Ohi tar skylda etter Molde-smell mot tabelljumboen

TROMSØ/OSLO (NRK): Det tok Tromsø bare 35 sekunder å gi Molde en real kalddusj. I andre omgang økte de ledelsen etter bare to minutter. Ohis straffebom gjorde kvelden helmørk for serielederen.

Ohi

DEPPA: Ohi Omoijuanfo tok store deler av skylda for tapet mot Tromsø, fordi han selv bommet fra straffemerket.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg føler tapet er litt min skyld. Det blir halvveis, i keeperhjørnet, som er for lett for ham. Det er for dårlig av meg. Jeg tror vi hadde fått med oss ett eller tre poeng om jeg hadde satt den, og skal vi kjempe om gull må de sitte, sier en nedbrutt Ohi Omoijuanfo til NRK.

Eliteseriens toppscorer snakker om straffebommen etter 53 minutter, på stillingen 2–0 til Tromsø.

Molde fikk frispark på 17 meter. Det gikk rett i Mikael Norø Ingebrigtsens utstrakte hånd. Dommer Trond Ivar Døvle pekte på straffemerket, og ga samtidig gult kort. Det var TIL-spillerens andre, og vertene måtte fullføre kampen med en mann mindre.

Vil ikke ta flere straffer

TIL - MFK

NEDTUR: Tromsø jubler for første hjemmeseier på åtte måneder etter å ha slått serieleder Molde.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ohi gikk frem til krittmerket, la ballen til rette, og klemte til. Keeper Gudmund Kongshavn gikk riktig vei – og reddet.

– Jeg tror det er den siste straffen jeg kommer til å ta i år. Nå har jeg bommet på to. Jeg føler jeg svikta, sier Ohi.

– Det er ikke bare straffebommen som er grunnen, for vi hadde mange sjanser i denne kampen, mener Magnus Wolff Eikrem.

– Og det er sykt at det er rødt kort, for han (Ingebrigtsen) er bare uheldig der, legger han til.

Mål etter 35 sekunder

Publikum hadde knapt rukket å sette seg på Alfheim da Lasse Nilsen spilte en perfekt tversoverpasning til Magnus Andersen. Sistnevnte fikk drømmetreff, og volleyen gikk i nettet.

Eliteseriens bunnlag hadde tatt ledelsen over serieleder Molde etter bare 35 sekunder.

– Jeg har aldri scoret så raskt i hele mitt liv. Det satte fyr på kampen, og det var deilig, sier Andersen til NRK.

Tromsø - Molde

SJOKKERTE: Magnus Andersen og resten av Tromsø jubler etter å ha tatt ledelsen over Molde.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ny kalddusj

– Det er en dårlig åpning og vi er ikke klare når det starter. Vi kan ikke klage i dag, for vi skaper nok, men Tromsø gjør det bra. Det er skuffende, men vi har kun oss selv å takke, sier Eikrem.

Tromsø har mistet en ledelse i de siste fire kampene, og hadde ikke vunnet hjemme på hele åtte måneder, men holdt nullen ut omgangen mot et hardtpressende Molde.

Robert Taylor

RASK: Robert Taylor strekker armene i været etter å ha doblet for Tromsø.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Og da lagene kom på banen igjen etter hvilen, skjedde det igjen. Denne gang tok det riktig nok i underkant av to minutter for «gutan» å score, men Robert Taylor fikk lurt ballen mellom beina på eliteseriedebutant Alexandro Craninx.

Sint målscorer

Selv om Ruben Gabrielsen reduserte med hodet fire minutter på overtid, var det ikke serielederens kveld i nord.

– Nå er jeg bare sint. Vi gir dem to mål. Det ene er dårlig for meg, også scorer vi for sent. Vi har ingen unnskyldninger, sier Gabrielsen til Eurosport.

– Vi slipper inn et tidlig i begge omganger og blir jagende. Det blir en rotete kamp. Vi skaper mer enn nok til å snu det, men vi setter dem ikke. Vi må også gi kredit til Tromsø, for de gir liv og lemmer der ute, sier Molde-trener Erling Moe – etter det som var lagets tredje bortetap på en måned.

Og kanskje skulle Molde ønske de ikke hadde solgt sin tidligere spiss Ibrahima Wadji. Haugesund-spilleren scoret nemlig hat trick borte mot Mjøndalen.

Slik gikk de andre kampene:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brann signerer kantspiller

  Finske Robert Taylor har signert en treårsavtale med Brann, det melder klubben på sin nettside. Taylor har spilt ti kamper for det finske landslaget og spilt de siste sesongene for Tromsø. – Det er fantastisk å endelig være her. Det var kjæresten min som leste at Brann var interessert og da ville jeg dit med en gang. Det har vært noen stressende uker, men nå er jeg glad for at alt endelig er i orden, sier Taylor.

  Robert Taylor i aksjon for Tromsø forrige sesong
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP
 • Spania klar for semifinale

  Med 37-28 seier over Hviterussland er Spania klar for semifinale. Dermed vil Norge møte enten Kroatia eller Spania, dersom Norge tar seg til en semifinale. Onsdag møter Spania Kroatia i siste kamp før semifinalene, og den kampen avgjør hvem som går ut som gruppevinner.

  Viran Morros de Argila
  Foto: Vladimir Simicek / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal