Hopp til innhold

Takker for svensk hjelp: – Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan

RUKA/OSLO (NRK): Den svenske langrennsløperen Linn Svahn reagerte kraftig på beskjeden om positiv koronatest i den norske leiren. Det var falsk alarm. Nå takker Therese Johaug for støtten.

Linn Svahn

RYSTET: Linn Svahn hadde medfølelse overfor de norske utøverne. – Alt var utenfor deres hender, sier hun.

Foto: Vegard B. Lien

– Fy f ..., tenkte jeg. De svenske alpinistene havnet i samme situasjon forrige helg. Da led jeg med dem, og nå lider jeg med de norske. En konkurranse uten de norske utøverne er bare ikke det samme i skisporten. Supertrist, konkluderte Svahn til NRK.

Det var før landslagssjef Eirik Myhr Nossum fikk svar på test nummer to. Først kom nemlig beskjeden om at Nossum hadde fått korona. Det viste seg å være feil.

Det betyr at de norske utøverne stiller i verdenscupen i Ruka, og kan nå gå ut i sporet og forberede seg til første renn fredag.

– Det var utrolig godt. Jeg har vært innesperra i den leiligheta i et døgn, så det var godt å få litt frisk luft, sier Johaug til NRK.

Johaug

LETTET: Therese Johaug kan stille til start i Ruka.

Foto: Vegard B. Lien

Les også: Johaug: – Vi forberedte oss på det verste

Takker for støtten

I timene før svaret på den andre koronatesten kom, rådet det stor usikkerhet om de norske utøverne kom til å miste verdenscupen.

Landslagssjef for svensk langrenn, Anders Byström, tilbydde seg å hjelpe de norske.

– Jeg hører at det kanskje blir sånn at ledere og smørere ikke får stille, men at løperne kan stille. Da syns jeg vi kan solidarisk hjelpe til, sa Byström til NRK, og fortsatte:

– Det har vi snakket om. Smøreteamet har snakket om det, og så får vi se om det blir alvor av det, sa han.

Anders Byström.

STILLER OPP: Svenskene ville hjelpe Norge med smøring av ski.

Foto: Vegard B. Lien

Nå takker Therese Johaug for støtten.

– Om det hadde vært noen andre i den situasjonen, hadde vi hatt medfølelse. Vi alle ønsker å gå skirenn der de beste står på start. Ingen ønsker å ha smitte i en tropp. Det er kanskje en lærepenge til alle sammen. Vi vet ikke hva morgendagen bringer, sier Johaug.

Langrennsløper Ebba Andersson mente svenskene ville gjøre rett i å hjelpe de norske.

– Jeg synes det ville vært rett og rimelig å hjelpe dem. Hadde det vært motsatt, så hadde vi også satt pris på det, sa langrennsløper Ebba Andersson til NRK.

Svahn mener det hadde vært krise om de norske utøverne hadde måttet dra hjem.

– Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan og basket uten Michael Jordan. Det blir ikke det samme, det er på det nivået. Det er som om man kommer til å savne en liten del av skisporten, sa Svahn.

Den største konkurrenten

Dermed kan Frida Karlsson, Andersson og Svahn forberede seg til norsk-svensk duell. Forrige uke var det en opphetet diskusjon mellom de norske og de svenske løperne om hvem som kommer til å være best denne sesongen.

– Man vil jo møte de beste, sier Karlsson til NRK.

– Det hadde vært veldig kjedelig om de ikke kom til start. Det er den ledende nasjonen. Man vil at alle de beste skal stå på start. Så jeg håper at de håndterer det her bra, og kan være med på start, sier Andersson.

Langrennsutøverne føler seg trygge på at Finland klarer å gjennomføre rennet på best mulig måte.

Les også: Privatlagstrener beskylder Skiforbundet for å glemme «fair play»

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal