nå takker Therese Johaug for støtten.

– Om det hadde vært noen andre i den situasjonen, hadde vi hatt medfølelse. Vi alle ønsker å gå skirenn der de beste står på start. Ingen ønsker å ha smitte i en tropp. Det er kanskje en lærepenge til alle sammen. Vi vet ikke hva morgendagen bringer, sier Johaug.

Langrennsløper Ebba Andersson mente svenskene ville gjøre rett i å hjelpe de norske.

– Jeg synes det ville vært rett og rimelig å hjelpe dem. Hadde det vært motsatt, så hadde vi også satt pris på det, sa langrennsløper Ebba Andersson til NRK.

Svahn mener det hadde vært krise om de norske utøverne hadde måttet dra hjem.

– Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan og basket uten Michael Jordan. Det blir ikke det samme, det er på det nivået. Det er som om man kommer til å savne en liten del av skisporten, sa Svahn.

Den største konkurrenten

Dermed kan Frida Karlsson, Andersson og Svahn forberede seg til norsk-svensk duell. Forrige uke var det en opphetet diskusjon mellom de norske og de svenske løperne om hvem som kommer til å være best denne sesongen.

– Man vil jo møte de beste, sier Karlsson til NRK.

– Det hadde vært veldig kjedelig om de ikke kom til start. Det er den ledende nasjonen. Man vil at alle de beste skal stå på start. Så jeg håper at de håndterer det her bra, og kan være med på start, sier Andersson.

Langrennsutøverne føler seg trygge på at Finland klarer å gjennomføre rennet på best mulig måte.

Les også: Privatlagstrener beskylder Skiforbundet for å glemme «fair play»

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal