Hopp til innhold

Takker for svensk hjelp: – Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan

RUKA/OSLO (NRK): Den svenske langrennsløperen Linn Svahn reagerte kraftig på beskjeden om positiv koronatest i den norske leiren. Det var falsk alarm. Nå takker Therese Johaug for støtten.

Linn Svahn

RYSTET: Linn Svahn hadde medfølelse overfor de norske utøverne. – Alt var utenfor deres hender, sier hun.

Foto: Vegard B. Lien

– Fy f ..., tenkte jeg. De svenske alpinistene havnet i samme situasjon forrige helg. Da led jeg med dem, og nå lider jeg med de norske. En konkurranse uten de norske utøverne er bare ikke det samme i skisporten. Supertrist, konkluderte Svahn til NRK.

Det var før landslagssjef Eirik Myhr Nossum fikk svar på test nummer to. Først kom nemlig beskjeden om at Nossum hadde fått korona. Det viste seg å være feil.

Det betyr at de norske utøverne stiller i verdenscupen i Ruka, og kan nå gå ut i sporet og forberede seg til første renn fredag.

– Det var utrolig godt. Jeg har vært innesperra i den leiligheta i et døgn, så det var godt å få litt frisk luft, sier Johaug til NRK.

Johaug

LETTET: Therese Johaug kan stille til start i Ruka.

Foto: Vegard B. Lien

Les også: Johaug: – Vi forberedte oss på det verste

Takker for støtten

I timene før svaret på den andre koronatesten kom, rådet det stor usikkerhet om de norske utøverne kom til å miste verdenscupen.

Landslagssjef for svensk langrenn, Anders Byström, tilbydde seg å hjelpe de norske.

– Jeg hører at det kanskje blir sånn at ledere og smørere ikke får stille, men at løperne kan stille. Da syns jeg vi kan solidarisk hjelpe til, sa Byström til NRK, og fortsatte:

– Det har vi snakket om. Smøreteamet har snakket om det, og så får vi se om det blir alvor av det, sa han.

Anders Byström.

STILLER OPP: Svenskene ville hjelpe Norge med smøring av ski.

Foto: Vegard B. Lien

Nå takker Therese Johaug for støtten.

– Om det hadde vært noen andre i den situasjonen, hadde vi hatt medfølelse. Vi alle ønsker å gå skirenn der de beste står på start. Ingen ønsker å ha smitte i en tropp. Det er kanskje en lærepenge til alle sammen. Vi vet ikke hva morgendagen bringer, sier Johaug.

Langrennsløper Ebba Andersson mente svenskene ville gjøre rett i å hjelpe de norske.

– Jeg synes det ville vært rett og rimelig å hjelpe dem. Hadde det vært motsatt, så hadde vi også satt pris på det, sa langrennsløper Ebba Andersson til NRK.

Svahn mener det hadde vært krise om de norske utøverne hadde måttet dra hjem.

– Skisport uten Norge er som fotball uten Zlatan og basket uten Michael Jordan. Det blir ikke det samme, det er på det nivået. Det er som om man kommer til å savne en liten del av skisporten, sa Svahn.

Den største konkurrenten

Dermed kan Frida Karlsson, Andersson og Svahn forberede seg til norsk-svensk duell. Forrige uke var det en opphetet diskusjon mellom de norske og de svenske løperne om hvem som kommer til å være best denne sesongen.

– Man vil jo møte de beste, sier Karlsson til NRK.

– Det hadde vært veldig kjedelig om de ikke kom til start. Det er den ledende nasjonen. Man vil at alle de beste skal stå på start. Så jeg håper at de håndterer det her bra, og kan være med på start, sier Andersson.

Langrennsutøverne føler seg trygge på at Finland klarer å gjennomføre rennet på best mulig måte.

Les også: Privatlagstrener beskylder Skiforbundet for å glemme «fair play»

Siste nytt

 • Mol og Berntsen videre i EM

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol slo den israelske duoen Eylon Elazar/Amiram Ohana i strake sett og skal spille omspill til åttedelsfinale.

  Det norske paret tapte for svenske David Åhman og Jonathan Hellvig tirsdag, og måtte med det ha seier onsdag om det skulle bli videre spill i mesterskapet i München.

  Berntsen og Mol kunne som best bli nummer tre, noe som gir omspill til åttedelsfinalene. Gruppevinneren er automatisk klar for åttedelsfinale, mens nummer to og tre må til omspill.

  Berntsen og Mol sikret tredjeplassen med flott spill. De gikk raskt opp i en komfortabel ledelse og vant det første settet med 21-12. Det andre settet åpnet med tre norske poeng før israelerne kjempet seg tilbake til likt på 10-10.

  Settet forble jevnt helt til slutt og det endte med norsk settseier 21-18.

  Kampen om å nå åttedelsfinalen spilles torsdag.

  Gruppevinneren blir enten det norske 1.-laget ved Anders Mol og Christian Sørum eller den svenske duoen.

  Oppgjøret mellom Norge og Sverige sendes på NRK fra klokken 18.55.

  Henrik Mol
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Quintana disket fra sjetteplassen i Tour de France

  Den colombianske sykkelstjernen Nairo Quintana mister sjetteplassen fra årets Tour de France grunnet en positiv test på det smertelindrende stoffet tramadol.

  Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

  Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets ritt, og forbundet skriver videre at han dermed mister sjetteplassen sammenlagt. Han var litt over 16 minutter bak vinneren Jonas Vingegaard.

  Avgjørelsen kan ankes til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene.

  Quintana utestenges ikke fra videre konkurranser siden det er hans første forseelse. (NTB)

  Tour de France
  Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste